Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tarte Tatin van witloof

door | 15 december 2022 | Hoofdgerecht

Vegetarisch
Winter
Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgesteld. Dit is het tweede gerecht uit de witloof-reeks.
Lizzylizzblog

Het tweede gerecht in de witloof serie. Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Zeer makkelijk te maken en eigenlijk kan je deze ook opnemen in je eindejaarsfeestmenu. Als voorgerecht (met faux of foie gras) of als deel van een hoofdgerecht met wild. Je kan er iets moois mee maken!

Tarte Tatin van witloof

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgeschoteld.

INGREDIËNTEN

  • 4 stronken witloof – goeie boter – peper, grof zeezout , nootmuskaat

  • 5 EL balsamico crème – 75 ml kalfsjus – 100 gr fijne kristalsuiker

  • 1 rol bladerdeeg

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr C

  • Kuis het witloof en snij de stronken in de lengte in twee. Verwijder de kern. Stoof ze aan in de goeie boter. Draai ze paar keer om zodat alle kanten bruinen. Kruid met peper, grof zeezout en nootmuskaat. Giet er de balsamico crème en de kalfsjus bij. Laat pruttelen en voeg ook de suiker op het einde toe.
  • Leg de halve stronken witloof met de bolle kant naar boven. Rol het bladerdeeg over de pan en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven, draai ze om en leg de tarte tatin op een presenteerbord/schaal met het deeg onderaan en het witloof mooi bovenop.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 96 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

    Hapjes

    Hapjes

    Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...