Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Spinaziewafels

door | 22 december 2022 | Lunch

Zomer
Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?
spinaziewafels belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze garnaaleitjes

Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?

Spinaziewafels

Recipe by LizzylizzCourse: Lunch
Stuks

8

stuks

Hartige wafels, ik begin er meer en meer van te houden. Deze zijn gemaakt van verse spinazie en werden rijkelijk belegd met verschillende soorten vis. Afwerken met een sausje op basis van zure room en fijngesnipperde bieslook. Smakelijk!

IngrediËnten

  • Voor de wafels: 50 gr verse spinazie – 200 ml halfvolle melk – 1 ei – 200 gr patisseriebloem – 50 gr geraspte Emmentaler – 4 gr droge gist – peper, grof zeezout en een snuifje piment d’Espelette – 30 gr gesmolten gezouten roomboter

  • Voor het beleggen: gerookte zalm – grijze garnalen – roze foreleitjes – fijngesnipperde bieslook – zure room – sap van een halve citroen – peper, grof zeezout en piment d’Espelette

BEREIDINGSWIJZE

  • Doe de spinazie samen met de melk en het ei in een schaal en mix met de handmixer.
  • Meng de gezeefde bloem met de geraspte kaas en de droge gist. Roer er voorzichtig het spinazie-melk mengsel onder. Kruid met peper, grof zeezout en piment d’Espelette. Voeg eveneens de gesmolten boter toe. Dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen het sausje door de zure room te mengen met het citroensap, voeg wat grijze garnalen en de fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette.
  • Bak de wafels (ik gebruikte de “Belgische wafels” stand – 2 minuten) en dresseer ze met de zure room, de verschillende soorten vis en werk af met wat extra fijngesnipperde bieslook.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Pompoen lasagne

    Pompoen lasagne

    De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

    Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...