Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tarte Tatin van witloof

door | 15 december 2022 | Hoofdgerecht

Vegetarisch
Winter
Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgesteld. Dit is het tweede gerecht uit de witloof-reeks.
Lizzylizzblog

Het tweede gerecht in de witloof serie. Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Zeer makkelijk te maken en eigenlijk kan je deze ook opnemen in je eindejaarsfeestmenu. Als voorgerecht (met faux of foie gras) of als deel van een hoofdgerecht met wild. Je kan er iets moois mee maken!

Tarte Tatin van witloof

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgeschoteld.

INGREDIËNTEN

  • 4 stronken witloof – goeie boter – peper, grof zeezout , nootmuskaat

  • 5 EL balsamico crème – 75 ml kalfsjus – 100 gr fijne kristalsuiker

  • 1 rol bladerdeeg

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr C

  • Kuis het witloof en snij de stronken in de lengte in twee. Verwijder de kern. Stoof ze aan in de goeie boter. Draai ze paar keer om zodat alle kanten bruinen. Kruid met peper, grof zeezout en nootmuskaat. Giet er de balsamico crème en de kalfsjus bij. Laat pruttelen en voeg ook de suiker op het einde toe.
  • Leg de halve stronken witloof met de bolle kant naar boven. Rol het bladerdeeg over de pan en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven, draai ze om en leg de tarte tatin op een presenteerbord/schaal met het deeg onderaan en het witloof mooi bovenop.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...