Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met kip

door | 31 mei 2021 | Hoofdgerecht, Recepten, Rijstgerechten, Vlees en gevogelte

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop... mmm!
Lizzylizzblog

Gebakken rijst, niet van de afhaalchinees maar met liefde zelf bereid. Dat smaakt!

Nasi Goreng is gebakken rijst met ei, vlees en/of vis, én groenten. De basis is basmatirijst, die leent zich perfect voor deze nasi goreng. Ik koos kipfilet als vlees en qua groenten ging ik voor erwtjes en wortels. Gebakken scampi’s die hadden er ook bij gemogen, maar ik had ze niet in huis. Jammer. Klaar om mijn recept van deze handige klaar-in-20-minuten rijstschotel te ontdekken?

Nasi goreng met kip

Recipe by LizzylizzCourse: RijstgerechtenCuisine: Oosterse keuken
Personen

4

personen

‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop… mmm!

INGREDIËNTEN

  • 2 zakjes gekookte basmatirijst
    1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 wortels – een blik erwtjes – wokolie
    250 gr kipfilet
    Nasi goreng kruiden (kant-en-klaar)
    Afwerking: spiegelei, fijngesnipperde pijpajuin, gedroogde uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in de wokolie. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortels en de erwtjes toe.
  • Doe er nu de in blokjes gesneden kipfilet bij en bak deze even aan. Roer er de gekookte rijst onder en kruid met de nasi goreng kruiden mix.
  • Bak een spiegelei mooi krokant en serveer dit op de gebakken rijst. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en een handvol gedroogde uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

    Luxe dessertkoekjes

    Luxe dessertkoekjes

    Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....

    Spruitjessoep

    Spruitjessoep

    Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...