Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Farfalle Kip Alfredo

door | 22 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Een snelle, makkelijke en overheerlijke pasta? Zoek niet verder: pasta Alfredo is de oplossing!
Lizzylizzblog

Eén van de meest eenvoudige pastagerechten: pasta Alfredo. Snel klaar, makkelijk te bereiden, een beperkt aantal ingrediënten én heerlijk van smaak. Wat wil je nog meer? De onmisbare basiselementen zijn goeie boter, Parmezaanse kaas en volle room.

Ik ga vandaag voor een iets “lichtere” verse en gebruik de licht culinaire room (20% vet) van Campina. Ik voeg gebakken champignons toe om mijn portie groenten binnen te hebben. En doe er dan ineens ook wat kip bij. Kan niet slecht zijn zegt!

Wat heb je nodig?

Strikjespasta (farfalle)

Een klont boter, 1/2 fijngesnipperde ajuin, 1 geperst knoflookteentje

200gr kipfilethaasjes (in blokjes gesneden) & 1 bakje champignons (in schijfjes gesneden)

Voor de saus:

75 gr ongezouten boter

250 ml lichte culinaire room

100 gr Parmezaanse kaas

Peper en zout

Afwerking: peterselie

Hoe bereiden?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Smelt de klont boter op een zacht vuur en stoof er de ajuin en knoflook in aan. Voeg de kip en de champignons toe en laat zachtjes bakken.

Maak ondertussen de Alfredo saus. Smelt de boter en voeg dan de room toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er de geraspte Parmezaanse kaas onder.

Doe de gebakken kip en champignons bij de pasta en overgiet met de Alfredo saus. Serveren met wat fijngesnipperde peterselie en genieten maar!

Farfalle kip alfredo

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Penne met romige curry-mangosaus – Lizzylizzblog - […] Farfalle Kip Alfredo […]

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...