Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Courgetterolletjes

door | 30 september 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vegetarisch
Lente/Zomer
Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.
Lizzylizzblog

Een heerlijke ovenschotel: opgevulde courgetterolletjes. De vulling is er eentje met ricotta, citroenzeste, geraspte kaas en spinazie. Gaat perfect samen met de courgette en de tomatenblokjes die deze schotel vervolledigen.

En ik verzeker je, ‘t is een makkelijk recept en ‘t staat in 1-2-3 op tafel. De smaak en de structuur van de gesmolten ricotta, daar ben ik verzot op. Dit is lekker, echt lekker!

Courgetterolletjes

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik tomatenblokjes – 1 knoflookteen – enkele takjes verse tijm – olijfolie

  • Een zak verse spinazie – peper – nootmuskaat

  • 1 potje ricotta – 1 citroen – een handvol geraspte kaas

  • 1 courgette – 1 zakje burrata – een handvol pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° C

  • Tomatenblokjes in olijfolie met geperste knoflook en verse tijm laten pruttelen gedurende 10 minuten. Verse spinazie apart laten slinken in olijfolie, afkruiden met peper en nootmuskaat.
  • Meng de ricotta met de zeste van 1 citroen, de geraspte kaas, de spinazie en een draai van de pepermolen.
  • Snij de courgette in de lengte in slierten, gebruik hiervoor een mandoline (opgelet voor de vingers) – besmeer elke courgettesliert met het ricotta-mengsel en rol deze op.
  • Vul een ovenschotel met de tomatenpassata; steek er de opgevulde courgetterolletjes in. Ertussen leg je stukjes burrata en bestrooi met pijnboompitten. Deze schotel mag 20 minuten de voorverwarmde oven in.

    2 Reacties

    1. Lies Laroy

      Inderdaad lekker. Écht lekker! Gezond, licht, bijzonder smaakvol; de citroen geeft de final touch👌! Hier gecombineerd met homemade kippenburgertjes; past er perfect bij!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Dank je wel voor de lovende woorden Lies en blij dat het jullie gesmaakt heeft.

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...