Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Broccoli pesto

door | 6 augustus 2023 | Lunch

Lunch
Zomer
Probeer deze verrassend lekkere variant van een klassieke pesto. Met broccoli. Perfect om een gezouten aperitief-cracker in te dippen.

Een pesto op basis van broccoli, de perfecte dip tijdens het aperitieven.

Het feit dat ik een broccoli op overschot had én dat de nood aan zomer en zon momenteel heel hoog is, zorgde er voor dat ik deze broccoli pesto tevoorschijn toverde. Hij is lekker, nét dat tikkeltje anders dan een gewone, klassieke pesto. ‘t is in ieder geval voor de echte broccoli liefhebbers.

Broccoli pesto

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Probeer deze verrassend lekkere variant van een klassieke pesto. Met broccoli. Perfect om een gezouten aperitief-cracker in te dippen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gr broccoli – 20 gram verse basilicum – 2 knoflooktenen

  • Sap van een halve limoen – 150 ml hazelnootolie

  • 50 gram zonnebloempitten – 75 gr gruyère kaas (fijn geraspt)

  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Voeg alle ingrediënten in je blender en blend tot een mooi geheel. Peper en zout toevoegen naargelang eigen smaak.
  • Werk af met extra zonnebloempitten en verse basilicum ter versiering.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...