Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chocoladetaart

door | 16 mei 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Veruit het meest eenvoudige recept voor chocoladetaart, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Met een dank u wel voor de inspiratie aan Jeroen De Pauw.
Lizzylizzblog

Bakken op zondag, het blijft een traditie. En zeker als het weer wat tegenzit. Dan duiken we nogal snel die keuken in en slaan we aan het bakken. Wij hebben straks het verjaardagsfeestje – in beperkte kring- van Norberts kleindochter die 3 wordt. Buitenfeestje uiteraard, gelukkig is er een tent en een verwarmingselement voorzien 🙂

Maar eerst dus even snel een overheerlijke chocoladetaart bakken. Veruit het meest eenvoudige recept, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Beperkt aantal ingrediënten en makkelijk te bereiden. Een win-win situatie dus! Met dank aan Jeroen De Pauw voor de inspiratie en het recept.

Zelf deze eenvoudige chocoladetaart maken?

Smelt 250gr boter, voeg 150gr fondant chocolade callets toe en meng alles onder elkaar.

Klop 4 eieren met 250gr suiker op.

Giet het chocolade-boter mengsel bij het ei-suiker mengsel en roer goed.

Voeg er 100gr gezeefde bloem aan toe en meng nogmaals alles onder elkaar.

Bekleed een springvorm van 28cm met bakpapier en stort het deeg er in.

Bak gedurende 30-35 minuten op een voorverwarmde oven van 170° Celsius (afhankelijk van type oven).

Afwerken met een chocolade ganache. Breng 100 ml volle room aan de kook. Voeg 50gr ongezouten (hoeve)boter toe en laat deze smelten in de room. Ik voeg eveneens wat vanille-extract toe (enkele druppels). Breek 200gr fondant chocolade in stukken en giet er het warme boter-roommengsel over. Mengen tot je een mooie ganache bekomt.

Chocoladetaart afgewerkt met chocolade ganache

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...