Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Penne met kerstomaten en rode pesto

door | 6 januari 2025 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze romige penne voorschotelt aan jouw tafelgenoten.
Penne met kerstmaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom.

Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen.

Ik ga voor penne rigate: met een geribbelde structuur en hol van vorm, is deze pasta perfect om saus op te nemen. En dat is belangrijk in dit gerecht! De smaak dient optimaal naar boven te komen. Kook deze penne rigate “al dente” (beetgaar) en je hebt de perfecte bite te pakken.

Ook de keuze van de room speelt een rol. Volle room geeft een hemelse smaak. Wil je het wat gezonder houden, ’t is tenslotte een weekdag en geen weekend, kies gerust voor een lichte culinaire room. Deze evenaart heel goed de smaak van de volle room en is net dat tikkeltje gezonder. Twee vliegen in één klap.

Zin om inspiratie op te doen en nog andere pasta recepten te ontdekken? Click dan even door naar mijn “pasta” rubriek via deze link.

Penne met kerstomaten en rode pesto

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze romige penne voorschotelt aan jouw tafelgenoten.

INGREDIËNTEN

  • Penne Rigate

  • Olijfolie – kerstomaten – een flesje culinaire room (20%) – een potje rode pesto

  • Afwerking: verse rucola en Parmezaan schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de gehalveerde kerstomaten (ik heb de zaadjes verwijderd) even aan in olijfolie, voeg de room toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Meng de pasta doorheen de roomsaus en doe er rode pesto bij naargelang jouw smaak.
  • Werk af met verse rucola en Parmezaan schilfers.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...