Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spaghetti met citroenroomsaus

door | 17 mei 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!
Lizzylizzblog

Pasta en room, wat een combi. Hoe kan een gerecht nu niet smaken als deze twee aanwezig zijn? Veruit mijn meest geliefde ingrediënten . En je kan er alle kanten mee uit. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

Spaghetti met citroenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

INGREDIËNTEN

  • Fijne spaghetti – water – zout

  • Olijfolie, 1 knoflookteen, 200gr erwtjes, 1 citroen (gewassen en afgedroogd), 250ml volle room

  • Afwerking: citroenzeste, peper, geroosterde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de knoflook en de erwtjes aan in olijfolie. Pel de citroen met een dunschiller en hou fijne schijfjes pel over (zorg dat er geen “wit” aan zit, want dat geeft een bittere smaak). Snij fijn en pers een halve citroen uit. Zet het sap opzij.
  • Voeg de room en de citroenschil (hou een klein beetje over voor de afwerking) bij de erwtjes en laat even pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Doe er tenslotte het citroensap bij en roer nog enkele malen om.
  • Rooster de pijnboompitten in de pan (geen vetstof gebruiken en er bijblijven, want bakt heel snel aan). Roer de spaghetti onder de citroenroomsaus en werk af met citroenzeste en pijnboompitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...