Een pesto op basis van broccoli, de perfecte dip tijdens het aperitieven.
Het feit dat ik een broccoli op overschot had én dat de nood aan zomer en zon momenteel heel hoog is, zorgde er voor dat ik deze broccoli pesto tevoorschijn toverde. Hij is lekker, nét dat tikkeltje anders dan een gewone, klassieke pesto. ‘t is in ieder geval voor de echte broccoli liefhebbers.
Broccoli pesto
Course: Lunch4
personenProbeer deze verrassend lekkere variant van een klassieke pesto. Met broccoli. Perfect om een gezouten aperitief-cracker in te dippen.
INGREDIËNTEN
200 gr broccoli – 20 gram verse basilicum – 2 knoflooktenen
Sap van een halve limoen – 150 ml hazelnootolie
50 gram zonnebloempitten – 75 gr gruyère kaas (fijn geraspt)
Peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
- Voeg alle ingrediënten in je blender en blend tot een mooi geheel. Peper en zout toevoegen naargelang eigen smaak.
- Werk af met extra zonnebloempitten en verse basilicum ter versiering.
0 reacties