Frambozen plukken in een pluktuin en met een volle emmer terug thuis komen. Ik kan dat!
Bij thuiskomst heb ik onmiddellijk een deel frambozen in de diepvries ingevroren. Die zijn de perfecte basis om samen met een banaan en verse kaas tot nicecream te blenden. Perfect doordeweeks ontbijtje. Vandaag ging ik echter aan de slag met verse frambozen waarvan ik een zomerse dressing maakte. Die is dan weer ideaal voor jouw zomersalades.
Frambozendressing
Course: LunchCuisine: Sauzen2
kleine pottenEen zomerse frambozendressing voor jouw homemade salades. Gemaakt van frambozen die ik zelf plukte in de Pluktuin. Wat een leuke ervaring!
INGREDIËNTEN
2 eierdooiers – 50 ml lauw water
250 ml zonnebloemolie – 50 ml frambozenazijn – 5 frambozen – 1 EL frambozenconfituur
BEREIDINGSWIJZE
- Mix de eierdooiers en het lauwe water met je staafmixer tot een schuimige massa.
- Voeg de zonnebloemolie, de frambozenazijn, de frambozen en de frambozenconfituur toe. Mix nog even kortstondig.
- Doe de dressing in een goed afgesloten pot en bewaar deze in de koelkast.
Kanttekening
- Deze frambozendressing is de perfecte smaakmaker voor een mooie kom veldsla met kip, frambozen en walnoten. Laat het jullie smaken, Lizzy x
0 reacties