Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Roodbaarsfilet met visroomsaus

door | 11 december 2023 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis
Winter
Kerst
Roodbaarsfilet met een kleurrijke mix van julienne gesneden prei, wortel en courgette. Daar bovenop een heerlijke visroomsaus. Het smullen kan beginnen!
Lizzylizzblog

Op zoek naar het perfecte hoofdgerecht voor jouw Kerstmenu? Gevonden! Roodbaarsfilet met julienne van prei, wortel en courgette, rijkelijk overgoten met een fantastische visroomsaus. Een kroketje of peterseliepatatjes daarbij… ik laat de keuze aan jullie over! Het is een eenvoudig te bereiden gerecht boordevol smaak. Je zal er gegarandeerd mee scoren.

Het bijhorend wijntje dat de saus een zoete toets geeft (ja je leest het goed, ik gebruikte de wijn ook om de saus mee te maken) is een Château Simon: een Sauternes zoals het hoort namelijk romig en zalvend in de mond. Het is er eentje uit 2016 met een prijskaartje tussen 12-20€. De serveertemperatuur bedraagt 9-12gr C. De druiven zijn Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscadelle. De aroma’s zijn amandel, kweepeer, mango, ananas, perzik, gedroogde abrikoos en passievrucht.

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Roodbaarsfilet met een kleurrijke mix van julienne gesneden prei, wortel en courgette. Daar bovenop een heerlijke visroomsaus. Het smullen kan beginnen!

INGREDIËNTEN

  • 2 preistronken – 1 courgette – 5 wortels – goeie boter – peper en grof zeezout

  • 4x roodbaarsfilet – goeie boter – Mermaid’s bite kruiden (zie onderaan)

  • 1 sjalot – 2 EL bloem voor vloeibare sauzen – 250 ml witte wijn – 500 ml visbouillon – 750 ml volle room

  • Afwerking: zeekraal – een eetbaar bloempje

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de groenten en snij ze fijn in julienne (fijne, lange reepjes). Stoof ze zachtjes aan in de goeie boter. Kruid met peper en grof zeezout.
  • Bereid je visroomsaus. Snij de sjalot fijn en stoof deze aan in goeie boter. Roer er de bloem onder en blus vervolgens met de witte wijn. Laat 1/3 inkoken. Doe er dan de visbouillon bij en laat opnieuw 1/3 inkoken. Geduld hebben is het geheime ingrediënt van deze saus. Tenslotte voeg je de room toe en laat je de saus pruttelen tot ze de gewenst sausdikte heeft. Afkruiden met peper en grof zeezout. Indien nodig, voeg je wat maïszetmeel toe.
  • Bak de vis langs beide kanten bruin aan in goeie boter. Kruid met de Mermaid’s bite blend. Of gewoon met peper en zout indien je deze niet hebt.
  • Serveer de vis met daar bovenop de julienne van groenten. Overgiet met de visroomsaus en werk af met kort aangebakken zeekraal en wat eetbare bloempjes.

KANTTEKENING

  • Ik gebruikte de Mill&Mortar Mermaid’s Bite kruiden. Deze kruidenblend is op basis van groene venkel, koriander, drie soorten zeewier en heeft toetsen van munt en citrus. De “bite” verwijst naar het vleugje chili in de mix. Je kan even goed de smaken apart toevoegen, je hoeft niet speciaal de mix in huis te halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...