Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Panna cotta van frambozen

door | 8 augustus 2023 | Zoet

Dessert
Zomer
Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, 't is lekker!

Als vieruurtje of als nagerecht? Kies zelf maar wanneer je deze panna cotta wil verorberen.

Hij is lekker. Ik waarschuw je, een kleine portie is ruimschoots voldoende want hij is stevig. Afwerken met poedersuiker en wat extra vers fruit. Je kan hier uiteraard eindeloos mee gaan variëren. Ga jij aan de slag met dit recept en wil je jouw versie met mij delen? Laat gerust een reactie onder deze post achter of tag mij door Lizzylizzblog te vermelden.

Panna cotta van frambozen

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, ‘t is lekker!

INGREDIËNTEN

  • 8 gr gelatine (blaadjes) – 250 gr slagroom – 50 gr fijne kristal suiker – 1 gr agar agar

  • 200 gr verse frambozen

  • Afwerking: poedersuiker, extra vers fruit, eetbaar bloempje (Kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de slagroom samen met de suiker en de agar agar lichtjes aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.
  • Doe er vervolgens de frambozen bij en haal van het vuur. Mix m.b.v. een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de gelatine toe. Nog even roeren zodat alles mooi wordt opgenomen.
  • Giet in kommetjes en laat afkoelen. Minimum 4u. Net voor het serveren versier je met poedersuiker, vers fruit en een eetbaar bloempje.

Kanttekening

  • Wil je het graag nog iets zoeter? Dan kan chocoladesaus of mangocoulis een mooie combi zijn. Smakelijk, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 83 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...