Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mokka crème au beurre

door | 23 januari 2021 | Niet gecategoriseerd

Een echt, goed stukske taart. Deze mokka crème au beurre heeft het al.
Lizzylizzblog

Dit is wat ik noem een “echt” stukske “wreed goeie” taart. Met een glaasje halfvolle melk van Campina er bij en m’n dag kan niet meer stuk. Puur jeugdsentiment!

Het maken van deze taart verloopt in twee stappen. Eerst een biscuit maken. Vervolgens een crème au beurre. En dan de taart in twee snijden en rijkelijk besmeren met de crème. Afwerken doen we met wat extra crème bovenop en een handvol amandelschilfers die we er over strooien. Oh ja dat toefje slagroom (gemaakt met de slagroom 40% vet van Campina) en de koffieboon mogen natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediëntenlijst

Voor de biscuit

3 eieren – 90 gr bloem – 90 gr suiker

Voor de crème au beurre

200 gr suiker – 3 eieren – 75 ml halfvolle melk – 500 gr boter – 1 tas koffie (ik gebruikte koffie met mokka smaak)

Voor de afwerking

Slagroom – koffiebonen – amandelschilfers – brésiliennenootjes

Bereidingswijze

Biscuit

Klop de eieren en de suiker zeer luchtig op – ik doe dit gedurende zo’n 5 minuten.

Zeef de bloem (zorgt voor de luchtigheid van je taart) en spatel deze onder het eierbeslag.

Neem een bakvorm – ik koos een ronde – vet deze in met boter en strooi er wat bloem over – even schudden zodat de bloem mooi gelijkmatig verdeeld is.

Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr C.

Wanneer klaar, haal je de biscuit uit de vorm en laat je deze afkoelen.

Crème au beurre

Klop de suiker en de eieren op. Overgiet deze met de opgewarmde melk.

Kneed de boter mals met je handen en overgiet deze met de warme koffie.

Meng beide mengsels samen en blijf goed doorroeren tot je een mooie boterroom krijgt.

Afwerking

Snij de biscuittaart horizontaal in twee en bedek de binnenkant rijkelijk met de mokka crème au beurre. Leg vervolgens de twee schijven opnieuw op elkaar en ga verder met het zijdelings en bovenaan besmeren van de taart met de overige crème au beurre. Strooi wat amandelschilfers en brésiliennenootjes over de bovenkant.

Klop de slagroom op en spuit met een spuitzak kleine toefjes zodat, als je de taart in stukken snijdt, elk stuk afgewerkt is met wat slagroom. Bovenop de slagroom leg je een koffieboon.

Mokka crème au beurre

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...