Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tomatensoep

door | 30 april 2024 | Soep, Voorgerecht

Soep
Lente-Zomer
Het is en blijft voor mij een absolute must om wekelijks een voorraad verse soep in huis te hebben. Ontdek hier welke mijn smaak/kleurmakers zijn van een klassieke tomatensoep.

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier!

Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse kwalitatieve tomaten, tomaten polpa en kalfsfond. Deze laten je soep helemaal tot zijn recht komen. Qua kruiden ga ik voor laurierblad, peper en zout. Een eenvoudige soep op basis van een beperkt aantal ingrediënten. Afwerken kan je doen met “balletjes” en/of “room”. Aan jou de keuze!

Tomatensoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Het is en blijft voor mij een absolute must om wekelijks een voorraad verse soep in huis te hebben. Ontdek hier welke mijn smaak/kleurmakers zijn van een klassieke tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Ongezouten roomboter – 3 sjalotjes – verse tomaten van Hoogstraten (5 San Marzano tomaten en 2 trosjes Miss Perfect Délice) – 1 aardappel – 1 laurierblad

  • 1 fles tomaten Polpa – 400 ml kalfsfond – 600 ml water

  • Afwerking: peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de sjalot zachtjes aan in de boter. Voeg de in stukken gesneden aardappel en verse tomaten toe. Leg het laurierblad er bij.
  • Giet er de tomaten Polpa bij en roer enkele keren om met een houten lepel. Overgiet met de kalfsfond en het water. Laat 20 min. pruttelen en blend vervolgens zacht met je keukenblender.
  • Afkruiden met peper en zout naargelang je eigen smaak. Balletjes toevoegen kan (je moet de soep dan nog even terug opkoken), een geutje room mag ook.

Kanttekening

  • Ik mag mezelf Hoogstraten Ambassadeur noemen voor 2024. Een samenwerking waar ik echt heel trots op ben.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Werken met kwalitatieve producten in de keuken, dat is mijn motto. Voorverpakte Sint Jacobsnootjes in de supermarkt zijn goed van kwaliteit, maar niet zo goed als wanneer je ze vers haalt bij de vishandel of speciaalzaak. Ik raad je aan om toch die omweg naar de...

Spruitjes­soep

Spruitjes­soep

Deze spruitjessoep zal je verrassen! Of je nu een liefhebber of een scepticus bent als het op spruitjes aankomt, één ding is zeker: deze spruitjessoep zal je misschien van gedachten doen veranderen. Het is een gemixte soep dus je "ziet" de spruitjes al niet liggen in...

Pompoensoep

Pompoensoep

Met een samengesteld soeppakket als basis werd hier een draai gegeven aan de klassieke pompoensoep. Bij pompoen denken we snel aan de herfst en dat is ook niet zo gek. Het oorspronkelijke seizoen van pompoen is namelijk van begin oktober...

Feestelijke scampi’s met knolselder

Feestelijke scampi’s met knolselder

Scampi's in een aperitief glaasje óf als voorgerecht voor de feesten: laat maar komen! Knolselder dat is zo één van die vergeten "winter" groenten waarmee ik bijna nooit aan de slag ga. Maar jongens, wat een smaakvolle groente is me dat. Je kunt het gebruiken in...