Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

door | 31 januari 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.
Lizzylizzblog

Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen.

Ik ga voor penne rigate: met een geribbelde structuur en hol van vorm, is deze pasta perfect om saus op te nemen. En dat is belangrijk in dit gerecht! De smaak dient optimaal naar boven te komen. Kook deze penne rigate “al dente” (beetgaar) en je hebt de perfecte bite te pakken.

Ook de keuze van de room speelt een rol. Volle room geeft een hemelse smaak. Wil je het wat gezonder houden, ‘t is tenslotte een weekdag en geen weekend, kies gerust voor een lichte culinaire room. Deze evenaart heel goed de smaak van de volle room en is net dat tikkeltje gezonder. Twee vliegen in één klap.

Klaar voor het meest eenvoudige recept ooit?

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.

INGREDIËNTEN

  • Penne Rigate

  • Olijfolie, kerstomaten, een flesje lichte culinaire room, een potje rode pesto

  • Afwerking: verse rucola en Parmezaan schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de gehalveerde kerstomaten (ik heb de zaadjes verwijderd) even aan in olijfolie, voeg de room toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Meng de pasta doorheen de roomsaus en doe er rode pesto bij naargelang jouw smaak.
  • Werk af met verse rucola en Parmezaan schilfers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...