Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Orzo met komkommer en feta

door | 2 september 2020 | Lunch, Salades

Pasta
Zomer
De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!
Lizzylizzblog

De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!

Deze keer met een eenvoudige, smaakvolle dressing. Eentje op basis van olijfolie en witte wijnazijn. Kan je eigenlijk heel gemakkelijk gebruiken om te combineren met eender welke gedroogde kruiden. Ik koos vandaag voor oregano. En wat ik dan super interessant vind, is de salade afwerken met hetzelfde kruid, maar dan in “verse” vorm.

Helaas heb ik deze morgen geen verse oregano gevonden op de bio-markt, noch in onze lokale supermarkt. Dan maar zonder gedaan.

 

Wat heb je nodig ?

50 gr Griekse Pasta (orzo) per persoon

1/2 komkommer, 1/2 rode ui, een handvol zwarte olijven (ontpit) & kerstomaten

Een blok Feta kaas

Peper en zout

Voor de dressing: 2 EL goede olijfolie, 1 EL witte wijnazijn, 1 KL gedroogde oregano

 

Hoe ga je te werk ?

Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij.

Snij de komkommer in de lengte in twee, verwijder met een lepel de zaadjes en snij vervolgens in brede boogjes.

Halveer de kerstomaten en knijp er de pitjes uit.

Schil de rode ui en snij in fijne reepjes. Snij de feta in blokjes van gelijke grootte.

Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en onder elkaar te roeren.

 

Meng de Griekse pasta met de komkommer, kerstomaten, rode ui, feta en zwarte olijven. Giet er de dressing over heen. Kruid naar smaak met peper en zout.

Alles goed roeren en deze Griekse pastasalade is klaar om verorberd te worden!

 

Orzo met komkommer en feta

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...