Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Courgetterolletjes

door | 30 september 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vegetarisch
Lente/Zomer
Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.
Lizzylizzblog

Een heerlijke ovenschotel: opgevulde courgetterolletjes. De vulling is er eentje met ricotta, citroenzeste, geraspte kaas en spinazie. Gaat perfect samen met de courgette en de tomatenblokjes die deze schotel vervolledigen.

En ik verzeker je, ’t is een makkelijk recept en ’t staat in 1-2-3 op tafel. De smaak en de structuur van de gesmolten ricotta, daar ben ik verzot op. Dit is lekker, echt lekker!

Courgetterolletjes

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Vegetarische gerechten ga ik niet zo gauw maken, maar ik geef het toe. Deze heerlijke opgevulde courgetterolletjes zijn absoluut een top gerecht! De smaak en structuur van de gesmolten ricotta, ik ben er verzot op. Echt.

INGREDIËNTEN

  • 1 blik tomatenblokjes – 1 knoflookteen – enkele takjes verse tijm – olijfolie

  • Een zak verse spinazie – peper – nootmuskaat

  • 1 potje ricotta – 1 citroen – een handvol geraspte kaas

  • 1 courgette – 1 zakje burrata – een handvol pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° C

  • Tomatenblokjes in olijfolie met geperste knoflook en verse tijm laten pruttelen gedurende 10 minuten. Verse spinazie apart laten slinken in olijfolie, afkruiden met peper en nootmuskaat.
  • Meng de ricotta met de zeste van 1 citroen, de geraspte kaas, de spinazie en een draai van de pepermolen.
  • Snij de courgette in de lengte in slierten, gebruik hiervoor een mandoline (opgelet voor de vingers) – besmeer elke courgettesliert met het ricotta-mengsel en rol deze op.
  • Vul een ovenschotel met de tomatenpassata; steek er de opgevulde courgetterolletjes in. Ertussen leg je stukjes burrata en bestrooi met pijnboompitten. Deze schotel mag 20 minuten de voorverwarmde oven in.

    2 Reacties

    1. Lies Laroy

      Inderdaad lekker. Écht lekker! Gezond, licht, bijzonder smaakvol; de citroen geeft de final touch👌! Hier gecombineerd met homemade kippenburgertjes; past er perfect bij!

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Dank je wel voor de lovende woorden Lies en blij dat het jullie gesmaakt heeft.

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...