Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Oesters met sesam-soja vinaigrette

door | 30 september 2021 | Aperitief

Hapjes
Zomer
Een oesterke slurpen en een glaasje wijn drinken? Ik kan dat goed. Zalig genieten noem ik dat.
Lizzylizzblog

Een oesterke slurpen en genieten van een glaasje wijn? Heerlijk!

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn en veel tijd innemen. Snelle gerechten die klaar zijn in minder dan 30 minuten, dat zijn mijn favoriete gerechten. En deze oesters vallen daar zeker onder. Het kan zelf nog sneller gaan, hangt er wat van af hoe behendig je bent met het openen van oesters. Was mijn eerste keer dus laten we zeggen dat ik er mijn tijd voor genomen heb.

Oesters met sojasaus-sesam vinaigrette

Course: Aperitief

3

oesters per persoon

Oesters: perfect als aperitiefhapje of gewoon als tussendoortje. Smaakt altijd met een glaasje witte wijn of bubbels.

INGREDIËNTEN

  • 3 oesters per persoon

  • Witte wijn of Champagne/Cava/Prosecco

  • Voor de vinaigrette: 3 EL sojasaus, 3 EL geroosterde sesamzaadjes, 5 EL goeie olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  • Open de oesters. Leg ze op een plateau met ijs.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Verdeel deze druppel-gewijs over de oesters.
  • Schenk een glaasje drank uit.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...