Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pasta Primavera met knapperige spruitjes

door | 8 februari 2024 | Hoofdgerecht

Pasta
Lente/Zomer
Verrassen met spruitjes, dat is wat deze pasta primavera doet! De romige mosterdsaus past perfect bij dit gerecht. Wie gaat dit op zijn weekmenu plaatsen?

Voor dit pasta gerecht haalde ik mijn inspiratie uit de Italiaanse keuken: Pasta Primavera. Deze bestaat uit pasta en een mix van voorjaarsgroenten zoals courgette, broccoli of erwtjes, vaak geserveerd in een romige saus. Aha dacht ik, dat is iets voor mij. Ik checkte even de seizoenskalender van de groenten en mijn oog viel op spruiten. Das zo’n typische groente waarvan je zegt “mmm lekker” of “eikes dat lust ik niet”. Ik maakte reeds de spruitjes carbonara en deze werd door enkele “ik hou niet van spruitjes” mensen gemaakt, geproefd en grotendeels goedgekeurd. Ze gaven als feedback dat ze nooit echt spruiten liefhebber zouden worden, maar dat deze carbonara de smaak toch vrij milder maakte, waardoor ze het in zekere zin wel lekker vonden. Das toch al een beetje een geslaagde missie, nee?

Welke smaakmakers kiezen voor een Pasta Primavera?

Een romige saus is de traditionele saus die Italianen er bij serveren. Ik koos voor de combinatie van gevogeltefond, mosterd en culinaire room (20%). Het pruttelwerk zoals ik het noem, is wat de saus perfect maakt. Je laat namelijk jouw potje zolang pruttelen totdat de saus de dikte bereikt die jij graag hebt.

Ik bak kippengehakt rul aan en nadien ga ik in dezelfde braadpan in fijne schijfjes gesneden spruitjes aanbakken tesamen met een fijngesnipperde gele ajuin. We doen er de mosterd bij, blussen met de fond en gieten er vervolgens de culinaire room bij. Qua kruiding krulpeterselie, peper en grof zeezout. Meer moet dat niet zijn!

Pasta Primavera met knapperige spruitjes

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Verrassen met spruitjes, dat is wat deze pasta primavera doet! De romige mosterdsaus past perfect bij dit gerecht. Wie gaat dit op zijn weekmenu plaatsen?

INGREDIËNTEN

  • Korte pasta (ik gebruikte de Giglio pasta)

  • Olijfolie – 250 gr kippengehakt – 1 gele ajuin – 250 gr spruitjes – 1 EL mosterd – 150 ml gevogeltefond – 1 flesje culinaire room – peper en zout

  • Krulpeterselie – Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit olijfolie op een zacht vuur en bak het kippengehakt rul. Verwijder het uit de pan en gebruik diezelfde pan om de fijngesnipperde gele ui en fijn in schijfjes gesneden spruitjes in aan te stoven.
  • Roer er de mosterd onder en giet er de gevogeltefond bij. Laat afgedekt 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Kruid vervolgens met peper en zout. Giet er de culinaire room bij. Laat nog zo’n 15 min. pruttelen of tot de saus de dikte heeft bereikt die jij graag hebt.
  • Voeg net voor het einde de korte pasta er bij, meng er fijngesnipperde peterselie onder en serveer met geraspte Parmezaan kaas.

    3 Reacties

    1. Norbert

      Echt lekker ,en snel klaar 👌

      Antwoord
    2. Bianca

      Zeer smaakvol gerechtje waar je geweldig, gevarieerd mee kan omgaan. Top❤️

      Antwoord
      • Lizzylizz

        Inderdaad, je kan het aanpassen in functie van wat je nog in de koelkast hebt liggen.

        Antwoord

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...