Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Roodbaarsfilet met visroomsaus

door | 11 december 2023 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis
Winter
Kerst
Roodbaarsfilet met een kleurrijke mix van julienne gesneden prei, wortel en courgette. Daar bovenop een heerlijke visroomsaus. Het smullen kan beginnen!
Lizzylizzblog

Op zoek naar het perfecte hoofdgerecht voor jouw Kerstmenu? Gevonden! Roodbaarsfilet met julienne van prei, wortel en courgette, rijkelijk overgoten met een fantastische visroomsaus. Een kroketje of peterseliepatatjes daarbij… ik laat de keuze aan jullie over! Het is een eenvoudig te bereiden gerecht boordevol smaak. Je zal er gegarandeerd mee scoren.

Het bijhorend wijntje dat de saus een zoete toets geeft (ja je leest het goed, ik gebruikte de wijn ook om de saus mee te maken) is een Château Simon: een Sauternes zoals het hoort namelijk romig en zalvend in de mond. Het is er eentje uit 2016 met een prijskaartje tussen 12-20€. De serveertemperatuur bedraagt 9-12gr C. De druiven zijn Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscadelle. De aroma’s zijn amandel, kweepeer, mango, ananas, perzik, gedroogde abrikoos en passievrucht.

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Roodbaarsfilet met een kleurrijke mix van julienne gesneden prei, wortel en courgette. Daar bovenop een heerlijke visroomsaus. Het smullen kan beginnen!

INGREDIËNTEN

  • 2 preistronken – 1 courgette – 5 wortels – goeie boter – peper en grof zeezout

  • 4x roodbaarsfilet – goeie boter – Mermaid’s bite kruiden (zie onderaan)

  • 1 sjalot – 2 EL bloem voor vloeibare sauzen – 250 ml witte wijn – 500 ml visbouillon – 750 ml volle room

  • Afwerking: zeekraal – een eetbaar bloempje

BEREIDINGSWIJZE

  • Kuis de groenten en snij ze fijn in julienne (fijne, lange reepjes). Stoof ze zachtjes aan in de goeie boter. Kruid met peper en grof zeezout.
  • Bereid je visroomsaus. Snij de sjalot fijn en stoof deze aan in goeie boter. Roer er de bloem onder en blus vervolgens met de witte wijn. Laat 1/3 inkoken. Doe er dan de visbouillon bij en laat opnieuw 1/3 inkoken. Geduld hebben is het geheime ingrediënt van deze saus. Tenslotte voeg je de room toe en laat je de saus pruttelen tot ze de gewenst sausdikte heeft. Afkruiden met peper en grof zeezout. Indien nodig, voeg je wat maïszetmeel toe.
  • Bak de vis langs beide kanten bruin aan in goeie boter. Kruid met de Mermaid’s bite blend. Of gewoon met peper en zout indien je deze niet hebt.
  • Serveer de vis met daar bovenop de julienne van groenten. Overgiet met de visroomsaus en werk af met kort aangebakken zeekraal en wat eetbare bloempjes.

KANTTEKENING

  • Ik gebruikte de Mill&Mortar Mermaid’s Bite kruiden. Deze kruidenblend is op basis van groene venkel, koriander, drie soorten zeewier en heeft toetsen van munt en citrus. De “bite” verwijst naar het vleugje chili in de mix. Je kan even goed de smaken apart toevoegen, je hoeft niet speciaal de mix in huis te halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...