Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spinaziewafels

door | 22 december 2022 | Lunch

Subcategorie: 
Seizoen: Zomer
Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?
spinaziewafels belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze garnaaleitjes

Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?

Spinaziewafels

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Stuks

8

stuks

Hartige wafels, ik begin er meer en meer van te houden. Deze zijn gemaakt van verse spinazie en werden rijkelijk belegd met verschillende soorten vis. Afwerken met een sausje op basis van zure room en fijngesnipperde bieslook. Smakelijk!

IngrediËnten

  • Voor de wafels: 50 gr verse spinazie – 200 ml halfvolle melk – 1 ei – 200 gr patisseriebloem – 50 gr geraspte Emmentaler – 4 gr droge gist – peper, grof zeezout en een snuifje piment d’Espelette – 30 gr gesmolten gezouten roomboter

  • Voor het beleggen: gerookte zalm – grijze garnalen – roze foreleitjes – fijngesnipperde bieslook – zure room – sap van een halve citroen – peper, grof zeezout en piment d’Espelette

BEREIDINGSWIJZE

  • Doe de spinazie samen met de melk en het ei in een schaal en mix met de handmixer.
  • Meng de gezeefde bloem met de geraspte kaas en de droge gist. Roer er voorzichtig het spinazie-melk mengsel onder. Kruid met peper, grof zeezout en piment d’Espelette. Voeg eveneens de gesmolten boter toe. Dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen het sausje door de zure room te mengen met het citroensap, voeg wat grijze garnalen en de fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette.
  • Bak de wafels (ik gebruikte de “Belgische wafels” stand – 2 minuten) en dresseer ze met de zure room, de verschillende soorten vis en werk af met wat extra fijngesnipperde bieslook.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...