Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spinaziewafels

door | 22 december 2022 | Lunch

Zomer
Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?
spinaziewafels belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze garnaaleitjes

Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?

Spinaziewafels

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Stuks

8

stuks

Hartige wafels, ik begin er meer en meer van te houden. Deze zijn gemaakt van verse spinazie en werden rijkelijk belegd met verschillende soorten vis. Afwerken met een sausje op basis van zure room en fijngesnipperde bieslook. Smakelijk!

IngrediËnten

  • Voor de wafels: 50 gr verse spinazie – 200 ml halfvolle melk – 1 ei – 200 gr patisseriebloem – 50 gr geraspte Emmentaler – 4 gr droge gist – peper, grof zeezout en een snuifje piment d’Espelette – 30 gr gesmolten gezouten roomboter

  • Voor het beleggen: gerookte zalm – grijze garnalen – roze foreleitjes – fijngesnipperde bieslook – zure room – sap van een halve citroen – peper, grof zeezout en piment d’Espelette

BEREIDINGSWIJZE

  • Doe de spinazie samen met de melk en het ei in een schaal en mix met de handmixer.
  • Meng de gezeefde bloem met de geraspte kaas en de droge gist. Roer er voorzichtig het spinazie-melk mengsel onder. Kruid met peper, grof zeezout en piment d’Espelette. Voeg eveneens de gesmolten boter toe. Dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen het sausje door de zure room te mengen met het citroensap, voeg wat grijze garnalen en de fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette.
  • Bak de wafels (ik gebruikte de “Belgische wafels” stand – 2 minuten) en dresseer ze met de zure room, de verschillende soorten vis en werk af met wat extra fijngesnipperde bieslook.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...