Voor dit pasta gerecht haalde ik mijn inspiratie uit de Italiaanse keuken: Pasta Primavera. Deze bestaat uit pasta en een mix van voorjaarsgroenten zoals courgette, broccoli of erwtjes, vaak geserveerd in een romige saus. Aha dacht ik, dat is iets voor mij. Ik checkte even de seizoenskalender van de groenten en mijn oog viel op spruiten. Das zo’n typische groente waarvan je zegt “mmm lekker” of “eikes dat lust ik niet”. Ik maakte reeds de spruitjes carbonara en deze werd door enkele “ik hou niet van spruitjes” mensen gemaakt, geproefd en grotendeels goedgekeurd. Ze gaven als feedback dat ze nooit echt spruiten liefhebber zouden worden, maar dat deze carbonara de smaak toch vrij milder maakte, waardoor ze het in zekere zin wel lekker vonden. Das toch al een beetje een geslaagde missie, nee?
Welke smaakmakers kiezen voor een Pasta Primavera?
Een romige saus is de traditionele saus die Italianen er bij serveren. Ik koos voor de combinatie van gevogeltefond, mosterd en culinaire room (20%). Het pruttelwerk zoals ik het noem, is wat de saus perfect maakt. Je laat namelijk jouw potje zolang pruttelen totdat de saus de dikte bereikt die jij graag hebt.
Ik bak kippengehakt rul aan en nadien ga ik in dezelfde braadpan in fijne schijfjes gesneden spruitjes aanbakken tesamen met een fijngesnipperde gele ajuin. We doen er de mosterd bij, blussen met de fond en gieten er vervolgens de culinaire room bij. Qua kruiding krulpeterselie, peper en grof zeezout. Meer moet dat niet zijn!
Pasta Primavera met knapperige spruitjes
Course: Hoofdgerecht4
personenVerrassen met spruitjes, dat is wat deze pasta primavera doet! De romige mosterdsaus past perfect bij dit gerecht. Wie gaat dit op zijn weekmenu plaatsen?
INGREDIËNTEN
Korte pasta (ik gebruikte de Giglio pasta)
Olijfolie – 250 gr kippengehakt – 1 gele ajuin – 250 gr spruitjes – 1 EL mosterd – 150 ml gevogeltefond – 1 flesje culinaire room – peper en zout
Krulpeterselie – Parmezaanse kaas
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit olijfolie op een zacht vuur en bak het kippengehakt rul. Verwijder het uit de pan en gebruik diezelfde pan om de fijngesnipperde gele ui en fijn in schijfjes gesneden spruitjes in aan te stoven.
- Roer er de mosterd onder en giet er de gevogeltefond bij. Laat afgedekt 5 minuten pruttelen op zacht vuur. Kruid vervolgens met peper en zout. Giet er de culinaire room bij. Laat nog zo’n 15 min. pruttelen of tot de saus de dikte heeft bereikt die jij graag hebt.
- Voeg net voor het einde de korte pasta er bij, meng er fijngesnipperde peterselie onder en serveer met geraspte Parmezaan kaas.
Echt lekker ,en snel klaar 👌
Zeer smaakvol gerechtje waar je geweldig, gevarieerd mee kan omgaan. Top❤️
Inderdaad, je kan het aanpassen in functie van wat je nog in de koelkast hebt liggen.