Een heerlijke ovenschotel: opgevulde courgetterolletjes. De vulling is er eentje met ricotta, citroenzeste, geraspte kaas en spinazie. Gaat perfect samen met de courgette en de tomatenblokjes die deze schotel vervolledigen.
En ik verzeker je, ’t is een makkelijk recept en ’t staat in 1-2-3 op tafel. De smaak en de structuur van de gesmolten ricotta, daar ben ik verzot op. Dit is lekker, echt lekker!
Courgetterolletjes
Course: Hoofdgerecht2
personenVegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.
INGREDIËNTEN
1 blik tomatenblokjes – 1 knoflookteen – enkele takjes verse tijm – olijfolie
Een zak verse spinazie – peper – nootmuskaat
1 potje ricotta – 1 citroen – een handvol geraspte kaas
1 courgette – 1 zakje burrata – een handvol pijnboompitten
BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° C
- Tomatenblokjes in olijfolie met geperste knoflook en verse tijm laten pruttelen gedurende 10 minuten. Verse spinazie apart laten slinken in olijfolie, afkruiden met peper en nootmuskaat.
- Meng de ricotta met de zeste van 1 citroen, de geraspte kaas, de spinazie en een draai van de pepermolen.
- Snij de courgette in de lengte in slierten, gebruik hiervoor een mandoline (opgelet voor de vingers) – besmeer elke courgettesliert met het ricotta-mengsel en rol deze op.
- Vul een ovenschotel met de tomatenpassata; steek er de opgevulde courgetterolletjes in. Ertussen leg je stukjes burrata en bestrooi met pijnboompitten. Deze schotel mag 20 minuten de voorverwarmde oven in.
Inderdaad lekker. Écht lekker! Gezond, licht, bijzonder smaakvol; de citroen geeft de final touch👌! Hier gecombineerd met homemade kippenburgertjes; past er perfect bij!
Dank je wel voor de lovende woorden Lies en blij dat het jullie gesmaakt heeft.