Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tomatensoep

door | 30 april 2024 | Soep, Voorgerecht

Subcategorie: Soep
Seizoen: Lente-Zomer
Het is en blijft voor mij een absolute must om wekelijks een voorraad verse soep in huis te hebben. Ontdek hier welke mijn smaak/kleurmakers zijn van een klassieke tomatensoep.
De klassieke tomatensoep

De klassieke tomatensoep gemaakt met de beste tomaten.

Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste ingrediënten. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse kwalitatieve tomaten, tomaten polpa en kalfsfond. Deze laten je soep helemaal tot zijn recht komen. Qua kruiden ga ik voor laurierblad, peper en zout.

Een eenvoudige soep op basis van een beperkt aantal ingrediënten. Afwerken kan je doen met “balletjes” en/of “room”. Aan jou de keuze! Wil je graag variëren en je tomatensoep als volwaardige maaltijd serveren? Lees dan het recept na van mijn tomatensoep met girasoli (link). Zeker ook eens de moeite waard om uit te proberen. En vergeet niet… je kan de Lizzylizzblog recepten een score geven door bovenaan de “sterren” in te kleuren. De maximum score is sterren.

Tomatensoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Het is en blijft voor mij een absolute must om wekelijks een voorraad verse soep in huis te hebben. Ontdek hier welke mijn smaak/kleurmakers zijn van een klassieke tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Ongezouten roomboter – 3 sjalotjes – verse tomaten van Hoogstraten (5 San Marzano tomaten en 2 trosjes Miss Perfect Délice) – 1 aardappel – 1 laurierblad

  • 1 fles tomaten Polpa – 400 ml kalfsfond – 600 ml water

  • Afwerking: peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de sjalot zachtjes aan in de boter. Voeg de in stukken gesneden aardappel en verse tomaten toe. Leg het laurierblad er bij.
  • Giet er de tomaten Polpa bij en roer enkele keren om met een houten lepel. Overgiet met de kalfsfond en het water. Laat 20 min. pruttelen en blend vervolgens zacht met je keukenblender.
  • Afkruiden met peper en zout naargelang je eigen smaak. Balletjes toevoegen kan (je moet de soep dan nog even terug opkoken), een geutje room mag ook.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...