Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Enchilada’s met kip

door | 20 juli 2020 | Lunch, Ovenschotels

Zomer
Enchilada's met kip. De perfecte zomerse lunch. Weinig werk aan, boordevol smaak. En mooi afgewerkt met eetbare bloempjes.
Lizzylizzblog

Opgerolde, gevulde tortilla’s … mmm !

Stukje kipfilet gebakken in olijfolie en rijkelijk bestrooid met Tex-Mex kruiden. Saus op basis van tomaat en rode paprika. Tortilla’s vullen en oprollen. Bestrooien met geraspte kaas en hup de oven in.

Serveren met mini-tomaten en toefjes zelfgemaakte avocado-crème op basis van de halfvolle verse kaas van Campina. Wat eetbare bloemen om het plaatje mooi in te kleuren. Met deze snelle ovenschotel verleid je iedereen aan tafel!

 

°°° recept voor 4 stuks °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten °°°

 

INGREDIËNTEN

4 tortilla’s (wraps)

1 grote kipfilet

Tex-Mex kruiden

150 gr geraspte kaas

 

Voor de paprikasaus

olijfolie

1 sjalot

1 rode en 1 groen paprika

Tomaten passata (340 gr)

Kruiden: 1 KL paprikapoeder, peper en zout

 

Voor de avocado-crème

1 avocado

1/2 sjalot

1/2 rode chili peper

2 EL halfvolle verse kaas (Campina)

Peper, zout & piment d’espelette

 

Voor de afwerking

Een handvol mini-tomaten

Wat eetbare bloemen

 

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de paprikasaus

  • Schil de sjalot en snipper fijn. Was de paprika’s en snij in brunoise. Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er zachtjes de fijngesnipperde sjalot in aan. Voeg er de paprikablokjes aan toe en roer enkel malen om met een houten lepel. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met de tomaten passata en laat een 20-tal minuten pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt.

Maak de avocado-crème

  • Snij de avocado in twee en haal het vruchtvlees er uit. Schil de halve sjalot en snipper fijn. Snij de halve rode chili peper in fijne ringetjes. Doe de avocado samen met de fijngesnipperde sjalot en de rode chili peper in de mengkom van jouw multi-hakker. Doe er de halfvolle verse kaas bij en meng tot een smeuïge crème. Naar je eigen zin, voeg je nog wat extra halfvolle verse kaas toe en ga je kruiden met peper, zout en piment d’espelette.

Bak de kip

  • Snij de kipfilet in 4 gelijke stukken. Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur. Bruin de kipfilet aan langs alle zijden. Kruide rijkelijk met de Tex-Mex kruiden.

Bereid de ovenschotel

  • Wrijf een ovenschotel in met olijfolie. Plooi de tortilla’s mooi samen zodat je 4 “kuipjes” hebt. Bedoeling is dus de paprikasaus hierop te lepelen. Daar bovenop komt de kipfilet. Strooi geraspte kaas over de schotel. Tien minuten in de voorverwarmde oven zodat je een mooi korstje krijgt.

Afwerken met gehalveerde mini-tomaten, toefjes avocado-crème en de eetbare bloemen. Kijk eens aan wat een kleurrijke ovenschotel je hier op tafel hebt getoverd!

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...