Ik probeer zo weinig mogelijk voedsel weg te smijten. Met een overschot van groenten maak ik soep, met harde boterhammen tover ik croutons tevoorschijn. Om deze een lekkere smaak te geven, gebruik ik Za’atar kruiden. Je vindt die bijna overal nu. Ook in de grootwarenhuizen.
Tijm, oregano en marjolein geven de blend een kruidige smaak terwijl de sumak zorgt voor een aangenaam zuurtje. Geroosterde sesamzaden geven het geheel een nootachtige smaak. Ik vind Za’atar super passen bij croutons.
Hoe ga je te werk?
Snij het brood in blokjes.
Verhit wat boter in een braadpan en bak de croutons krokant.
Kruiden met peper, zout en Za’atar. Regelmatig even opschudden.
Als je kan, gebruik dan geklaarde boter. Deze zorgt er voor dat de korstjes niet “zwart” aanbranden, ze is immers bestand tegen hoge temperaturen. Gebruik voldoende boter, desnoods voeg je wat toe tijdens het bakken.
0 reacties