Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Asperge roomsoep

door | 25 mei 2023 | Soep

Soep
Lente
Pasen
Aspergeroomsoep... omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

Een echte Belgische klassieker, deze aspergeroomsoep doet je watertanden.

De witte asperges lenen zich perfect om heerlijke, romige soep van te maken. Hoe je ze het makkelijkst kuist? Leg ze eerst een half uur te weken in koud water en dep ze vervolgens droog. Zo schillen ze makkelijk van boven naar onder. Rest je dan enkel nog het kontje af te breken en je kan er mee aan de kook. Voor soep snij ik ze vervolgens in kleinere stukken. Hou een paar stukjes apart om af te werken. Het oog wilt ook wat hé.

Asperge roomsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Aspergeroomsoep… omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

INGREDIËNTEN

  • 250 gr witte asperges – 1 fijn gesnipperde ajuin – 2 aardappelen – een goeie klont boter

  • 250 ml blanke kalfsfond – een flesje volle room

  • Tijm – laurier – witte peper

  • Afwerking: Daikon cress

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de asperges en snij in stukken. Hou enkele exemplaren opzij ter afwerking. Stoof ze zachtjes aan in boter tesamen met de fijngesneden ajuin en de in blokjes gesneden aardappels. Voeg tijm en laurier toe.
  • Giet de blanke kalfsfond er bij. Laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Bak de opzij gehouden witte asperges kort aan in de boter in een grillpan.
  • Haal de soep het vuur, verwijder tijm en laurier, giet over in een keukenblender. Voeg de room toe en blend tot een smeuïge roomsoep.
  • Afkruiden met witte peper. Versier met de gebakken stukjes witte asperges en wat Daikon cress.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...