Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Herfstige appeltaart

door | 19 oktober 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Herfst
De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.
Lizzylizzblog

Een appeltaart gemaakt van Jonagoldappels, boordevol herfstige kruiden: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. De geuren en de kleuren van de herfst, ik word daar zo blij van!

Heerlijk trouwens als je deze appeltaart serveert als ze nog wat warm is. Ze smelt als het ware in je mond. Het recept is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en vooral de Jonagoldappels in de hoofdrol.

Herfstige appeltaart

Course: Zoet
Personen

6

personen

De geuren en de kleuren van de herfst. Ik ben er helemaal klaar voor! Met deze kruidige appeltaart neem je alvast een goede start: kaneel, nootmuskaat en kruidnagel zijn de geheime ingrediënten.

INGREDIËNTEN – Verwarm de oven voor op 180° C

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • 5 Jonagoldappels, 25 gr patisseriebloem, 100 gr fijne suiker

  • Kruiden: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel + zout

  • 1 ei en 75 gr gesmolten, ongezouten roomboter, wat amandelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de appels en snij ze in fijne schijfjes. Meng ze onder de bloem en de fijne suiker. Doe er de kruiden bij en roer alles goed door elkaar.
  • Kluts het ei en roer het door de gesmolten boter. Giet dit mengsel over de appelschijfjes. Roer opnieuw alles goed door elkaar.
  • Leg het bladerdeeg in de ronde taartvorm, verwijder het overtollig deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrooi met amandelpoeder.
  • Giet het appelmengsel in de taartvorm en bak gedurende 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met poedersuiker.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...