Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Broccoli pesto

door | 6 augustus 2023 | Lunch

Lunch
Zomer
Probeer deze verrassend lekkere variant van een klassieke pesto. Met broccoli. Perfect om een gezouten aperitief-cracker in te dippen.

Een pesto op basis van broccoli, de perfecte dip tijdens het aperitieven.

Het feit dat ik een broccoli op overschot had én dat de nood aan zomer en zon momenteel heel hoog is, zorgde er voor dat ik deze broccoli pesto tevoorschijn toverde. Hij is lekker, nét dat tikkeltje anders dan een gewone, klassieke pesto. ‘t is in ieder geval voor de echte broccoli liefhebbers.

Broccoli pesto

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Personen

4

personen

Probeer deze verrassend lekkere variant van een klassieke pesto. Met broccoli. Perfect om een gezouten aperitief-cracker in te dippen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gr broccoli – 20 gram verse basilicum – 2 knoflooktenen

  • Sap van een halve limoen – 150 ml hazelnootolie

  • 50 gram zonnebloempitten – 75 gr gruyère kaas (fijn geraspt)

  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Voeg alle ingrediënten in je blender en blend tot een mooi geheel. Peper en zout toevoegen naargelang eigen smaak.
  • Werk af met extra zonnebloempitten en verse basilicum ter versiering.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...