Muffins met stukjes chocolade in, ‘t is feest!
Ik had goesting om iets eenvoudig te bakken en dacht alle benodigdheden in huis te hebben om chocolade muffins te maken. Helaas pindakaas! Geen roomboter meer in de frigo. Dus het werd kiezen tussen 1. geen muffins of 2. we proberen het met olijfolie bij eveneens gebrek aan een neutrale olie.
Het werden chocolade muffins met olijfolie. Die olijfolie zorgt voor een bijzondere, ietwat hartige touch. De echtgenoot vond ze lekker en ook de kleinzoon at ze liefdevol op. Zo zie je maar dat af en toe eens experimenteren tot lekkere resultaten kan leiden.
Dit is trouwens een leuke activiteit om samen met de kids te doen nu het Paasvakantie is. Laat ze de muffins nadien versieren met glazuur, chocoladedruppels of confettisuikerwerk. De fantasie zal op hol slaan. Plezier gegarandeerd!
Chocolade muffins
Course: Zoet12
stuksIk bakte samen met de kleinzoon muffins met stukjes chocolade in. We hadden geen roomboter in huis dus kozen voor olijfolie. Die geeft een bijzondere, ietwat hartige touch. Proberen maar!
INGREDIËNTEN
400 g patisserie bloem – 2 koffielepels bakpoeder – snuf zout
160 g suiker – 1 zakje vanillesuiker – 2 eieren – 125 ml melk – 125 ml olijfolie
125 gr fondant chocolade
BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GR C
- Zeef de bloem en meng er het bakpoeder en het zout onder.
- Meng in een aparte kom de suiker, vanillesuiker, eieren, melk en olijfolie met de keukenrobot en doe er het bloemmengsel bij.
- Hak vervolgens de chocolade in stukken en voeg ze toe aan het deeg. Alles goed mengen.
- Doe muffinpapiertjes in je muffinplaat en verdeel het beslag erover. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk v/h type oven)
0 reacties