Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Volkoren mie met kip in ketjap sesam saus

door | 5 augustus 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent... Check snel deze blogpost en ontdek welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.
Lizzylizzblog

Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie: dit zijn lekkere fijne lange noedels. Ze zijn een bron van voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Bovendien zijn ze arm aan vet.

De noedels zijn eenvoudig portioneerbaar, 1 koek per persoon, en klaar in 4 minuten! Je kan dus in een handomdraai een heerlijke roerbakschotel met verse groenten, vlees of vis en Soubry Mie aan tafel serveren. Ook bij klassieke Aziatische gerechten zoals bami goreng, Chinese soep, kip teriyaki of zelfs zoetzure eend geven deze fijne, lange noedels de juiste smaak.

Het grappige is dat ik aan 5 verschillende mensen vroeg of ze deze Volkoren Mie van Soubry kenden en alle 5 zeiden ze nee. Nochtans is Soubry al jaren Europees marktleider met de Mie en de Eiermie. En héél eerlijk? Ik kende deze ook niet vóór mijn samenwerking met Soubry. Zo zie je maar, je leert nog elke dag nieuwe, lekkere dingen kennen.

Klaar voor het recept? Het is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en het is klaar in een mum van tijd. Ideaal dus om door de week te serveren. Ik testte het een aantal keer uit, omdat ik wou dat de smaak echt goed zat. Eerst was het “te flauw”, dan weer “te pikant”. Uiteindelijk eindigde ik met het toevoegen van Tabasco Sriracha saus en kwam ik tot het resultaat dat ik het echt wou. Dat is nu net het leuke aan het bedenken van recepten. By the way, Tabasco Sriracha is een meesterlijke mix van alle pittige, zoete en hartige smaken van de Zuidoost-Aziatische keuken met een vleugje klassieke TABASCO® warmte.

Volkoren mie met kip in ketjap sesam saus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent… Check snel deze blogpost en ontdek welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.

INGREDIËNTEN

  • Volkoren Mie Soubry
    Zonnebloemolie – pijpajuin – 1 zoete paprika – half bakje champignons
    4 eieren – peper en zout
    2 stuks kippefilet (in kleine blokjes gesneden) – olijfolie – Ketjap sesam saus en Tabasco Sriracha saus
    Afwerking: gezouten pindanoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de Volkoren Mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof gedurende een 10-tal minuten de in fijne ringen gesneden pijpajuin zachtjes aan met de in brunoise gesneden zoete paprika en de in schijfjes gesneden champignons. Verwijder uit de pan en zet even opzij.
  • Kluts de eieren en bak in diezelfde pan nu een omelet. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur, rol de omelet op en snij deze in reepjes. Hou apart. Gebruik de pan nu om de kipfilet krokant aan te bakken. Voeg eventueel nog wat vetstof toe. Kruiden met peper en zout.
  • De groentjes en de omelet reepjes mogen er terug bij. En de Ketjap sesam saus mag er ook bijgegoten worden. Ik gebruikte ongeveer een half flesje. Om het gerecht wat meer pittigheid te bezorgen, voegde ik aan het einde Tabasco Sriracha toe. De hoeveelheid bepaal je zelf afhankelijk van hoe pittig je het wilt. Afwerken met gezouten pindanoten en onmiddellijk serveren.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 71 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

    3x aardbeien dessertjes

    3x aardbeien dessertjes

    Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...