Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Nasi goreng met kip

door | 31 mei 2021 | Hoofdgerecht, Rijstgerechten

Vlees en gevogelte
Het hele jaar door
‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop... mmm!
Lizzylizzblog

Gebakken rijst, niet van de afhaalchinees maar met liefde zelf bereid. Dat smaakt!

Nasi Goreng is gebakken rijst met ei, vlees en/of vis, én groenten. De basis is basmatirijst, die leent zich perfect voor deze nasi goreng. Ik koos kipfilet als vlees en qua groenten ging ik voor erwtjes en wortels. Gebakken scampi’s die hadden er ook bij gemogen, maar ik had ze niet in huis. Jammer. Klaar om mijn recept van deze handige klaar-in-20-minuten rijstschotel te ontdekken?

Nasi goreng met kip

Recipe by LizzylizzCourse: RijstgerechtenCuisine: Oosterse keuken
Personen

4

personen

‘T is weer gebakken rijst tijd! Vandaag ga ik voor kipfilet in combinatie met erwtjes en wortels. En dat spiegeleitje daar bovenop… mmm!

INGREDIËNTEN

  • 2 zakjes gekookte basmatirijst
    1 sjalot – 1 knoflookteen – 2 wortels – een blik erwtjes – wokolie
    250 gr kipfilet
    Nasi goreng kruiden (kant-en-klaar)
    Afwerking: spiegelei, fijngesnipperde pijpajuin, gedroogde uitjes (kant-en-klaar)

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan in de wokolie. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortels en de erwtjes toe.
  • Doe er nu de in blokjes gesneden kipfilet bij en bak deze even aan. Roer er de gekookte rijst onder en kruid met de nasi goreng kruiden mix.
  • Bak een spiegelei mooi krokant en serveer dit op de gebakken rijst. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en een handvol gedroogde uitjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...