Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Asperge roomsoep

door | 25 mei 2023 | Soep

Soep
Lente
Pasen
Aspergeroomsoep... omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

Een echte Belgische klassieker, deze aspergeroomsoep doet je watertanden.

De witte asperges lenen zich perfect om heerlijke, romige soep van te maken. Hoe je ze het makkelijkst kuist? Leg ze eerst een half uur te weken in koud water en dep ze vervolgens droog. Zo schillen ze makkelijk van boven naar onder. Rest je dan enkel nog het kontje af te breken en je kan er mee aan de kook. Voor soep snij ik ze vervolgens in kleinere stukken. Hou een paar stukjes apart om af te werken. Het oog wilt ook wat hé.

Asperge roomsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Aspergeroomsoep… omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

INGREDIËNTEN

  • 250 gr witte asperges – 1 fijn gesnipperde ajuin – 2 aardappelen – een goeie klont boter

  • 250 ml blanke kalfsfond – een flesje volle room

  • Tijm – laurier – witte peper

  • Afwerking: Daikon cress

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de asperges en snij in stukken. Hou enkele exemplaren opzij ter afwerking. Stoof ze zachtjes aan in boter tesamen met de fijngesneden ajuin en de in blokjes gesneden aardappels. Voeg tijm en laurier toe.
  • Giet de blanke kalfsfond er bij. Laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Bak de opzij gehouden witte asperges kort aan in de boter in een grillpan.
  • Haal de soep het vuur, verwijder tijm en laurier, giet over in een keukenblender. Voeg de room toe en blend tot een smeuïge roomsoep.
  • Afkruiden met witte peper. Versier met de gebakken stukjes witte asperges en wat Daikon cress.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...