Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnalenroomsaus

door | 19 december 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Subcategorie: Vis en zeevruchten
Seizoen: Winter
Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later.
Garnalenroomsaus

Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept van garnalenroomsaus. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later. Zodat je later op het jaar of volgend jaar (jaja, want 2023 komt nu echt wel dichtbij) deze nogmaals kan gebruiken als basis van een lekkere roomsaus.

Het grootste werk is het pellen van de grijze garnalen. Ik vind dat niet zo’n leuk werkje, maar echt, die garnalen die je zelf pelt die zijn zoveel beter qua smaak. En van de schalen maak je dus lekkere garnalenbouillon. Onnodig je te zeggen dat ik altijd een voorraadje in mijn diepvries heb zitten.

Garnalenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Sauzen
Personen

4

personen

Sauzen maken das eigenlijk niet zo moeilijk. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat. Want zeg nu zelf, met een goeie saus til je jouw gerecht naar een hoger niveau. En niets leuker dan je gasten aan tafel horen zeggen “mmm die saus is echt goed”!

Ingrediënten

  • 500 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen

  • 1 sjalot, 1 grote wortel, 1 EL tomatenconcentraat, olijfolie

  • 1 klein glaasje cognac en 1 L water

  • 1 flesje volle room, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de garnalen en hou de schalen apart.
  • Schil de sjalot en snipper fijn. Kuis de wortel en snij in schijfjes. Verwarm de olijfolie, stoof de sjalot en de wortel even aan. Voeg de eetlepel tomatenconcentraat en de garnalenschalen toe. Even roeren.
  • Vervolgens blussen met de cognac en 1/3 laten inkoken.
  • Giet er nu het water bij en laat een half uurtje koken. Met een schuimspaan haal je af en toe de bovenste schuimlaag weg. Na het koken, giet je de bouillon door de puntzeef zodat je de pure bouillon overhoudt. Aan deze voeg je de volle room toe en je laat de saus dikken tot je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout. Ik voeg eveneens op het einde de gepelde garnalen toe.

KANTTEKENING

  • Ik wens jullie fijne eindejaarsfeesten, Lizzy x
Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Blinde vink met vleessaus

Blinde vink met vleessaus

Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...