Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Homemade Pasta

door | 6 april 2021 | Hoofdgerecht

Pasta
Het hele jaar door
Zelf je eigen pasta maken - zonder vuile handen en zonder pastamachine? Dat kan! Lees het hier maar even na.
Lizzylizzblog

Zelf pasta maken dat betekent de juiste bloem gebruiken.

Je maakt geen pasta met gewone (patisserie)bloem. Als je tarwebloem neemt, dan heb je “00” (lees dubbel nul) bloem nodig. Wat vaak wordt gekozen, is echter de semola bloem. Je vindt deze tegenwoordig niet alleen in speciaalzaken, maar ook in grootwarenhuizen.

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk?

Reken 100 gram bloem per persoon en 1 ei – verder wat olijfolie en een snuifje zout – ja je leest het goed, dit is alles wat je nodig hebt. En wat water van de kraan moest het deeg niet elastisch genoeg zijn.

Deeg maken – kneden – in een bolletje rollen – laten rusten en vervolgens met de deegrol fijn uitrollen – check het filmpje maar. En dan komt het leuke, je kiest zelf voor welke “vorm” je gaat. Fijne spaghetti (1mm), papardelle (3mm), fettucine (5mm) of dikkere tagliatelle (8mm).

Koken doen we zoals het de echte Italianen beaamt. Per 100gr pasta rekenen zij 1L water, met een flinke strooi zout in. Water aan de kook brengen en dan pas de pasta er ingooien. Gaartijd varieert van enkele minuten tot een dikke 10-tal minuten, hangt af van de dikte van je zelfgemaakte pasta. Hier gooien we de pasta niet tegen de muur om te zien of ie plakt en dus “gaar” is. Hier komen we dat te weten door simpelweg regelmatig te proeven 😊

Benieuwd of jij je ook even gaat wagen aan het maken van je eigen pasta…

Zelfgemaakte pasta

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...