Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Pasta Primavera met knapperige spruitjes

door | 8 februari 2024 | Hoofdgerecht

Verrassen met spruitjes, dat is wat deze pasta primavera doet! De romige mosterdsaus past perfect bij dit gerecht. Wie gaat dit op zijn weekmenu plaatsen?

Voor dit pasta gerecht haalde ik mijn inspiratie uit de Italiaanse keuken: Pasta Primavera.

Pasta primavera bestaat uit pasta en een mix van voorjaarsgroenten zoals courgette, broccoli of erwtjes, vaak geserveerd in een romige saus. Aha dacht ik, dat is iets voor mij. Ik checkte even de seizoenskalender van de groenten en mijn oog viel op spruiten. Das zo’n typische groente waarvan je zegt “mmm lekker” of “eikes dat lust ik niet”. Ik maakte reeds de spruitjes carbonara en deze werd door enkele “ik hou niet van spruitjes” mensen gemaakt, geproefd en grotendeels goedgekeurd. Ze gaven als feedback dat ze nooit echt spruiten liefhebber zouden worden, maar dat deze carbonara de smaak toch vrij milder maakte, waardoor ze het in zekere zin wel lekker vonden. Das toch al een beetje een geslaagde missie, nee?

Welke smaakmakers kiezen voor een Pasta Primavera?

Een romige saus is de traditionele saus die Italianen er bij serveren. Ik koos voor de combinatie van gevogeltefond, mosterd en culinaire room (20%). Het pruttelwerk zoals ik het noem, is wat de saus perfect maakt. Je laat namelijk jouw potje zolang pruttelen totdat de saus de dikte bereikt die jij graag hebt.

Ik bak kippengehakt rul aan en nadien ga ik in dezelfde braadpan in fijne schijfjes gesneden spruitjes aanbakken tesamen met een fijngesnipperde gele ajuin. We doen er de mosterd bij, blussen met de fond en gieten er vervolgens de culinaire room bij. Qua kruiding krulpeterselie, peper en grof zeezout. Meer moet dat niet zijn!

Pasta Primavera met knapperige spruitjes

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Verrassen met spruitjes, dat is wat deze pasta primavera doet! De romige mosterdsaus past perfect bij dit gerecht. Wie gaat dit op zijn weekmenu plaatsen?

INGREDIËNTEN

  • Korte pasta (ik gebruikte Giglio van Soubry)

  • Olijfolie – 250 gr kippengehakt – 1 gele ajuin – 250 gr spruitjes – 1 EL mosterd – 150 ml gevogeltefond – 1 flesje culinaire room van Campina – peper en zout

  • Krulpeterselie – Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit olijfolie op een zacht vuur en bak het kippengehakt rul. Verwijder het uit de pan en gebruik diezelfde pan om de fijngesnipperde gele ui en fijn in schijfjes gesneden spruitjes in aan te stoven.
  • Roer er de mosterd onder en giet er de gevogeltefond bij. Laat afgedekt 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Kruid vervolgens met peper en zout. Giet er de culinaire room bij. Laat nog zo’n 15 min. pruttelen of tot de saus de dikte heeft bereikt die jij graag hebt.
  • Voeg net voor het einde de korte pasta er bij, meng er fijngesnipperde peterselie onder en serveer met geraspte Parmezaan kaas.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

3 Reacties

  1. Norbert

    Echt lekker ,en snel klaar 👌

    Antwoord
  2. Bianca

    Zeer smaakvol gerechtje waar je geweldig, gevarieerd mee kan omgaan. Top❤️

    Antwoord
    • Lizzylizz

      Inderdaad, je kan het aanpassen in functie van wat je nog in de koelkast hebt liggen.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Ravioli tomaat-burrata

Ravioli tomaat-burrata

Geen zin in een hele Paas menu? Ga dan voor verse, opgevulde ravioli en sluit af met een Paas dessert. Het waren hectische weken en eerlijk, ik heb even nood aan wat ademruimte en rust. Heel bewust dus gekozen om dit jaar geen grote Paas menu te maken, maar voor een...

Vol-au-vent

Vol-au-vent

De Belgische klassieker waar iedereen verzot op is: vol-au-vent. Het "koninginnehapje" komt hier regelmatig op tafel. Het dankt zijn populariteit aan de combinatie van smaken en texturen tussen de romige vulling en het knapperige bladerdeeg. Het gerecht wordt vaak...

Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

Een traditioneel Belgisch gerecht: eentje uit mijn geboortestad Gent. Gentse waterzooi is een lekkere stoofpot op basis van kip of vis, groenten en aardappelen, in bouillon ingedikt op klassieke wijze met volle room en eigeel. De groentjes worden in fijne brunoise...

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Prei puree en kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Puree dat maak je met goeie boter en volle room. Jezelf eens goed verwennen, dat doe je door een goeie, smeuïge puree te maken. Een kabeljauwhaasje met kruidenkorst past daar perfect bij. Wat de kruiden betreft, kan je variëren en die groen kruiden kiezen die jij het...