Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Oesters met sesam-soja vinaigrette

door | 30 september 2021 | Aperitief

Subcategorie: Hapjes
Seizoen: Zomer
Een oesterke slurpen en een glaasje wijn drinken? Ik kan dat goed. Zalig genieten noem ik dat.
Lizzylizzblog

Een oesterke slurpen en genieten van een glaasje wijn? Heerlijk!

Het moet niet altijd ingewikkeld zijn en veel tijd innemen. Snelle gerechten die klaar zijn in minder dan 30 minuten, dat zijn mijn favoriete gerechten. En deze oesters vallen daar zeker onder. Het kan zelf nog sneller gaan, hangt er wat van af hoe behendig je bent met het openen van oesters. Was mijn eerste keer dus laten we zeggen dat ik er mijn tijd voor genomen heb.

Oesters met sojasaus-sesam vinaigrette

Course: Aperitief

3

oesters per persoon

Oesters: perfect als aperitiefhapje of gewoon als tussendoortje. Smaakt altijd met een glaasje witte wijn of bubbels.

INGREDIËNTEN

  • 3 oesters per persoon

  • Witte wijn of Champagne/Cava/Prosecco

  • Voor de vinaigrette: 3 EL sojasaus, 3 EL geroosterde sesamzaadjes, 5 EL goeie olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  • Open de oesters. Leg ze op een plateau met ijs.
  • Maak de vinaigrette door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Verdeel deze druppel-gewijs over de oesters.
  • Schenk een glaasje drank uit.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...