Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Asperge roomsoep

door | 25 mei 2023 | Soep

Soep
Lente
Pasen
Aspergeroomsoep... omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

Een echte Belgische klassieker, deze aspergeroomsoep doet je watertanden.

De witte asperges lenen zich perfect om heerlijke, romige soep van te maken. Hoe je ze het makkelijkst kuist? Leg ze eerst een half uur te weken in koud water en dep ze vervolgens droog. Zo schillen ze makkelijk van boven naar onder. Rest je dan enkel nog het kontje af te breken en je kan er mee aan de kook. Voor soep snij ik ze vervolgens in kleinere stukken. Hou een paar stukjes apart om af te werken. Het oog wilt ook wat hé.

Asperge roomsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Aspergeroomsoep… omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

INGREDIËNTEN

  • 250 gr witte asperges – 1 fijn gesnipperde ajuin – 2 aardappelen – een goeie klont boter

  • 250 ml blanke kalfsfond – een flesje volle room

  • Tijm – laurier – witte peper

  • Afwerking: Daikon cress

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de asperges en snij in stukken. Hou enkele exemplaren opzij ter afwerking. Stoof ze zachtjes aan in boter tesamen met de fijngesneden ajuin en de in blokjes gesneden aardappels. Voeg tijm en laurier toe.
  • Giet de blanke kalfsfond er bij. Laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Bak de opzij gehouden witte asperges kort aan in de boter in een grillpan.
  • Haal de soep het vuur, verwijder tijm en laurier, giet over in een keukenblender. Voeg de room toe en blend tot een smeuïge roomsoep.
  • Afkruiden met witte peper. Versier met de gebakken stukjes witte asperges en wat Daikon cress.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 88 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Boursin 2-daagse

    Boursin 2-daagse

    Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Le Grand Noir Les Réserves (rood)

    Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

    Witloofcurry traybake

    Witloofcurry traybake

    Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Le Grand Noir Chardonnay (wit)

    Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...