Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Chocoladetaart

door | 16 mei 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Veruit het meest eenvoudige recept voor chocoladetaart, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Met een dank u wel voor de inspiratie aan Jeroen De Pauw.
Lizzylizzblog

Bakken op zondag, het blijft een traditie. En zeker als het weer wat tegenzit. Dan duiken we nogal snel die keuken in en slaan we aan het bakken. Wij hebben straks het verjaardagsfeestje – in beperkte kring- van Norberts kleindochter die 3 wordt. Buitenfeestje uiteraard, gelukkig is er een tent en een verwarmingselement voorzien 🙂

Maar eerst dus even snel een overheerlijke chocoladetaart bakken. Veruit het meest eenvoudige recept, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Beperkt aantal ingrediënten en makkelijk te bereiden. Een win-win situatie dus! Met dank aan Jeroen De Pauw voor de inspiratie en het recept.

Zelf deze eenvoudige chocoladetaart maken?

Smelt 250gr boter, voeg 150gr fondant chocolade callets toe en meng alles onder elkaar.

Klop 4 eieren met 250gr suiker op.

Giet het chocolade-boter mengsel bij het ei-suiker mengsel en roer goed.

Voeg er 100gr gezeefde bloem aan toe en meng nogmaals alles onder elkaar.

Bekleed een springvorm van 28cm met bakpapier en stort het deeg er in.

Bak gedurende 30-35 minuten op een voorverwarmde oven van 170° Celsius (afhankelijk van type oven).

Afwerken met een chocolade ganache. Breng 100 ml volle room aan de kook. Voeg 50gr ongezouten (hoeve)boter toe en laat deze smelten in de room. Ik voeg eveneens wat vanille-extract toe (enkele druppels). Breek 200gr fondant chocolade in stukken en giet er het warme boter-roommengsel over. Mengen tot je een mooie ganache bekomt.

Chocoladetaart afgewerkt met chocolade ganache

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...