Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Herfstige appeltaart

door | 19 oktober 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Herfst
De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.
Lizzylizzblog

Een appeltaart gemaakt van Jonagoldappels, boordevol herfstige kruiden: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De geuren en de kleuren van de herfst, ik word daar zo blij van!

Heerlijk trouwens als je deze appeltaart serveert als ze nog wat warm is. Ze smelt als het ware in je mond. Het recept is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en vooral de Jonagoldappels in de hoofdrol.

Herfstige appeltaart

Course: Zoet
Personen

6

personen

De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.

INGREDIËNTEN – Verwarm de oven voor op 180° C

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • 5 Jonagoldappels, 25 gr patisseriebloem, 100 gr fijne suiker

  • Kruiden: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel + zout

  • 1 ei en 75 gr gesmolten, ongezouten roomboter, wat amandelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes. Meng ze onder de bloem en de fijne suiker. Doe er de kruiden bij en roer alles goed door elkaar.
  • Kluts het ei en roer het door de gesmolten boter. Giet dit mengsel over de appelschijfjes. Roer opnieuw alles goed door elkaar.
  • Leg het bladerdeeg in de ronde taartvorm, verwijder het overtollig deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrooi met amandelpoeder.
  • Giet het appelmengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met poedersuiker.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...