Een echte Belgische klassieker, deze aspergeroomsoep doet je watertanden.
De witte asperges lenen zich perfect om heerlijke, romige soep van te maken. Hoe je ze het makkelijkst kuist? Leg ze eerst een half uur te weken in koud water en dep ze vervolgens droog. Zo schillen ze makkelijk van boven naar onder. Rest je dan enkel nog het kontje af te breken en je kan er mee aan de kook. Voor soep snij ik ze vervolgens in kleinere stukken. Hou een paar stukjes apart om af te werken. Het oog wilt ook wat hé.
Asperge roomsoep
Course: Soep4
personenAspergeroomsoep… omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!
INGREDIËNTEN
250 gr witte asperges – 1 fijn gesnipperde ajuin – 2 aardappelen – een goeie klont boter
250 ml blanke kalfsfond – een flesje volle room
Tijm – laurier – witte peper
Afwerking: Daikon cress
BEREIDINGSWIJZE
- Schil de asperges en snij in stukken. Hou enkele exemplaren opzij ter afwerking. Stoof ze zachtjes aan in boter tesamen met de fijngesneden ajuin en de in blokjes gesneden aardappels. Voeg tijm en laurier toe.
- Giet de blanke kalfsfond er bij. Laat een 20-tal minuten pruttelen.
- Bak de opzij gehouden witte asperges kort aan in de boter in een grillpan.
- Haal de soep het vuur, verwijder tijm en laurier, giet over in een keukenblender. Voeg de room toe en blend tot een smeuïge roomsoep.
- Afkruiden met witte peper. Versier met de gebakken stukjes witte asperges en wat Daikon cress.
0 reacties