Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Courgetterolletjes

door | 30 september 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vegetarisch
Lente/Zomer
Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.
Lizzylizzblog

Een heerlijke ovenschotel: opgevulde courgetterolletjes. De vulling is er eentje met ricotta, citroenzeste, geraspte kaas en spinazie. Gaat perfect samen met de courgette en de tomatenblokjes die deze schotel vervolledigen.

En ik verzeker je, ‘t is een makkelijk recept en ‘t staat in 1-2-3 op tafel. De smaak en de structuur van de gesmolten ricotta, daar ben ik verzot op. Dit is lekker, echt lekker!

Courgetterolletjes

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik tomatenblokjes – 1 knoflookteen – enkele takjes verse tijm – olijfolie

  • Een zak verse spinazie – peper – nootmuskaat

  • 1 potje ricotta – 1 citroen – een handvol geraspte kaas

  • 1 courgette – 1 zakje burrata – een handvol pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° C

  • Tomatenblokjes in olijfolie met geperste knoflook en verse tijm laten pruttelen gedurende 10 minuten. Verse spinazie apart laten slinken in olijfolie, afkruiden met peper en nootmuskaat.
  • Meng de ricotta met de zeste van 1 citroen, de geraspte kaas, de spinazie en een draai van de pepermolen.
  • Snij de courgette in de lengte in slierten, gebruik hiervoor een mandoline (opgelet voor de vingers) – besmeer elke courgettesliert met het ricotta-mengsel en rol deze op.
  • Vul een ovenschotel met de tomatenpassata; steek er de opgevulde courgetterolletjes in. Ertussen leg je stukjes burrata en bestrooi met pijnboompitten. Deze schotel mag 20 minuten de voorverwarmde oven in.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...