Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Musso de casarojo (rosé)

door | 19 maart 2021 | Wijn in de kijker

Een bezoekje aan de Upper Room bar van chef Nick Bril in Antwerpen deed me kennis maken met de Casa Rojo wijnen. Lees er hier meer over!
Lizzylizzblog

Bijna twee jaar geleden gingen we eten in The Upper Room Bar in Antwerpen. Deze bevindt zich op de eerste verdieping van het welgekende sterrenrestaurant The Jane (chef Nick Bril). De bar bevindt zich in de kapel van het gebouw.

Er heerst een zeer losse, ontspannen sfeer. Muziekje op de achtergrond, op vrijdagavond werden er muzikale avonden georganiseerd met een DJ aan de draaitafel. Uniek gebeuren hoor. Je reserveert een “plaats” aan de bar, tafels vind je er niet. Het is echt het principe van een plaatsje aan de bar innemen, kijken wat de chef bereidt en genieten van de atmosfeer.

De focus in deze bar ligt op de wijnen die bij de passende gerechtjes worden geserveerd. We maakten kennis met de vrouw van de Sommelier Gianluca Di Taranto, zij was die avond onze gastvrouw. En wat voor een gastvrouw! Ook Nick Bril kwam ons even dag zeggen. Een zeer sympathieke kerel. Die avond, die zit voor eeuwig in ons geheugen geprint. Wat een warmte, wat een gastvrijheid hebben we ervaren.

Toen de dag nadien het vreselijke nieuws kwam dat er een brand had gewoed in The Jane, kwamen de tranen in mijn ogen. Je kan je dus inbeelden hoe die avond voor ons een prachtige beleving was.

En waarom ik dit vertel? Wel in deze Upper Room Bar ontdekte ik de Casa Rojo wijnen. Niet deze rosé wijn, maar een andere rode wijn uit hun assortiment. Die komt later nog aan de beurt. Het etiket van deze flessen sprong direct in het oog. Wat een originaliteit. En als bovendien later nog bleek dat er serieus goeie wijnen in deze flessen zat, dan was het plaatje helemaal compleet.

Druiven worden geoogst en verwerkt met het grootste respect voor de natuurlijke kwaliteiten van de rassen, de inheemse gisten en de eigenheid van het terroir. Dat was het gedachtengoed van José Rojo’s toen hij zijn eerste wijn maakte en dat vormt nog altijd het uitgangspunt van alle Casa Rojo wijnen.

Voor onze Paasbrunch voorzie ik als voorgerecht tomaat-garnaal met een zelfgemaakte cocktailsaus. En daarbij wou ik een frisse rosé wijn in plaats van een klassieke witte wijn. Ik kies voor deze Musso Rosé uit 2019 (75cl – € 17.50,-) 100% Grenache. Deze Musso Rosé wordt omschreven als delicaat en elegant. Met een toets van rood fruit en subtiele kruidennuances. Wel als je ‘t mij vraagt, deze past perfect bij dit voorgerecht (en eerder welk visgerecht).

Is tevens ook ideaal om samen met vrienden leeg te drinken op een zwoele zomeravond. Dus als dat bubbel-gedoe nog wat aanhoudt, weet je wat te doen hé. Dit rosétje kopen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

R&O mousserende wijnen

R&O mousserende wijnen

Live the Latin pasión: Ritmo Latino! Das de slagzin van de R&O mousserende wijnen. R&O mousserende wijn is een nieuwe sprankelende Chileense wijn. Beeld je het ritme van de Latino muziek in, lekker zwoel dansend met een glaasje van deze lekkere bubbels in de...

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Op zoek naar het perfecte hoofdgerecht voor jouw Kerstmenu? Gevonden! Roodbaarsfilet met julienne van prei, wortel en courgette, rijkelijk overgoten met een fantastische visroomsaus. Een kroketje of peterseliepatatjes daarbij... ik laat de keuze aan jullie over! Het...

Witte chocolademousse met advocaat topping

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee "crêpes de dentelles" koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Maak dit dessert gerust de...

St-Jacobsnootjes op bloemkoolcrème

St-Jacobsnootjes op bloemkoolcrème

Het startschot is gegeven voor het Kerst menu 2022. Ik ga aan de slag met de volle melk en de volle room van Campina om jullie een heerlijk voor-en hoofdgerecht voor te schotelen. Het is eenvoudig te bereiden, ja je kan zelfs het grootste deel van het werk op voorhand...