Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Zoet-zure opgelegde komkommers

door | 28 mei 2021 | Lunch, Salades

Zomer
Nog op zoek naar een eenvoudige sidedish voor die BBQ dit weekend? Deze zoet-zure opgelegde komkommers zijn lekker verrassend!
Lizzylizzblog

Dat zonnig weekend komt er eindelijk aan. Whoup whoup! Zeker weten dat half België dus zijn BBQ zal uithalen en zal genieten van een zalige brochette of kippenbout.

Ben je nog op zoek naar een sidedish die je zowel bij jouw aperomoment als bij een slaatje kan serveren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Zoet-zure opgelegde komkommers, het is verrassend lekker. Weinig werk aan, enkele uren in de frigo laten afkoelen en je kan beginnen smullen. Maak maar een grote pot, die blijft trouwens lang goed als je hem koel bewaart in de frigo.

INGREDIËNTEN

1 komkommer

1 zoete ui

100 ml witte wijnazijn & 25 ml water

50 gr suiker

Een snuifje zout

Kruiden: gele mosterdzaden en witte peperbolletjes – gedroogde korianderblaadjes (of bolletjes als je geen blaadjes in huis hebt)

RECEPT

Was de komkommer en snij in fijne schijfjes.

Schil de zoete ui en snij in dunne ringen.

Giet de witte wijnazijn en het water in een kookpan. Voeg er de suiker, het zout en de kruiden aan toe. Breng aan de kook.

Voeg de ui en de komkommer toe en laat nog een 2-3 tal minuten mee doorkoken.

Giet over in een gesteriliseerde bokaal en sluit deze af. Laat afkoelen en zet vervolgens in de frigo. Laat de pot enkele uren koelen.

Benieuwd wat jij er van vindt!

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Griekse Pastasalade - […] Enkele zoet-zuur opgelegde komkommerschijfjes (zie recept Zoet-zure opgelegde komkommers) […]

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...