Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Frambozendressing

door | 7 augustus 2023 | Lunch, Sauzen

Een zomerse frambozendressing voor jouw homemade salades. Gemaakt van frambozen die ik zelf plukte in de Pluktuin. Wat een leuke ervaring!

Frambozen plukken in een pluktuin en met een volle emmer terug thuis komen. Ik kan dat!

Bij thuiskomst heb ik onmiddellijk een deel frambozen in de diepvries ingevroren. Die zijn de perfecte basis om samen met een banaan en verse kaas tot nicecream te blenden. Perfect doordeweeks ontbijtje. Vandaag ging ik echter aan de slag met verse frambozen waarvan ik een zomerse dressing maakte. Die is dan weer ideaal voor jouw zomersalades.

Frambozendressing

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Sauzen

2

kleine potten

Een zomerse frambozendressing voor jouw homemade salades. Gemaakt van frambozen die ik zelf plukte in de Pluktuin. Wat een leuke ervaring!

INGREDIËNTEN

  • 2 eierdooiers – 50 ml lauw water

  • 250 ml zonnebloemolie – 50 ml frambozenazijn – 5 frambozen – 1 EL frambozenconfituur

BEREIDINGSWIJZE

  • Mix de eierdooiers en het lauwe water met je staafmixer tot een schuimige massa.
  • Voeg de zonnebloemolie, de frambozenazijn, de frambozen en de frambozenconfituur toe. Mix nog even kortstondig.
  • Doe de dressing in een goed afgesloten pot en bewaar deze in de koelkast.

Kanttekening

  • Deze frambozendressing is de perfecte smaakmaker voor een mooie kom veldsla met kip, frambozen en walnoten. Laat het jullie smaken, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...