Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie: dit zijn lekkere fijne lange noedels. Ze zijn een bron van voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Bovendien zijn ze arm aan vet.
De noedels zijn eenvoudig portioneerbaar, 1 koek per persoon, en klaar in 4 minuten! Je kan dus in een handomdraai een heerlijke roerbakschotel met verse groenten, vlees of vis en Soubry Mie aan tafel serveren. Ook bij klassieke Aziatische gerechten zoals bami goreng, Chinese soep, kip teriyaki of zelfs zoetzure eend geven deze fijne, lange noedels de juiste smaak.
Het grappige is dat ik aan 5 verschillende mensen vroeg of ze deze Volkoren Mie van Soubry kenden en alle 5 zeiden ze nee. Nochtans is Soubry al jaren Europees marktleider met de Mie en de Eiermie. En héél eerlijk? Ik kende deze ook niet vóór mijn samenwerking met Soubry. Zo zie je maar, je leert nog elke dag nieuwe, lekkere dingen kennen.
Klaar voor het recept? Het is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en het is klaar in een mum van tijd. Ideaal dus om door de week te serveren. Ik testte het een aantal keer uit, omdat ik wou dat de smaak echt goed zat. Eerst was het “te flauw”, dan weer “te pikant”. Uiteindelijk eindigde ik met het toevoegen van Tabasco Sriracha saus en kwam ik tot het resultaat dat ik het echt wou. Dat is nu net het leuke aan het bedenken van recepten. By the way, Tabasco Sriracha is een meesterlijke mix van alle pittige, zoete en hartige smaken van de Zuidoost-Aziatische keuken met een vleugje klassieke TABASCO® warmte.
Volkoren mie met kip in ketjap sesam saus
Course: Hoofdgerecht2
personenIk mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent… Check snel deze blogpost en ontdek welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.
INGREDIËNTEN
Volkoren Mie Soubry
Zonnebloemolie – pijpajuin – 1 zoete paprika – half bakje champignons
4 eieren – peper en zout
2 stuks kippefilet (in kleine blokjes gesneden) – olijfolie – Ketjap sesam saus en Tabasco Sriracha saus
Afwerking: gezouten pindanoten
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de Volkoren Mie volgens de instructies op de verpakking.
- Stoof gedurende een 10-tal minuten de in fijne ringen gesneden pijpajuin zachtjes aan met de in brunoise gesneden zoete paprika en de in schijfjes gesneden champignons. Verwijder uit de pan en zet even opzij.
- Kluts de eieren en bak in diezelfde pan nu een omelet. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur, rol de omelet op en snij deze in reepjes. Hou apart. Gebruik de pan nu om de kipfilet krokant aan te bakken. Voeg eventueel nog wat vetstof toe. Kruiden met peper en zout.
- De groentjes en de omelet reepjes mogen er terug bij. En de Ketjap sesam saus mag er ook bijgegoten worden. Ik gebruikte ongeveer een half flesje. Om het gerecht wat meer pittigheid te bezorgen, voegde ik aan het einde Tabasco Sriracha toe. De hoeveelheid bepaal je zelf afhankelijk van hoe pittig je het wilt. Afwerken met gezouten pindanoten en onmiddellijk serveren.
0 reacties