Eén van de meest eenvoudige pastagerechten: pasta Alfredo. Snel klaar, makkelijk te bereiden, een beperkt aantal ingrediënten én heerlijk van smaak. Wat wil je nog meer? De onmisbare basiselementen zijn goeie boter, Parmezaanse kaas en volle room.
Ik ga vandaag voor een iets “lichtere” verse en gebruik de licht culinaire room (20% vet) van Campina. Ik voeg gebakken champignons toe om mijn portie groenten binnen te hebben. En doe er dan ineens ook wat kip bij. Kan niet slecht zijn zegt!
Wat heb je nodig?
Strikjespasta (farfalle)
Een klont boter, 1/2 fijngesnipperde ajuin, 1 geperst knoflookteentje
200gr kipfilethaasjes (in blokjes gesneden) & 1 bakje champignons (in schijfjes gesneden)
Voor de saus:
75 gr ongezouten boter
250 ml lichte culinaire room
100 gr Parmezaanse kaas
Peper en zout
Afwerking: peterselie
Hoe bereiden?
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Smelt de klont boter op een zacht vuur en stoof er de ajuin en knoflook in aan. Voeg de kip en de champignons toe en laat zachtjes bakken.
Maak ondertussen de Alfredo saus. Smelt de boter en voeg dan de room toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er de geraspte Parmezaanse kaas onder.
Doe de gebakken kip en champignons bij de pasta en overgiet met de Alfredo saus. Serveren met wat fijngesnipperde peterselie en genieten maar!
0 reacties
Trackbacks/Pingbacks