Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Farfalle Kip Alfredo

door | 22 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Een snelle, makkelijke en overheerlijke pasta? Zoek niet verder: pasta Alfredo is de oplossing!
Lizzylizzblog

Eén van de meest eenvoudige pastagerechten: pasta Alfredo. Snel klaar, makkelijk te bereiden, een beperkt aantal ingrediënten én heerlijk van smaak. Wat wil je nog meer? De onmisbare basiselementen zijn goeie boter, Parmezaanse kaas en volle room.

Ik ga vandaag voor een iets “lichtere” verse en gebruik de licht culinaire room (20% vet) van Campina. Ik voeg gebakken champignons toe om mijn portie groenten binnen te hebben. En doe er dan ineens ook wat kip bij. Kan niet slecht zijn zegt!

Wat heb je nodig?

Strikjespasta (farfalle)

Een klont boter, 1/2 fijngesnipperde ajuin, 1 geperst knoflookteentje

200gr kipfilethaasjes (in blokjes gesneden) & 1 bakje champignons (in schijfjes gesneden)

Voor de saus:

75 gr ongezouten boter

250 ml lichte culinaire room

100 gr Parmezaanse kaas

Peper en zout

Afwerking: peterselie

Hoe bereiden?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Smelt de klont boter op een zacht vuur en stoof er de ajuin en knoflook in aan. Voeg de kip en de champignons toe en laat zachtjes bakken.

Maak ondertussen de Alfredo saus. Smelt de boter en voeg dan de room toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er de geraspte Parmezaanse kaas onder.

Doe de gebakken kip en champignons bij de pasta en overgiet met de Alfredo saus. Serveren met wat fijngesnipperde peterselie en genieten maar!

Farfalle kip alfredo

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Penne met romige curry-mangosaus – Lizzylizzblog - […] Farfalle Kip Alfredo […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...