Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Croutons

door | 13 januari 2021 | Soep

Soep
Het hele jaar door
Oud brood op overschot? Laat die croutons maar komen. Zalig met Zaatar kruiden.
zelfgemaakte croutons in een pan

Ik probeer zo weinig mogelijk voedsel weg te smijten. Met een overschot van groenten maak ik soep, met harde boterhammen tover ik croutons tevoorschijn. Om deze een lekkere smaak te geven, gebruik ik Za’atar kruiden. Je vindt die bijna overal nu. Ook in de grootwarenhuizen.

Tijm, oregano en marjolein geven de blend een kruidige smaak terwijl de sumak zorgt voor een aangenaam zuurtje. Geroosterde sesamzaden geven het geheel een nootachtige smaak. Ik vind Za’atar super passen bij croutons.

Hoe ga je te werk?

Snij het brood in blokjes.

Verhit wat boter in een braadpan en bak de croutons krokant.

Kruiden met peper, zout en Za’atar. Regelmatig even opschudden.

Als je kan, gebruik dan geklaarde boter. Deze zorgt er voor dat de korstjes niet “zwart” aanbranden, ze is immers bestand tegen hoge temperaturen. Gebruik voldoende boter, desnoods voeg je wat toe tijdens het bakken.

 

Croutons

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 71 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...

3x aardbeien dessertjes

3x aardbeien dessertjes

Het seizoen van de aardbeien is in gang geschoten en in het kader van de Week van Hoogstraten die plaatsvindt van 4 t.e.m. 12 mei 2024 maakte ik 3 super makkelijk te bereiden aardbeien dessertjes. Ze zijn ook ideaal als vieruurtje voor de kinderen. Hoogstraten staat...