Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

door | 31 januari 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.
Lizzylizzblog

Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen.

Ik ga voor penne rigate: met een geribbelde structuur en hol van vorm, is deze pasta perfect om saus op te nemen. En dat is belangrijk in dit gerecht! De smaak dient optimaal naar boven te komen. Kook deze penne rigate “al dente” (beetgaar) en je hebt de perfecte bite te pakken.

Ook de keuze van de room speelt een rol. Volle room geeft een hemelse smaak. Wil je het wat gezonder houden, ‘t is tenslotte een weekdag en geen weekend, kies gerust voor een lichte culinaire room. Deze evenaart heel goed de smaak van de volle room en is net dat tikkeltje gezonder. Twee vliegen in één klap.

Klaar voor het meest eenvoudige recept ooit?

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.

INGREDIËNTEN

  • Penne Rigate

  • Olijfolie, kerstomaten, een flesje lichte culinaire room, een potje rode pesto

  • Afwerking: verse rucola en Parmezaan schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de gehalveerde kerstomaten (ik heb de zaadjes verwijderd) even aan in olijfolie, voeg de room toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Meng de pasta doorheen de roomsaus en doe er rode pesto bij naargelang jouw smaak.
  • Werk af met verse rucola en Parmezaan schilfers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...