Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Panna cotta van frambozen

door | 8 augustus 2023 | Zoet

Subcategorie: Dessert
Seizoen: Zomer
Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, 't is lekker!

Als vieruurtje of als nagerecht? Kies zelf maar wanneer je deze panna cotta wil verorberen.

Hij is lekker. Ik waarschuw je, een kleine portie is ruimschoots voldoende want hij is stevig. Afwerken met poedersuiker en wat extra vers fruit. Je kan hier uiteraard eindeloos mee gaan variëren. Ga jij aan de slag met dit recept en wil je jouw versie met mij delen? Laat gerust een reactie onder deze post achter of tag mij door Lizzylizzblog te vermelden.

Panna cotta van frambozen

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, ’t is lekker!

INGREDIËNTEN

  • 8 gr gelatine (blaadjes) – 250 gr slagroom – 50 gr fijne kristal suiker – 1 gr agar agar

  • 200 gr verse frambozen

  • Afwerking: poedersuiker, extra vers fruit, eetbaar bloempje (Kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de slagroom samen met de suiker en de agar agar lichtjes aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.
  • Doe er vervolgens de frambozen bij en haal van het vuur. Mix m.b.v. een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de gelatine toe. Nog even roeren zodat alles mooi wordt opgenomen.
  • Giet in kommetjes en laat afkoelen. Minimum 4u. Net voor het serveren versier je met poedersuiker, vers fruit en een eetbaar bloempje.

Kanttekening

  • Wil je het graag nog iets zoeter? Dan kan chocoladesaus of mangocoulis een mooie combi zijn. Smakelijk, Lizzy x
Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...