Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Herfstige appeltaart

door | 19 oktober 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Herfst
De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.
Lizzylizzblog

Een appeltaart gemaakt van Jonagoldappels, boordevol herfstige kruiden: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De geuren en de kleuren van de herfst, ik word daar zo blij van!

Heerlijk trouwens als je deze appeltaart serveert als ze nog wat warm is. Ze smelt als het ware in je mond. Het recept is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en vooral de Jonagoldappels in de hoofdrol.

Herfstige appeltaart

Course: Zoet
Personen

6

personen

De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.

INGREDIËNTEN – Verwarm de oven voor op 180° C

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • 5 Jonagoldappels, 25 gr patisseriebloem, 100 gr fijne suiker

  • Kruiden: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel + zout

  • 1 ei en 75 gr gesmolten, ongezouten roomboter, wat amandelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes. Meng ze onder de bloem en de fijne suiker. Doe er de kruiden bij en roer alles goed door elkaar.
  • Kluts het ei en roer het door de gesmolten boter. Giet dit mengsel over de appelschijfjes. Roer opnieuw alles goed door elkaar.
  • Leg het bladerdeeg in de ronde taartvorm, verwijder het overtollig deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrooi met amandelpoeder.
  • Giet het appelmengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met poedersuiker.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...