Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zoet-zure opgelegde komkommers

door | 28 mei 2021 | Lunch, Salades

Zomer
Nog op zoek naar een eenvoudige sidedish voor die BBQ dit weekend? Deze zoet-zure opgelegde komkommers zijn lekker verrassend!
Lizzylizzblog

Dat zonnig weekend komt er eindelijk aan. Whoup whoup! Zeker weten dat half België dus zijn BBQ zal uithalen en zal genieten van een zalige brochette of kippenbout.

Ben je nog op zoek naar een sidedish die je zowel bij jouw aperomoment als bij een slaatje kan serveren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Zoet-zure opgelegde komkommers, het is verrassend lekker. Weinig werk aan, enkele uren in de frigo laten afkoelen en je kan beginnen smullen. Maak maar een grote pot, die blijft trouwens lang goed als je hem koel bewaart in de frigo.

INGREDIËNTEN

1 komkommer

1 zoete ui

100 ml witte wijnazijn & 25 ml water

50 gr suiker

Een snuifje zout

Kruiden: gele mosterdzaden en witte peperbolletjes – gedroogde korianderblaadjes (of bolletjes als je geen blaadjes in huis hebt)

RECEPT

Was de komkommer en snij in fijne schijfjes.

Schil de zoete ui en snij in dunne ringen.

Giet de witte wijnazijn en het water in een kookpan. Voeg er de suiker, het zout en de kruiden aan toe. Breng aan de kook.

Voeg de ui en de komkommer toe en laat nog een 2-3 tal minuten mee doorkoken.

Giet over in een gesteriliseerde bokaal en sluit deze af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de frigo. Laat de pot enkele uren koelen.

Benieuwd wat jij er van vindt!

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Griekse Pastasalade - […] Enkele zoet-zuur opgelegde komkommerschijfjes (zie recept Zoet-zure opgelegde komkommers) […]

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...