Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Orzo met komkommer en feta

door | 2 september 2020 | Lunch, Salades

Pasta
Zomer
De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!
Lizzylizzblog

De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!

Deze keer met een eenvoudige, smaakvolle dressing. Eentje op basis van olijfolie en witte wijnazijn. Kan je eigenlijk heel gemakkelijk gebruiken om te combineren met eender welke gedroogde kruiden. Ik koos vandaag voor oregano. En wat ik dan super interessant vind, is de salade afwerken met hetzelfde kruid, maar dan in “verse” vorm.

Helaas heb ik deze morgen geen verse oregano gevonden op de bio-markt, noch in onze lokale supermarkt. Dan maar zonder gedaan.

 

Wat heb je nodig ?

50 gr Griekse Pasta (orzo) per persoon

1/2 komkommer, 1/2 rode ui, een handvol zwarte olijven (ontpit) & kerstomaten

Een blok Feta kaas

Peper en zout

Voor de dressing: 2 EL goede olijfolie, 1 EL witte wijnazijn, 1 KL gedroogde oregano

 

Hoe ga je te werk ?

Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij.

Snij de komkommer in de lengte in twee, verwijder met een lepel de zaadjes en snij vervolgens in brede boogjes.

Halveer de kerstomaten en knijp er de pitjes uit.

Schil de rode ui en snij in fijne reepjes. Snij de feta in blokjes van gelijke grootte.

Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en onder elkaar te roeren.

 

Meng de Griekse pasta met de komkommer, kerstomaten, rode ui, feta en zwarte olijven. Giet er de dressing over heen. Kruid naar smaak met peper en zout.

Alles goed roeren en deze Griekse pastasalade is klaar om verorberd te worden!

 

Orzo met komkommer en feta

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...