Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Horentjes met shiitake in een getomateerde roomsaus

door | 25 oktober 2021 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Herfst
Deze horentjes schotel met shiitake in een getomateerde roomsaus is de perfecte pasta schotel die je op een weekdag kan serveren. Hij is eenvoudig klaar te maken, snel klaar en smaakt overheerlijk!
Lizzylizzblog

Kleine korte pasta in de vorm van een hoorntje, hol binnenin. Met deze horentjes uit het “Al Dente” gamma van Soubry ging ik aan de slag. Ze doen me wel wat denken aan macaroni, maar ik vind ze stiekem net dat ietsje leuker! Negen minuten koken en je hebt de perfecte beetgare pasta voor je staan.

Goed dus om een alledaagse maaltijd mee klaar te maken. Waarom zelfs niet op zondagavond een horentjes-schotel voorbereiden die je op maandag nog gewoon even in de oven dient te schuiven? Daar gaat het om hé, we plannen, we zorgen er voor dat die drukke weekdagen optimaal voorbereid zijn en dat we toch lekker en gezond kunnen eten.

Het herfstseizoen is volop bezig en als er nu één iets is waar ik verzot op ben, dan zijn het wel paddenstoelen. In al hun geuren en kleuren. In al hun vormen. De shiitake paddenstoelen behoren tot mijn top drie favorietjes. Ze hebben een krachtige smaak: nootachtig, kruidachtig. Ik vind ze op hun best als je ze eenvoudig weg bakt in wat olijfolie. Afwerken kan je dan doen met extra verse kruiden zoals oregano of tijm. Lekker hoor. Ik ga ze vandaag gebruiken om een pasta schotel met de horentjes mee te maken. In een getomateerde roomsaus.

Wat denk je? Kan ik je hiermee verleiden? Check maar eens dat recept. Het is eenvoudig, het is snel klaar en je zal het je niet beklagen qua smaak. Prima schotel bij dit herfstig weertje.

Horentjes met shiitake in een getomateerde roomsaus

Course: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Deze horentjes schotel met shiitake in een getomateerde roomsaus is de perfecte pasta schotel die je op een weekdag kan serveren. Hij is eenvoudig klaar te maken, snel klaar en smaakt overheerlijk!

INGREDIËNTEN

  • Horentjes pasta

  • Olijfolie, 1 sjalot, 1 kleine knoflookteen, 250 gr Shiitake, 1 tomaat

  • 2 EL tomatenpuree, 120 ml blanke fond, 125 ml lichte culinaire room

  • Afwerken met Parmezaanse kaas en verse zachte tijm

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de horentjes “Al Dente” volgens de instructies op de verpakking (9 minuten)
  • Stoof de sjalot en de knoflook zachtjes aan en bak er de in partjes gesneden Shiitake in aan (ik borstelde ze proper en verwijderde de steeltjes). Voeg het in kleine blokjes gesneden vruchtvlees van de tomaat toe
  • Meng er de tomatenpuree onder en overgiet met de blanke fond en de lichte culinaire room
  • Laat een 10-tal minuten pruttelen tot je de gewenste sausdikte bekomt en werk af met schilfers Parmezaanse kaas en wat verse zachte tijm

Kanttekening

  • Ik serveerde deze horentjes met shiitake bij een varkenshaasje dat ik in de oven had bereid, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Hoogstraten Glamping

Hoogstraten Glamping

Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...