Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Frambozendressing

door | 7 augustus 2023 | Lunch, Sauzen

Een zomerse frambozendressing voor jouw homemade salades. Gemaakt van frambozen die ik zelf plukte in de Pluktuin. Wat een leuke ervaring!

Frambozen plukken in een pluktuin en met een volle emmer terug thuis komen. Ik kan dat!

Bij thuiskomst heb ik onmiddellijk een deel frambozen in de diepvries ingevroren. Die zijn de perfecte basis om samen met een banaan en verse kaas tot nicecream te blenden. Perfect doordeweeks ontbijtje. Vandaag ging ik echter aan de slag met verse frambozen waarvan ik een zomerse dressing maakte. Die is dan weer ideaal voor jouw zomersalades.

Frambozendressing

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Sauzen

2

kleine potten

Een zomerse frambozendressing voor jouw homemade salades. Gemaakt van frambozen die ik zelf plukte in de Pluktuin. Wat een leuke ervaring!

INGREDIËNTEN

  • 2 eierdooiers – 50 ml lauw water

  • 250 ml zonnebloemolie – 50 ml frambozenazijn – 5 frambozen – 1 EL frambozenconfituur

BEREIDINGSWIJZE

  • Mix de eierdooiers en het lauwe water met je staafmixer tot een schuimige massa.
  • Voeg de zonnebloemolie, de frambozenazijn, de frambozen en de frambozenconfituur toe. Mix nog even kortstondig.
  • Doe de dressing in een goed afgesloten pot en bewaar deze in de koelkast.

Kanttekening

  • Deze frambozendressing is de perfecte smaakmaker voor een mooie kom veldsla met kip, frambozen en walnoten. Laat het jullie smaken, Lizzy x

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...