Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Panna cotta van frambozen

door | 8 augustus 2023 | Zoet

Dessert
Zomer
Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, 't is lekker!

Als vieruurtje of als nagerecht? Kies zelf maar wanneer je deze panna cotta wil verorberen.

Hij is lekker. Ik waarschuw je, een kleine portie is ruimschoots voldoende want hij is stevig. Afwerken met poedersuiker en wat extra vers fruit. Je kan hier uiteraard eindeloos mee gaan variëren. Ga jij aan de slag met dit recept en wil je jouw versie met mij delen? Laat gerust een reactie onder deze post achter of tag mij door Lizzylizzblog te vermelden.

Panna cotta van frambozen

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

Panna cotta van frambozen. Heerlijk romig. Ga jij deze ook maken? Ik waarschuw je, ‘t is lekker!

INGREDIËNTEN

  • 8 gr gelatine (blaadjes) – 250 gr slagroom – 50 gr fijne kristal suiker – 1 gr agar agar

  • 200 gr verse frambozen

  • Afwerking: poedersuiker, extra vers fruit, eetbaar bloempje (Kaasjeskruid)

BEREIDINGSWIJZE

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de slagroom samen met de suiker en de agar agar lichtjes aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken.
  • Doe er vervolgens de frambozen bij en haal van het vuur. Mix m.b.v. een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de gelatine toe. Nog even roeren zodat alles mooi wordt opgenomen.
  • Giet in kommetjes en laat afkoelen. Minimum 4u. Net voor het serveren versier je met poedersuiker, vers fruit en een eetbaar bloempje.

Kanttekening

  • Wil je het graag nog iets zoeter? Dan kan chocoladesaus of mangocoulis een mooie combi zijn. Smakelijk, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Cheesecake glaasjes

Cheesecake glaasjes

Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...