Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnalenroomsaus

door | 19 december 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Sauzen, Vis en zeevruchten

Vis en zeevruchten
Winter
Kerst
Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later.

Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept van garnalenroomsaus. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later. Zodat je later op het jaar of volgend jaar (jaja, want 2023 komt nu echt wel dichtbij) deze nogmaals kan gebruiken als basis van een lekkere roomsaus.

Het grootste werk is het pellen van de grijze garnalen. Ik vind dat niet zo’n leuk werkje, maar echt, die garnalen die je zelf pelt die zijn zoveel beter qua smaak. En van de schalen maak je dus lekkere garnalenbouillon. Onnodig je te zeggen dat ik altijd een voorraadje in mijn diepvries heb zitten.

Garnalenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Sauzen
Personen

4

personen

Sauzen maken das eigenlijk niet zo moeilijk. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat. Want zeg nu zelf, met een goeie saus til je jouw gerecht naar een hoger niveau. En niets leuker dan je gasten aan tafel horen zeggen “mmm die saus is echt goed”!

Ingrediënten

  • 500 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen

  • 1 sjalot, 1 grote wortel, 1 EL tomatenconcentraat, olijfolie

  • 1 klein glaasje cognac en 1 L water

  • 1 flesje volle room (Campina), peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de garnalen en hou de schalen apart.
  • Schil de sjalot en snipper fijn. Kuis de wortel en snij in schijfjes. Verwarm de olijfolie, stoof de sjalot en de wortel even aan. Voeg de eetlepel tomatenconcentraat en de garnalenschalen toe. Even roeren.
  • Vervolgens blussen met de cognac en 1/3 laten inkoken.
  • Giet er nu het water bij en laat een half uurtje koken. Met een schuimspaan haal je af en toe de bovenste schuimlaag weg. Na het koken, giet je de bouillon door de puntzeef zodat je de pure bouillon overhoudt. Aan deze voeg je de volle room toe en je laat de saus dikken tot je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout. Ik voeg eveneens op het einde de gepelde garnalen toe.

KANTTEKENING

  • Ik wens jullie fijne eindejaarsfeesten, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...

Tomatensoep

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier! Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse...

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Ze lijken op American pancakes, maar zijn luchtiger en hebben een frisse zure smaak door de karnemelk. Deze pannenkoeken moet je zeker en vast eens uitproberen. Ze zijn echt de moeite waard! Ik hou van de luchtigheid en de frisse zure smaak. Ze worden vaak geserveerd...

Luxe dessertkoekjes

Luxe dessertkoekjes

Zelfgemaakte dessertkoekjes, das pure luxe! Op mijn Instagram konden jullie meevolgen hoe ik genoot van deze "Luxe Dessertkoekjes" workshop bij Elektro Van Assche. De lesgeefster van dienst was Ellens Lammens, de winnares van het VTM-programma "De Meesterbakker 2012"....