Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chocolade muffins

door | 9 april 2023 | Zoet

Gebak en koekjes
Lente
Pasen
Ik bakte samen met de kleinzoon muffins met stukjes chocolade in. We hadden geen roomboter in huis dus kozen voor olijfolie. Die geeft een bijzondere, ietwat hartige touch. Proberen maar!

Muffins met stukjes chocolade in, ‘t is feest!

Ik had goesting om iets eenvoudig te bakken en dacht alle benodigdheden in huis te hebben om chocolade muffins te maken. Helaas pindakaas! Geen roomboter meer in de frigo. Dus het werd kiezen tussen 1. geen muffins of 2. we proberen het met olijfolie bij eveneens gebrek aan een neutrale olie.

Het werden chocolade muffins met olijfolie. Die olijfolie zorgt voor een bijzondere, ietwat hartige touch. De echtgenoot vond ze lekker en ook de kleinzoon at ze liefdevol op. Zo zie je maar dat af en toe eens experimenteren tot lekkere resultaten kan leiden.

Dit is trouwens een leuke activiteit om samen met de kids te doen nu het Paasvakantie is. Laat ze de muffins nadien versieren met glazuur, chocoladedruppels of confettisuikerwerk. De fantasie zal op hol slaan. Plezier gegarandeerd!

Chocolade muffins

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Stuks

12

stuks

Ik bakte samen met de kleinzoon muffins met stukjes chocolade in. We hadden geen roomboter in huis dus kozen voor olijfolie. Die geeft een bijzondere, ietwat hartige touch. Proberen maar!

INGREDIËNTEN

  • 400 g patisserie bloem – 2 koffielepels bakpoeder – snuf zout

  • 160 g suiker – 1 zakje vanillesuiker – 2 eieren – 125 ml melk – 125 ml olijfolie

  • 125 gr fondant chocolade

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GR C

  • Zeef de bloem en meng er het bakpoeder en het zout onder.
  • Meng in een aparte kom de suiker, vanillesuiker, eieren, melk en olijfolie met de keukenrobot en doe er het bloemmengsel bij.
  • Hak vervolgens de chocolade in stukken en voeg ze toe aan het deeg. Alles goed mengen.
  • Doe muffinpapiertjes in je muffinplaat en verdeel het beslag erover. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk v/h type oven)

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...