Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Asperge roomsoep

door | 25 mei 2023 | Soep

Subcategorie: Soep
Seizoen: Lente
Aspergeroomsoep... omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

Een echte Belgische klassieker, deze aspergeroomsoep doet je watertanden.

De witte asperges lenen zich perfect om heerlijke, romige soep van te maken. Hoe je ze het makkelijkst kuist? Leg ze eerst een half uur te weken in koud water en dep ze vervolgens droog. Zo schillen ze makkelijk van boven naar onder. Rest je dan enkel nog het kontje af te breken en je kan er mee aan de kook. Voor soep snij ik ze vervolgens in kleinere stukken. Hou een paar stukjes apart om af te werken. Het oog wilt ook wat hé.

Asperge roomsoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Aspergeroomsoep… omdat ik er maar niet genoeg van kan krijgen. Een lekker romige soep, afgewerkt met stukken witte asperge en Daikon cress: een ware smaakmaker voor asperges!

INGREDIËNTEN

  • 250 gr witte asperges – 1 fijn gesnipperde ajuin – 2 aardappelen – een goeie klont boter

  • 250 ml blanke kalfsfond – een flesje volle room

  • Tijm – laurier – witte peper

  • Afwerking: Daikon cress

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de asperges en snij in stukken. Hou enkele exemplaren opzij ter afwerking. Stoof ze zachtjes aan in boter tesamen met de fijngesneden ajuin en de in blokjes gesneden aardappels. Voeg tijm en laurier toe.
  • Giet de blanke kalfsfond er bij. Laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Bak de opzij gehouden witte asperges kort aan in de boter in een grillpan.
  • Haal de soep het vuur, verwijder tijm en laurier, giet over in een keukenblender. Voeg de room toe en blend tot een smeuïge roomsoep.
  • Afkruiden met witte peper. Versier met de gebakken stukjes witte asperges en wat Daikon cress.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...