Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

door | 31 januari 2022 | Hoofdgerecht

Pasta
Zomer
Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.
Lizzylizzblog

Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen.

Ik ga voor penne rigate: met een geribbelde structuur en hol van vorm, is deze pasta perfect om saus op te nemen. En dat is belangrijk in dit gerecht! De smaak dient optimaal naar boven te komen. Kook deze penne rigate “al dente” (beetgaar) en je hebt de perfecte bite te pakken.

Ook de keuze van de room speelt een rol. Volle room geeft een hemelse smaak. Wil je het wat gezonder houden, ’t is tenslotte een weekdag en geen weekend, kies gerust voor een lichte culinaire room. Deze evenaart heel goed de smaak van de volle room en is net dat tikkeltje gezonder. Twee vliegen in één klap.

Klaar voor het meest eenvoudige recept ooit?

Penne Rigate met kerstomaten, room en rode pesto

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan dit pasta gerecht zelf zo gezond maken als je wil door extra groenten toe te voegen. Ontdek snel hoe je in 4 eenvoudige stappen deze pasta voorschotelt aan jouw tafelgenoten.

INGREDIËNTEN

  • Penne Rigate

  • Olijfolie, kerstomaten, een flesje lichte culinaire room, een potje rode pesto

  • Afwerking: verse rucola en Parmezaan schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de gehalveerde kerstomaten (ik heb de zaadjes verwijderd) even aan in olijfolie, voeg de room toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Meng de pasta doorheen de roomsaus en doe er rode pesto bij naargelang jouw smaak.
  • Werk af met verse rucola en Parmezaan schilfers.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...