Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Courgetterolletjes

door | 30 september 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels, Recepten, Samenwerking, Vegetarisch

Vegetarisch
Lente/Zomer
Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.
Lizzylizzblog

Een heerlijke ovenschotel: opgevulde courgetterolletjes. De vulling is er eentje met ricotta, citroenzeste, geraspte kaas en spinazie. Gaat perfect samen met de courgette en de tomatenblokjes die deze schotel vervolledigen.

En ik verzeker je, ‘t is een makkelijk recept en ‘t staat in 1-2-3 op tafel. De smaak en de structuur van de gesmolten ricotta, daar ben ik verzot op. Dit is lekker, echt lekker!

Courgetterolletjes

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik tomatenblokjes – 1 knoflookteen – enkele takjes verse tijm – olijfolie

  • Een zak verse spinazie – peper – nootmuskaat

  • 1 potje ricotta – 1 citroen – een handvol geraspte kaas

  • 1 courgette – 1 zakje burrata – een handvol pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° C

  • Tomatenblokjes in olijfolie met geperste knoflook en verse tijm laten pruttelen gedurende 10 minuten. Verse spinazie apart laten slinken in olijfolie, afkruiden met peper en nootmuskaat.
  • Meng de ricotta met de zeste van 1 citroen, de geraspte kaas, de spinazie en een draai van de pepermolen.
  • Snij de courgette in de lengte in slierten, gebruik hiervoor een mandoline (opgelet voor de vingers) – besmeer elke courgettesliert met het ricotta-mengsel en rol deze op.
  • Vul een ovenschotel met de tomatenpassata; steek er de opgevulde courgetterolletjes in. Ertussen leg je stukjes burrata en bestrooi met pijnboompitten. Deze schotel mag 20 minuten de voorverwarmde oven in.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

    Tomatensoep

    Tomatensoep

    De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

    Karnemelk pannenkoeken

    Karnemelk pannenkoeken

    Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...