Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Herfstige appeltaart

door | 19 oktober 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Herfst
De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.
Lizzylizzblog

Een appeltaart gemaakt van Jonagoldappels, boordevol herfstige kruiden: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De geuren en de kleuren van de herfst, ik word daar zo blij van!

Heerlijk trouwens als je deze appeltaart serveert als ze nog wat warm is. Ze smelt als het ware in je mond. Het recept is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en vooral de Jonagoldappels in de hoofdrol.

Herfstige appeltaart

Course: Zoet
Personen

6

personen

De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.

INGREDIËNTEN – Verwarm de oven voor op 180° C

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • 5 Jonagoldappels, 25 gr patisseriebloem, 100 gr fijne suiker

  • Kruiden: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel + zout

  • 1 ei en 75 gr gesmolten, ongezouten roomboter, wat amandelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes. Meng ze onder de bloem en de fijne suiker. Doe er de kruiden bij en roer alles goed door elkaar.
  • Kluts het ei en roer het door de gesmolten boter. Giet dit mengsel over de appelschijfjes. Roer opnieuw alles goed door elkaar.
  • Leg het bladerdeeg in de ronde taartvorm, verwijder het overtollig deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrooi met amandelpoeder.
  • Giet het appelmengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met poedersuiker.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...