Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spaghetti met citroenroomsaus

door | 17 mei 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!
Lizzylizzblog

Pasta en room, wat een combi. Hoe kan een gerecht nu niet smaken als deze twee aanwezig zijn? Veruit mijn meest geliefde ingrediënten . En je kan er alle kanten mee uit. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

Spaghetti met citroenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

INGREDIËNTEN

  • Fijne spaghetti – water – zout

  • Olijfolie, 1 knoflookteen, 200gr erwtjes, 1 citroen (gewassen en afgedroogd), 250ml volle room

  • Afwerking: citroenzeste, peper, geroosterde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de knoflook en de erwtjes aan in olijfolie. Pel de citroen met een dunschiller en hou fijne schijfjes pel over (zorg dat er geen “wit” aan zit, want dat geeft een bittere smaak). Snij fijn en pers een halve citroen uit. Zet het sap opzij.
  • Voeg de room en de citroenschil (hou een klein beetje over voor de afwerking) bij de erwtjes en laat even pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Doe er tenslotte het citroensap bij en roer nog enkele malen om.
  • Rooster de pijnboompitten in de pan (geen vetstof gebruiken en er bijblijven, want bakt heel snel aan). Roer de spaghetti onder de citroenroomsaus en werk af met citroenzeste en pijnboompitten.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...