Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Volkoren mie met kip in ketjap sesam saus

door | 5 augustus 2022 | Hoofdgerecht, Sauzen

Pasta
Het hele jaar door
Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent... Check snel deze blogpost en ontdek welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.
Lizzylizzblog

Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie: dit zijn lekkere fijne lange noedels. Ze zijn een bron van voedingsvezels, ijzer, magnesium, fosfor en zink. Bovendien zijn ze arm aan vet.

De noedels zijn eenvoudig portioneerbaar, 1 koek per persoon, en klaar in 4 minuten! Je kan dus in een handomdraai een heerlijke roerbakschotel met verse groenten, vlees of vis en Soubry Mie aan tafel serveren. Ook bij klassieke Aziatische gerechten zoals bami goreng, Chinese soep, kip teriyaki of zelfs zoetzure eend geven deze fijne, lange noedels de juiste smaak.

Het grappige is dat ik aan 5 verschillende mensen vroeg of ze deze Volkoren Mie van Soubry kenden en alle 5 zeiden ze nee. Nochtans is Soubry al jaren Europees marktleider met de Mie en de Eiermie. En héél eerlijk? Ik kende deze ook niet vóór mijn samenwerking met Soubry. Zo zie je maar, je leert nog elke dag nieuwe, lekkere dingen kennen.

Klaar voor het recept? Het is eenvoudig, met een beperkt aantal ingrediënten en het is klaar in een mum van tijd. Ideaal dus om door de week te serveren. Ik testte het een aantal keer uit, omdat ik wou dat de smaak echt goed zat. Eerst was het “te flauw”, dan weer “te pikant”. Uiteindelijk eindigde ik met het toevoegen van Tabasco Sriracha saus en kwam ik tot het resultaat dat ik het echt wou. Dat is nu net het leuke aan het bedenken van recepten. By the way, Tabasco Sriracha is een meesterlijke mix van alle pittige, zoete en hartige smaken van de Zuidoost-Aziatische keuken met een vleugje klassieke TABASCO® warmte.

Volkoren mie met kip in ketjap sesam saus

Recipe by LizzylizzCourse: Hoofdgerecht
Personen

2

personen

Ik mocht van Soubry aan de slag met hun Volkoren Mie, dat zijn lekkere fijne lange noedels. Wedden dat jij ze nog niet kent… Check snel deze blogpost en ontdek welke heerlijke roerbakschotel je er mee kan bereiden.

INGREDIËNTEN

  • Volkoren Mie Soubry
    Zonnebloemolie – pijpajuin – 1 zoete paprika – half bakje champignons
    4 eieren – peper en zout
    2 stuks kippefilet (in kleine blokjes gesneden) – olijfolie – Ketjap sesam saus en Tabasco Sriracha saus
    Afwerking: gezouten pindanoten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de Volkoren Mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof gedurende een 10-tal minuten de in fijne ringen gesneden pijpajuin zachtjes aan met de in brunoise gesneden zoete paprika en de in schijfjes gesneden champignons. Verwijder uit de pan en zet even opzij.
  • Kluts de eieren en bak in diezelfde pan nu een omelet. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur, rol de omelet op en snij deze in reepjes. Hou apart. Gebruik de pan nu om de kipfilet krokant aan te bakken. Voeg eventueel nog wat vetstof toe. Kruiden met peper en zout.
  • De groentjes en de omelet reepjes mogen er terug bij. En de Ketjap sesam saus mag er ook bijgegoten worden. Ik gebruikte ongeveer een half flesje. Om het gerecht wat meer pittigheid te bezorgen, voegde ik aan het einde Tabasco Sriracha toe. De hoeveelheid bepaal je zelf afhankelijk van hoe pittig je het wilt. Afwerken met gezouten pindanoten en onmiddellijk serveren.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...