Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chocoladetaart

door | 16 mei 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Veruit het meest eenvoudige recept voor chocoladetaart, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Met een dank u wel voor de inspiratie aan Jeroen De Pauw.
Lizzylizzblog

Bakken op zondag, het blijft een traditie. En zeker als het weer wat tegenzit. Dan duiken we nogal snel die keuken in en slaan we aan het bakken. Wij hebben straks het verjaardagsfeestje – in beperkte kring- van Norberts kleindochter die 3 wordt. Buitenfeestje uiteraard, gelukkig is er een tent en een verwarmingselement voorzien 🙂

Maar eerst dus even snel een overheerlijke chocoladetaart bakken. Veruit het meest eenvoudige recept, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Beperkt aantal ingrediënten en makkelijk te bereiden. Een win-win situatie dus! Met dank aan Jeroen De Pauw voor de inspiratie en het recept.

Zelf deze eenvoudige chocoladetaart maken?

Smelt 250gr boter, voeg 150gr fondant chocolade callets toe en meng alles onder elkaar.

Klop 4 eieren met 250gr suiker op.

Giet het chocolade-boter mengsel bij het ei-suiker mengsel en roer goed.

Voeg er 100gr gezeefde bloem aan toe en meng nogmaals alles onder elkaar.

Bekleed een springvorm van 28cm met bakpapier en stort het deeg er in.

Bak gedurende 30-35 minuten op een voorverwarmde oven van 170° Celsius (afhankelijk van type oven).

Afwerken met een chocolade ganache. Breng 100 ml volle room aan de kook. Voeg 50gr ongezouten (hoeve)boter toe en laat deze smelten in de room. Ik voeg eveneens wat vanille-extract toe (enkele druppels). Breek 200gr fondant chocolade in stukken en giet er het warme boter-roommengsel over. Mengen tot je een mooie ganache bekomt.

Chocoladetaart afgewerkt met chocolade ganache

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...