Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Ovenschotel met chipolata en groenten

door | 22 mei 2021 | Hoofdgerecht, Ovenschotels

Subcategorie: Vlees en gevogelte
Seizoen: Lente/Zomer
Een ovenschotel met chipolata en groenten. Met een lekkere saus en afgewerkt met geraspte kaas. Easy peasy yummy!
Lizzylizzblog

Die ovenschotels die blijven scoren. Altijd en overal. Kan ook niet anders hé: ze zijn vaak eenvoudig te bereiden en staan in minder dan een half uur op tafel.

Zei ik al dat je er ook oneindig mee kan variëren? Met vlees, vis of vegetarisch. Met één of meerdere groenten. Tomatensaus of kaassaus. Kies zelf maar hoe jij jouw ovenschotel samenstelt. En opgelet, soms maak je met restjes uit de frigo nog de meest verrassende ovenschotels.

Ik kies voor aardappelen, chipolata, wortelen en broccoli. De saus is er eentje dat ik maakte met het kookvocht van de groenten en met culinaire room (20% vet). 

Of ik hiermee thuis gescoord heb? Wat denk je zelf? ‘T is een moeilijke eter ja, maar tegen zo’n ovenschotel zegt ie geen nee hoor!

Ovenschotel met chipolata en groenten

Boodschappenlijstje (voor 2p)

4 aardappelen (in blokjes) – 1 grote wortel (in schijfjes) – enkele broccoliroosjes – 1 groentebouillonblokje

4 kleine chipolata’s

Kookvocht van de groenten – een flesje lichte culinaire room – peper en zout – 75 gr goeie boter – 75gr bloem

Geraspte kaas om de schotel dat perfecte kaaskorstje te geven

Bereidingswijze

Breng een grote pot water aan de kook waarin je het groentebouillonblokje in oplost. Kook de broccoliroosjes en de wortelschijfjes gedurende 5 minuten. Haal ze uit het water en hou wat kookvocht apart. Kook er vervolgens de aardappelblokjes gedurende 10 minuten in. Giet af en zet de aardappels, de wortel en de broccoli opzij.

Verwijder het vel van de chipolataworstjes en snij ze in stukken. Bak deze kort aan in de pan.

Maak nu de saus. Smelt de boter en doe er de bloem bij. Roer tot korrelige massa en laat even bruinen. Blus met het kookvocht van de groenten en roer er vervolgens de room door. Laat pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt. Kruiden met peper en zout.

Leg de aardappelen, de groenten en de chipolata stukjes in een ovenschaal. Overgiet met de saus en strooi er de geraspte kaas over. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Blinde vink met vleessaus

Blinde vink met vleessaus

Vleessaus: de klassieke saus die altijd smaakt Een goeie saus, daarmee scoor je altijd. Maar hoe maak je nu een lekkere saus? Er is één enkele regel: alles staat of valt met het kiezen van de juiste fond. Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...