Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Croutons

door | 13 januari 2021 | Soep

Soep
Het hele jaar door
Oud brood op overschot? Laat die croutons maar komen. Zalig met Zaatar kruiden.
zelfgemaakte croutons in een pan

Ik probeer zo weinig mogelijk voedsel weg te smijten. Met een overschot van groenten maak ik soep, met harde boterhammen tover ik croutons tevoorschijn. Om deze een lekkere smaak te geven, gebruik ik Za’atar kruiden. Je vindt die bijna overal nu. Ook in de grootwarenhuizen.

Tijm, oregano en marjolein geven de blend een kruidige smaak terwijl de sumak zorgt voor een aangenaam zuurtje. Geroosterde sesamzaden geven het geheel een nootachtige smaak. Ik vind Za’atar super passen bij croutons.

Hoe ga je te werk?

Snij het brood in blokjes.

Verhit wat boter in een braadpan en bak de croutons krokant.

Kruiden met peper, zout en Za’atar. Regelmatig even opschudden.

Als je kan, gebruik dan geklaarde boter. Deze zorgt er voor dat de korstjes niet “zwart” aanbranden, ze is immers bestand tegen hoge temperaturen. Gebruik voldoende boter, desnoods voeg je wat toe tijdens het bakken.

 

Croutons

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 84 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

Roodeberg Rosé

Roodeberg Rosé

Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...