Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ovenschotel met chipolata en groenten

door | 22 mei 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Vlees en gevogelte
Lente/Zomer
Een ovenschotel met chipolata en groenten. Met een lekkere saus en afgewerkt met geraspte kaas. Easy peasy yummy!
Lizzylizzblog

Die ovenschotels die blijven scoren. Altijd en overal. Kan ook niet anders hé: ze zijn vaak eenvoudig te bereiden en staan in minder dan een half uur op tafel.

Zei ik al dat je er ook oneindig mee kan variëren? Met vlees, vis of vegetarisch. Met één of meerdere groenten. Tomatensaus of kaassaus. Kies zelf maar hoe jij jouw ovenschotel samenstelt. En opgelet, soms maak je met restjes uit de frigo nog de meest verrassende ovenschotels.

Ik kies voor aardappelen, chipolata, wortelen en broccoli. De saus is er eentje dat ik maakte met het kookvocht van de groenten en met culinaire room (20% vet). 

Of ik hiermee thuis gescoord heb? Wat denk je zelf? ‘T is een moeilijke eter ja, maar tegen zo’n ovenschotel zegt ie geen nee hoor!

Ovenschotel met chipolata en groenten

Boodschappenlijstje (voor 2p)

4 aardappelen (in blokjes) – 1 grote wortel (in schijfjes) – enkele broccoliroosjes – 1 groentebouillonblokje

4 kleine chipolata’s

Kookvocht van de groenten – een flesje lichte culinaire room – peper en zout – 75 gr goeie boter – 75gr bloem

Geraspte kaas om de schotel dat perfecte kaaskorstje te geven

Bereidingswijze

Breng een grote pot water aan de kook waarin je het groentebouillonblokje in oplost. Kook de broccoliroosjes en de wortelschijfjes gedurende 5 minuten. Haal ze uit het water en hou wat kookvocht apart. Kook er vervolgens de aardappelblokjes gedurende 10 minuten in. Giet af en zet de aardappels, de wortel en de broccoli opzij.

Verwijder het vel van de chipolataworstjes en snij ze in stukken. Bak deze kort aan in de pan.

Maak nu de saus. Smelt de boter en doe er de bloem bij. Roer tot korrelige massa en laat even bruinen. Blus met het kookvocht van de groenten en roer er vervolgens de room door. Laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt. Kruiden met peper en zout.

Leg de aardappelen, de groenten en de chipolata stukjes in een ovenschaal. Overgiet met de saus en strooi er de geraspte kaas over. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 83 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...