Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnalenroomsaus

door | 19 december 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Winter
Kerst
Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later.
Garnalenroomsaus

Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept van garnalenroomsaus. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later. Zodat je later op het jaar of volgend jaar (jaja, want 2023 komt nu echt wel dichtbij) deze nogmaals kan gebruiken als basis van een lekkere roomsaus.

Het grootste werk is het pellen van de grijze garnalen. Ik vind dat niet zo’n leuk werkje, maar echt, die garnalen die je zelf pelt die zijn zoveel beter qua smaak. En van de schalen maak je dus lekkere garnalenbouillon. Onnodig je te zeggen dat ik altijd een voorraadje in mijn diepvries heb zitten.

Garnalenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Sauzen
Personen

4

personen

Sauzen maken das eigenlijk niet zo moeilijk. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat. Want zeg nu zelf, met een goeie saus til je jouw gerecht naar een hoger niveau. En niets leuker dan je gasten aan tafel horen zeggen “mmm die saus is echt goed”!

Ingrediënten

  • 500 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen

  • 1 sjalot, 1 grote wortel, 1 EL tomatenconcentraat, olijfolie

  • 1 klein glaasje cognac en 1 L water

  • 1 flesje volle room, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de garnalen en hou de schalen apart.
  • Schil de sjalot en snipper fijn. Kuis de wortel en snij in schijfjes. Verwarm de olijfolie, stoof de sjalot en de wortel even aan. Voeg de eetlepel tomatenconcentraat en de garnalenschalen toe. Even roeren.
  • Vervolgens blussen met de cognac en 1/3 laten inkoken.
  • Giet er nu het water bij en laat een half uurtje koken. Met een schuimspaan haal je af en toe de bovenste schuimlaag weg. Na het koken, giet je de bouillon door de puntzeef zodat je de pure bouillon overhoudt. Aan deze voeg je de volle room toe en je laat de saus dikken tot je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout. Ik voeg eveneens op het einde de gepelde garnalen toe.

KANTTEKENING

  • Ik wens jullie fijne eindejaarsfeesten, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...