Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Farfalle Kip Alfredo

door | 22 april 2021 | Hoofdgerecht, Pasta, Recepten, Samenwerking, Vlees en gevogelte

Pasta
Het hele jaar door
Een snelle, makkelijke en overheerlijke pasta? Zoek niet verder: pasta Alfredo is de oplossing!
Lizzylizzblog

Eén van de meest eenvoudige pastagerechten: pasta Alfredo. Snel klaar, makkelijk te bereiden, een beperkt aantal ingrediënten én heerlijk van smaak. Wat wil je nog meer? De onmisbare basiselementen zijn goeie boter, Parmezaanse kaas en volle room.

Ik ga vandaag voor een iets “lichtere” verse en gebruik de licht culinaire room (20% vet) van Campina. Ik voeg gebakken champignons toe om mijn portie groenten binnen te hebben. En doe er dan ineens ook wat kip bij. Kan niet slecht zijn zegt!

Wat heb je nodig?

Strikjespasta (farfalle)

Een klont boter, 1/2 fijngesnipperde ajuin, 1 geperst knoflookteentje

200gr kipfilethaasjes (in blokjes gesneden) & 1 bakje champignons (in schijfjes gesneden)

Voor de saus:

75 gr ongezouten boter

250 ml lichte culinaire room

100 gr Parmezaanse kaas

Peper en zout

Afwerking: peterselie

Hoe bereiden?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Smelt de klont boter op een zacht vuur en stoof er de ajuin en knoflook in aan. Voeg de kip en de champignons toe en laat zachtjes bakken.

Maak ondertussen de Alfredo saus. Smelt de boter en voeg dan de room toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er de geraspte Parmezaanse kaas onder.

Doe de gebakken kip en champignons bij de pasta en overgiet met de Alfredo saus. Serveren met wat fijngesnipperde peterselie en genieten maar!

Farfalle kip alfredo

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Penne met romige curry-mangosaus – Lizzylizzblog - […] Farfalle Kip Alfredo […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

Spruitjessoep

Spruitjessoep

Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...