Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spaghetti met citroenroomsaus

door | 17 mei 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!
Lizzylizzblog

Pasta en room, wat een combi. Hoe kan een gerecht nu niet smaken als deze twee aanwezig zijn? Veruit mijn meest geliefde ingrediënten . En je kan er alle kanten mee uit. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

Spaghetti met citroenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

INGREDIËNTEN

  • Fijne spaghetti – water – zout

  • Olijfolie, 1 knoflookteen, 200gr erwtjes, 1 citroen (gewassen en afgedroogd), 250ml volle room

  • Afwerking: citroenzeste, peper, geroosterde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de knoflook en de erwtjes aan in olijfolie. Pel de citroen met een dunschiller en hou fijne schijfjes pel over (zorg dat er geen “wit” aan zit, want dat geeft een bittere smaak). Snij fijn en pers een halve citroen uit. Zet het sap opzij.
  • Voeg de room en de citroenschil (hou een klein beetje over voor de afwerking) bij de erwtjes en laat even pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Doe er tenslotte het citroensap bij en roer nog enkele malen om.
  • Rooster de pijnboompitten in de pan (geen vetstof gebruiken en er bijblijven, want bakt heel snel aan). Roer de spaghetti onder de citroenroomsaus en werk af met citroenzeste en pijnboompitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...