Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zoet-zure opgelegde komkommers

door | 28 mei 2021 | Lunch, Recepten, Salades

Zomer
Nog op zoek naar een eenvoudige sidedish voor die BBQ dit weekend? Deze zoet-zure opgelegde komkommers zijn lekker verrassend!
Lizzylizzblog

Dat zonnig weekend komt er eindelijk aan. Whoup whoup! Zeker weten dat half België dus zijn BBQ zal uithalen en zal genieten van een zalige brochette of kippenbout.

Ben je nog op zoek naar een sidedish die je zowel bij jouw aperomoment als bij een slaatje kan serveren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Zoet-zure opgelegde komkommers, het is verrassend lekker. Weinig werk aan, enkele uren in de frigo laten afkoelen en je kan beginnen smullen. Maak maar een grote pot, die blijft trouwens lang goed als je hem koel bewaart in de frigo.

INGREDIËNTEN

1 komkommer

1 zoete ui

100 ml witte wijnazijn & 25 ml water

50 gr suiker

Een snuifje zout

Kruiden: gele mosterdzaden en witte peperbolletjes – gedroogde korianderblaadjes (of bolletjes als je geen blaadjes in huis hebt)

RECEPT

Was de komkommer en snij in fijne schijfjes.

Schil de zoete ui en snij in dunne ringen.

Giet de witte wijnazijn en het water in een kookpan. Voeg er de suiker, het zout en de kruiden aan toe. Breng aan de kook.

Voeg de ui en de komkommer toe en laat nog een 2-3 tal minuten mee doorkoken.

Giet over in een gesteriliseerde bokaal en sluit deze af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de frigo. Laat de pot enkele uren koelen.

Benieuwd wat jij er van vindt!

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Griekse Pastasalade - […] Enkele zoet-zuur opgelegde komkommerschijfjes (zie recept Zoet-zure opgelegde komkommers) […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....