Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spaghetti met citroenroomsaus

door | 17 mei 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Subcategorie: Pasta
Seizoen: Het hele jaar door
Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!
Lizzylizzblog

Pasta en room, wat een combi. Hoe kan een gerecht nu niet smaken als deze twee aanwezig zijn? Veruit mijn meest geliefde ingrediënten . En je kan er alle kanten mee uit. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

Spaghetti met citroenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

INGREDIËNTEN

  • Fijne spaghetti – water – zout

  • Olijfolie, 1 knoflookteen, 200gr erwtjes, 1 citroen (gewassen en afgedroogd), 250ml volle room

  • Afwerking: citroenzeste, peper, geroosterde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de knoflook en de erwtjes aan in olijfolie. Pel de citroen met een dunschiller en hou fijne schijfjes pel over (zorg dat er geen “wit” aan zit, want dat geeft een bittere smaak). Snij fijn en pers een halve citroen uit. Zet het sap opzij.
  • Voeg de room en de citroenschil (hou een klein beetje over voor de afwerking) bij de erwtjes en laat even pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Doe er tenslotte het citroensap bij en roer nog enkele malen om.
  • Rooster de pijnboompitten in de pan (geen vetstof gebruiken en er bijblijven, want bakt heel snel aan). Roer de spaghetti onder de citroenroomsaus en werk af met citroenzeste en pijnboompitten.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Blinde vink met vleessaus

    Blinde vink met vleessaus

    Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...