Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Tarte Tatin van witloof

door | 15 december 2022 | Hoofdgerecht

Vegetarisch
Winter
Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgesteld. Dit is het tweede gerecht uit de witloof-reeks.
Lizzylizzblog

Het tweede gerecht in de witloof serie. Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Zeer makkelijk te maken en eigenlijk kan je deze ook opnemen in je eindejaarsfeestmenu. Als voorgerecht (met faux of foie gras) of als deel van een hoofdgerecht met wild. Je kan er iets moois mee maken!

Tarte Tatin van witloof

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

4

personen

Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgeschoteld.

INGREDIËNTEN

  • 4 stronken witloof – goeie boter – peper, grof zeezout , nootmuskaat

  • 5 EL balsamico crème – 75 ml kalfsjus – 100 gr fijne kristalsuiker

  • 1 rol bladerdeeg

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr C

  • Kuis het witloof en snij de stronken in de lengte in twee. Verwijder de kern. Stoof ze aan in de goeie boter. Draai ze paar keer om zodat alle kanten bruinen. Kruid met peper, grof zeezout en nootmuskaat. Giet er de balsamico crème en de kalfsjus bij. Laat pruttelen en voeg ook de suiker op het einde toe.
  • Leg de halve stronken witloof met de bolle kant naar boven. Rol het bladerdeeg over de pan en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven, draai ze om en leg de tarte tatin op een presenteerbord/schaal met het deeg onderaan en het witloof mooi bovenop.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...