Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spinaziewafels

door | 22 december 2022 | Lunch

Zomer
Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?
spinaziewafels belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze garnaaleitjes

Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?

Spinaziewafels

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Stuks

8

stuks

Hartige wafels, ik begin er meer en meer van te houden. Deze zijn gemaakt van verse spinazie en werden rijkelijk belegd met verschillende soorten vis. Afwerken met een sausje op basis van zure room en fijngesnipperde bieslook. Smakelijk!

IngrediËnten

  • Voor de wafels: 50 gr verse spinazie – 200 ml halfvolle melk – 1 ei – 200 gr patisseriebloem – 50 gr geraspte Emmentaler – 4 gr droge gist – peper, grof zeezout en een snuifje piment d’Espelette – 30 gr gesmolten gezouten roomboter

  • Voor het beleggen: gerookte zalm – grijze garnalen – roze foreleitjes – fijngesnipperde bieslook – zure room – sap van een halve citroen – peper, grof zeezout en piment d’Espelette

BEREIDINGSWIJZE

  • Doe de spinazie samen met de melk en het ei in een schaal en mix met de handmixer.
  • Meng de gezeefde bloem met de geraspte kaas en de droge gist. Roer er voorzichtig het spinazie-melk mengsel onder. Kruid met peper, grof zeezout en piment d’Espelette. Voeg eveneens de gesmolten boter toe. Dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen het sausje door de zure room te mengen met het citroensap, voeg wat grijze garnalen en de fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette.
  • Bak de wafels (ik gebruikte de “Belgische wafels” stand – 2 minuten) en dresseer ze met de zure room, de verschillende soorten vis en werk af met wat extra fijngesnipperde bieslook.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...