Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Croutons

door | 13 januari 2021 | Soep

Subcategorie: Soep
Seizoen: Het hele jaar door
Oud brood op overschot? Laat die croutons maar komen. Zalig met Zaatar kruiden.
zelfgemaakte croutons in een pan

Ik probeer zo weinig mogelijk voedsel weg te smijten. Met een overschot van groenten maak ik soep, met harde boterhammen tover ik croutons tevoorschijn. Om deze een lekkere smaak te geven, gebruik ik Za’atar kruiden. Je vindt die bijna overal nu. Ook in de grootwarenhuizen.

Tijm, oregano en marjolein geven de blend een kruidige smaak terwijl de sumak zorgt voor een aangenaam zuurtje. Geroosterde sesamzaden geven het geheel een nootachtige smaak. Ik vind Za’atar super passen bij croutons.

Hoe ga je te werk?

Snij het brood in blokjes.

Verhit wat boter in een braadpan en bak de croutons krokant.

Kruiden met peper, zout en Za’atar. Regelmatig even opschudden.

Als je kan, gebruik dan geklaarde boter. Deze zorgt er voor dat de korstjes niet “zwart” aanbranden, ze is immers bestand tegen hoge temperaturen. Gebruik voldoende boter, desnoods voeg je wat toe tijdens het bakken.

 

Croutons
Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...