Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met kip

door | 31 mei 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop... mmm!
Lizzylizzblog

Gebakken rijst, niet van de afhaalchinees maar met liefde zelf bereid. Dat smaakt!

Nasi Goreng is gebakken rijst met ei, vlees en/of vis, én groenten. De basis is basmatirijst, die leent zich perfect voor deze nasi goreng. Ik koos kipfilet als vlees en qua groenten ging ik voor erwtjes en wortels. Gebakken scampi’s die hadden er ook bij gemogen, maar ik had ze niet in huis. Jammer. Klaar om mijn recept van deze handige klaar-in-20-minuten rijstschotel te ontdekken?

Nasi goreng met kip

Recipe by LizzylizzCourse: RijstgerechtenCuisine: Oosterse keuken
Personen

4

personen

‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop… mmm!

INGREDIËNTEN

  • 2 zakjes gekookte basmatirijst
    1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 wortels – een blik erwtjes – wokolie
    250 gr kipfilet
    Nasi goreng kruiden (kant-en-klaar)
    Afwerking: spiegelei, fijngesnipperde pijpajuin, gedroogde uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in de wokolie. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortels en de erwtjes toe.
  • Doe er nu de in blokjes gesneden kipfilet bij en bak deze even aan. Roer er de gekookte rijst onder en kruid met de nasi goreng kruiden mix.
  • Bak een spiegelei mooi krokant en serveer dit op de gebakken rijst. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en een handvol gedroogde uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...