Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Homemade Pasta

door | 6 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Zelf je eigen pasta maken - zonder vuile handen en zonder pastamachine? Dat kan! Lees het hier maar even na.
Lizzylizzblog

Zelf pasta maken dat betekent de juiste bloem gebruiken.

Je maakt geen pasta met gewone (patisserie)bloem. Als je tarwebloem neemt, dan heb je “00” (lees dubbel nul) bloem nodig. Wat vaak wordt gekozen, is echter de semola bloem. Je vindt deze tegenwoordig niet alleen in speciaalzaken, maar ook in grootwarenhuizen.

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk?

Reken 100 gram bloem per persoon en 1 ei – verder wat olijfolie en een snuifje zout – ja je leest het goed, dit is alles wat je nodig hebt. En wat water van de kraan moest het deeg niet elastisch genoeg zijn.

Deeg maken – kneden – in een bolletje rollen – laten rusten en vervolgens met de deegrol fijn uitrollen – check het filmpje maar. En dan komt het leuke, je kiest zelf voor welke “vorm” je gaat. Fijne spaghetti (1mm), papardelle (3mm), fettucine (5mm) of dikkere tagliatelle (8mm).

Koken doen we zoals het de echte Italianen beaamt. Per 100gr pasta rekenen zij 1L water, met een flinke strooi zout in. Water aan de kook brengen en dan pas de pasta er ingooien. Gaartijd varieert van enkele minuten tot een dikke 10-tal minuten, hangt af van de dikte van je zelfgemaakte pasta. Hier gooien we de pasta niet tegen de muur om te zien of ie plakt en dus “gaar” is. Hier komen we dat te weten door simpelweg regelmatig te proeven 😊

Benieuwd of jij je ook even gaat wagen aan het maken van je eigen pasta…

Zelfgemaakte pasta

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Tomaat-Burrata

Tomaat-Burrata

We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

Béarnaisesaus

Béarnaisesaus

Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...