Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Orzo met komkommer en feta

door | 2 september 2020 | Lunch, Salades

Pasta
Zomer
De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!
Lizzylizzblog

De einde van de zomer nadert en toch wil ik nog even nagenieten. Dat doe ik met deze Orzo oftewel Griekse pastasalade. Met komkommer en feta. En lots of zwarte olijven of course!

Deze keer met een eenvoudige, smaakvolle dressing. Eentje op basis van olijfolie en witte wijnazijn. Kan je eigenlijk heel gemakkelijk gebruiken om te combineren met eender welke gedroogde kruiden. Ik koos vandaag voor oregano. En wat ik dan super interessant vind, is de salade afwerken met hetzelfde kruid, maar dan in “verse” vorm.

Helaas heb ik deze morgen geen verse oregano gevonden op de bio-markt, noch in onze lokale supermarkt. Dan maar zonder gedaan.

 

Wat heb je nodig ?

50 gr Griekse Pasta (orzo) per persoon

1/2 komkommer, 1/2 rode ui, een handvol zwarte olijven (ontpit) & kerstomaten

Een blok Feta kaas

Peper en zout

Voor de dressing: 2 EL goede olijfolie, 1 EL witte wijnazijn, 1 KL gedroogde oregano

 

Hoe ga je te werk ?

Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij.

Snij de komkommer in de lengte in twee, verwijder met een lepel de zaadjes en snij vervolgens in brede boogjes.

Halveer de kerstomaten en knijp er de pitjes uit.

Schil de rode ui en snij in fijne reepjes. Snij de feta in blokjes van gelijke grootte.

Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en onder elkaar te roeren.

 

Meng de Griekse pasta met de komkommer, kerstomaten, rode ui, feta en zwarte olijven. Giet er de dressing over heen. Kruid naar smaak met peper en zout.

Alles goed roeren en deze Griekse pastasalade is klaar om verorberd te worden!

 

Orzo met komkommer en feta

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 98 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...