Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Oesters met sesam-soja vinaigrette

door | 30 september 2021 | Aperitief

Hapjes
Zomer
Een oesterke slurpen en een glaasje wijn drinken? Ik kan dat goed. Zalig genieten noem ik dat.
Lizzylizzblog

Een oesterke slurpen en genieten van een glaasje wijn? Heerlijk!

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn en veel tijd innemen. Snelle gerechten die klaar zijn in minder dan 30 minuten, dat zijn mijn favoriete gerechten. En deze oesters vallen daar zeker onder. Het kan zelf nog sneller gaan, hangt er wat van af hoe behendig je bent met het openen van oesters. Was mijn eerste keer dus laten we zeggen dat ik er mijn tijd voor genomen heb.

Oesters met sojasaus-sesam vinaigrette

Course: Aperitief

3

oesters per persoon

Oesters: perfect als aperitiefhapje of gewoon als tussendoortje. Smaakt altijd met een glaasje witte wijn of bubbels.

INGREDIËNTEN

  • 3 oesters per persoon

  • Witte wijn of Champagne/Cava/Prosecco

  • Voor de vinaigrette: 3 EL sojasaus, 3 EL geroosterde sesamzaadjes, 5 EL goeie olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  • Open de oesters. Leg ze op een plateau met ijs.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Verdeel deze druppel-gewijs over de oesters.
  • Schenk een glaasje drank uit.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Cruysem mousserende wijnen

    Cruysem mousserende wijnen

    Het is een mooie zomerdag. De perfecte dag om de mousserende wijnen van Cruysem te gaan degusteren. We springen de fiets op en rijden genietend naar het Cruysem domein op nog geen 10 km van waar wij wonen, in Kruisem. Zoals elk jaar organiseert Cruysem een...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...