Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Mokka crème au beurre

door | 23 januari 2021 | Niet gecategoriseerd

Een echt, goed stukske taart. Deze mokka crème au beurre heeft het al.
Lizzylizzblog

Dit is wat ik noem een “echt” stukske “wreed goeie” taart. Met een glaasje halfvolle melk van Campina er bij en m’n dag kan niet meer stuk. Puur jeugdsentiment!

Het maken van deze taart verloopt in twee stappen. Eerst een biscuit maken. Vervolgens een crème au beurre. En dan de taart in twee snijden en rijkelijk besmeren met de crème. Afwerken doen we met wat extra crème bovenop en een handvol amandelschilfers die we er over strooien. Oh ja dat toefje slagroom (gemaakt met de slagroom 40% vet van Campina) en de koffieboon mogen natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediëntenlijst

Voor de biscuit

3 eieren – 90 gr bloem – 90 gr suiker

Voor de crème au beurre

200 gr suiker – 3 eieren – 75 ml halfvolle melk – 500 gr boter – 1 tas koffie (ik gebruikte koffie met mokka smaak)

Voor de afwerking

Slagroom – koffiebonen – amandelschilfers – brésiliennenootjes

Bereidingswijze

Biscuit

Klop de eieren en de suiker zeer luchtig op – ik doe dit gedurende zo’n 5 minuten.

Zeef de bloem (zorgt voor de luchtigheid van je taart) en spatel deze onder het eierbeslag.

Neem een bakvorm – ik koos een ronde – vet deze in met boter en strooi er wat bloem over – even schudden zodat de bloem mooi gelijkmatig verdeeld is.

Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr C.

Wanneer klaar, haal je de biscuit uit de vorm en laat je deze afkoelen.

Crème au beurre

Klop de suiker en de eieren op. Overgiet deze met de opgewarmde melk.

Kneed de boter mals met je handen en overgiet deze met de warme koffie.

Meng beide mengsels samen en blijf goed doorroeren tot je een mooie boterroom krijgt.

Afwerking

Snij de biscuittaart horizontaal in twee en bedek de binnenkant rijkelijk met de mokka crème au beurre. Leg vervolgens de twee schijven opnieuw op elkaar en ga verder met het zijdelings en bovenaan besmeren van de taart met de overige crème au beurre. Strooi wat amandelschilfers en brésiliennenootjes over de bovenkant.

Klop de slagroom op en spuit met een spuitzak kleine toefjes zodat, als je de taart in stukken snijdt, elk stuk afgewerkt is met wat slagroom. Bovenop de slagroom leg je een koffieboon.

Mokka crème au beurre

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...