Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Herfstige appeltaart

door | 19 oktober 2021 | Zoet

Subcategorie: Gebak en koekjes
Seizoen: Herfst
De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.
Lizzylizzblog

Een appeltaart gemaakt van Jonagoldappels, boordevol herfstige kruiden: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De geuren en de kleuren van de herfst, ik word daar zo blij van!

Heerlijk trouwens als je deze appeltaart serveert als ze nog wat warm is. Ze smelt als het ware in je mond. Het recept is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en vooral de Jonagoldappels in de hoofdrol.

Herfstige appeltaart

Course: Zoet
Personen

6

personen

De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.

INGREDIËNTEN – Verwarm de oven voor op 180° C

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • 5 Jonagoldappels, 25 gr patisseriebloem, 100 gr fijne suiker

  • Kruiden: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel + zout

  • 1 ei en 75 gr gesmolten, ongezouten roomboter, wat amandelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes. Meng ze onder de bloem en de fijne suiker. Doe er de kruiden bij en roer alles goed door elkaar.
  • Kluts het ei en roer het door de gesmolten boter. Giet dit mengsel over de appelschijfjes. Roer opnieuw alles goed door elkaar.
  • Leg het bladerdeeg in de ronde taartvorm, verwijder het overtollig deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrooi met amandelpoeder.
  • Giet het appelmengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met poedersuiker.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...