Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Garnalenroomsaus

door | 19 december 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Vis en zeevruchten
Winter
Kerst
Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later.
Garnalenroomsaus

Nog op zoek naar een lekker sausje voor dat stukje vis dat je wil serveren tijdens de feestdagen? Zoek niet verder, check gewoon even dit recept van garnalenroomsaus. Het is eenvoudig te maken. Je kan het zonder probleem op voorhand maken, je kan zelfs de garnalenbouillon invriezen voor later. Zodat je later op het jaar of volgend jaar (jaja, want 2023 komt nu echt wel dichtbij) deze nogmaals kan gebruiken als basis van een lekkere roomsaus.

Het grootste werk is het pellen van de grijze garnalen. Ik vind dat niet zo’n leuk werkje, maar echt, die garnalen die je zelf pelt die zijn zoveel beter qua smaak. En van de schalen maak je dus lekkere garnalenbouillon. Onnodig je te zeggen dat ik altijd een voorraadje in mijn diepvries heb zitten.

Garnalenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Sauzen
Personen

4

personen

Sauzen maken das eigenlijk niet zo moeilijk. En hoe meer je oefent, hoe makkelijker het gaat. Want zeg nu zelf, met een goeie saus til je jouw gerecht naar een hoger niveau. En niets leuker dan je gasten aan tafel horen zeggen “mmm die saus is echt goed”!

Ingrediënten

  • 500 gr ongepelde grijze Noordzeegarnalen

  • 1 sjalot, 1 grote wortel, 1 EL tomatenconcentraat, olijfolie

  • 1 klein glaasje cognac en 1 L water

  • 1 flesje volle room, peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de garnalen en hou de schalen apart.
  • Schil de sjalot en snipper fijn. Kuis de wortel en snij in schijfjes. Verwarm de olijfolie, stoof de sjalot en de wortel even aan. Voeg de eetlepel tomatenconcentraat en de garnalenschalen toe. Even roeren.
  • Vervolgens blussen met de cognac en 1/3 laten inkoken.
  • Giet er nu het water bij en laat een half uurtje koken. Met een schuimspaan haal je af en toe de bovenste schuimlaag weg. Na het koken, giet je de bouillon door de puntzeef zodat je de pure bouillon overhoudt. Aan deze voeg je de volle room toe en je laat de saus dikken tot je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout. Ik voeg eveneens op het einde de gepelde garnalen toe.

KANTTEKENING

  • Ik wens jullie fijne eindejaarsfeesten, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...