Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Lasagne

door | 1 februari 2023 | Hoofdgerecht, Ovenschotels, Pasta, Recepten

Ovenschotels
Herfst/Winter
Ovenschotels, ze zijn het ideale comfortfood op koude dagen. Ze smaken overheerlijk en ze toveren een glimlach op je gezicht. Je zit gezellig aan tafel, je geniet van de smaken, je wordt er gewoon gelukkig van! Ontdek hier mijn recept van de klassieke lasagne.

Ovenschotels, ze zijn het ideale comfortfood op koude dagen. Ze smaken overheerlijk en ze toveren een glimlach op je gezicht. Je zit gezellig aan tafel, je geniet van de smaken, je wordt er gewoon gelukkig van!

Wij vierden afgelopen zondag “Nieuwjaar” met de broers. We doen dat altijd na de feestperiode, zodat we optimaal kunnen genieten. Want ja de broers beschikken over dezelfde genen, die van echte foodies die het graag goed doen en die graag ronduit genieten. Haha!

We startten dit jaar met wat toastjes en kozen lasagne als hoofdschotel. Een zelfgemaakte lasagne, daar kan gewoonweg niets tegen op. Als je wil, kan je er gerust een slaatje naast serveren. En/of een stukje stokbrood. Je gaat er iedereen mee plezieren. We gingen voor de klassieke versie: met tomatensaus en bechamel. Afwerken met geraspte kaas en net voor het serveren nog wat versnipperde peterselie over. Lekker!

Lasagne

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

10

personen

Ovenschotels, ze zijn het ideale comfortfood op koude dagen. Ze smaken overheerlijk en ze toveren een glimlach op je gezicht. Je zit gezellig aan tafel, je geniet van de smaken, je wordt er gewoon gelukkig van! Ontdek hier mijn recept van de klassieke lasagne.

INGREDIËNTEN

  • Voor de bechamel saus: 50 gr boter, 60 gr bloem, 1L halfvolle melk, 1 laurierblaadje, peper-zout-nootmuskaat
    Voor de bolognese saus: olijfolie, 1 knoflookteen, 2 takjes tijm, 500 gr rundsgehakt, 250 gr ajuin, 250 gr wortel, 150 gr witte selder, 4 blikken gepelde tomaten, 2 flessen tomatenpassata, 1 knoflookteen, een scheut rode wijn

  • 800 gr lasagnevellen (geblancheerd)

  • 150 gr Parmezaanse kaas – volle room

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 190° C

  • Bechamel saus: smelt de boter op een zacht vuur in de pan. Voeg de bloem toe en roer tot een roux ontstaat. Laat rustig garen tot je de geur van “koekjes” verkrijgt. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg 1/3 van de melk toe. Goed roeren tot een gladde massa. Voeg dan het tweede deel van de melk toe en zet de pan opnieuw op het vuur. Blijven roeren, zodat je klonters vermijdt. Tenslotte doe je het laatste deel melk er bij en blijf je roeren tot je saus de gewenste sausdikte heeft. Voeg het laurierblaadje toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog even pruttelen op het vuur en zet vervolgens opzij.
  • Bolognese saus: bak het gehakt aan in olijfolie en voeg de in brunoise gesneden ajuin, wortel, selder toe. Kruid met peper en zout. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpassata, de look en de tijm toe. Laat rustig pruttelen zodat de saus reduceert tot je ongeveer een derde overhoudt. Werk af met een scheut rode wijn.
  • Dompel de lasagnevellen kort even onder in gezouten, kokend water.
  • Bestrijk een ovenschaal met een laag bechamel. Spreid de saus zo dun mogelijk uit.
    Leg daarop een laag lasagnevellen, en spreid daarover de bolognese saus uit. Bouw zo de lagen op. Eindig met bechamel en de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne gedurende 30-40 minuten (afhankelijk van het type oven dat je gebruikt). Ik maak de schotel een dag op voorhand en als ik hem in de oven steek, voeg ik dan langs de randen nog wat extra room toe.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

    Spruitjessoep

    Spruitjessoep

    Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...