Gebakken rijst, niet van de afhaalchinees maar met liefde zelf bereid. Dat smaakt!
Nasi Goreng is gebakken rijst met ei, vlees en/of vis, én groenten. De basis is basmatirijst, die leent zich perfect voor deze nasi goreng. Ik koos kipfilet als vlees en qua groenten ging ik voor erwtjes en wortels. Gebakken scampi’s die hadden er ook bij gemogen, maar ik had ze niet in huis. Jammer. Klaar om mijn recept van deze handige klaar-in-20-minuten rijstschotel te ontdekken?
Nasi goreng met kip
Course: RijstgerechtenCuisine: Oosterse keuken4
personen‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop… mmm!
INGREDIËNTEN
2 zakjes gekookte basmatirijst
1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 wortels – een blik erwtjes – wokolie
250 gr kipfilet
Nasi goreng kruiden (kant-en-klaar)
Afwerking: spiegelei, fijngesnipperde pijpajuin, gedroogde uitjes (kant-en-klaar)
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in de wokolie. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortels en de erwtjes toe.
- Doe er nu de in blokjes gesneden kipfilet bij en bak deze even aan. Roer er de gekookte rijst onder en kruid met de nasi goreng kruiden mix.
- Bak een spiegelei mooi krokant en serveer dit op de gebakken rijst. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en een handvol gedroogde uitjes.
0 reacties