Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Homemade Pasta

door | 6 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Zelf je eigen pasta maken - zonder vuile handen en zonder pastamachine? Dat kan! Lees het hier maar even na.
Lizzylizzblog

Zelf pasta maken dat betekent de juiste bloem gebruiken.

Je maakt geen pasta met gewone (patisserie)bloem. Als je tarwebloem neemt, dan heb je “00” (lees dubbel nul) bloem nodig. Wat vaak wordt gekozen, is echter de semola bloem. Je vindt deze tegenwoordig niet alleen in speciaalzaken, maar ook in grootwarenhuizen.

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk?

Reken 100 gram bloem per persoon en 1 ei – verder wat olijfolie en een snuifje zout – ja je leest het goed, dit is alles wat je nodig hebt. En wat water van de kraan moest het deeg niet elastisch genoeg zijn.

Deeg maken – kneden – in een bolletje rollen – laten rusten en vervolgens met de deegrol fijn uitrollen – check het filmpje maar. En dan komt het leuke, je kiest zelf voor welke “vorm” je gaat. Fijne spaghetti (1mm), papardelle (3mm), fettucine (5mm) of dikkere tagliatelle (8mm).

Koken doen we zoals het de echte Italianen beaamt. Per 100gr pasta rekenen zij 1L water, met een flinke strooi zout in. Water aan de kook brengen en dan pas de pasta er ingooien. Gaartijd varieert van enkele minuten tot een dikke 10-tal minuten, hangt af van de dikte van je zelfgemaakte pasta. Hier gooien we de pasta niet tegen de muur om te zien of ie plakt en dus “gaar” is. Hier komen we dat te weten door simpelweg regelmatig te proeven 😊

Benieuwd of jij je ook even gaat wagen aan het maken van je eigen pasta…

Zelfgemaakte pasta

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...