Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met kip

door | 31 mei 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop... mmm!
Lizzylizzblog

Gebakken rijst, niet van de afhaalchinees maar met liefde zelf bereid. Dat smaakt!

Nasi Goreng is gebakken rijst met ei, vlees en/of vis, én groenten. De basis is basmatirijst, die leent zich perfect voor deze nasi goreng. Ik koos kipfilet als vlees en qua groenten ging ik voor erwtjes en wortels. Gebakken scampi’s die hadden er ook bij gemogen, maar ik had ze niet in huis. Jammer. Klaar om mijn recept van deze handige klaar-in-20-minuten rijstschotel te ontdekken?

Nasi goreng met kip

Recipe by LizzylizzCourse: RijstgerechtenCuisine: Oosterse keuken
Personen

4

personen

‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop… mmm!

INGREDIËNTEN

  • 2 zakjes gekookte basmatirijst
    1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 wortels – een blik erwtjes – wokolie
    250 gr kipfilet
    Nasi goreng kruiden (kant-en-klaar)
    Afwerking: spiegelei, fijngesnipperde pijpajuin, gedroogde uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in de wokolie. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortels en de erwtjes toe.
  • Doe er nu de in blokjes gesneden kipfilet bij en bak deze even aan. Roer er de gekookte rijst onder en kruid met de nasi goreng kruiden mix.
  • Bak een spiegelei mooi krokant en serveer dit op de gebakken rijst. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en een handvol gedroogde uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...