Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnalenroomsaus

door | 19 december 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Winter
Kerst
Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later.
Garnalenroomsaus

Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept van garnalenroomsaus. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later. Zodat je later op het jaar of volgend jaar (jaja, want 2023 komt nu echt wel dichtbij) deze nogmaals kan gebruiken als basis van een lekkere roomsaus.

Het grootste werk is het pellen van de grijze garnalen. Ik vind dat niet zo’n leuk werkje, maar echt, die garnalen die je zelf pelt die zijn zoveel beter qua smaak. En van de schalen maak je dus lekkere garnalenbouillon. Onnodig je te zeggen dat ik altijd een voorraadje in mijn diepvries heb zitten.

Garnalenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Sauzen
Personen

4

personen

Sauzen maken das eigenlijk niet zo moeilijk. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat. Want zeg nu zelf, met een goeie saus til je jouw gerecht naar een hoger niveau. En niets leuker dan je gasten aan tafel horen zeggen “mmm die saus is echt goed”!

Ingrediënten

  • 500 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen

  • 1 sjalot, 1 grote wortel, 1 EL tomatenconcentraat, olijfolie

  • 1 klein glaasje cognac en 1 L water

  • 1 flesje volle room, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de garnalen en hou de schalen apart.
  • Schil de sjalot en snipper fijn. Kuis de wortel en snij in schijfjes. Verwarm de olijfolie, stoof de sjalot en de wortel even aan. Voeg de eetlepel tomatenconcentraat en de garnalenschalen toe. Even roeren.
  • Vervolgens blussen met de cognac en 1/3 laten inkoken.
  • Giet er nu het water bij en laat een half uurtje koken. Met een schuimspaan haal je af en toe de bovenste schuimlaag weg. Na het koken, giet je de bouillon door de puntzeef zodat je de pure bouillon overhoudt. Aan deze voeg je de volle room toe en je laat de saus dikken tot je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout. Ik voeg eveneens op het einde de gepelde garnalen toe.

KANTTEKENING

  • Ik wens jullie fijne eindejaarsfeesten, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...