Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Groene Aspergeroomsoep

door | 4 oktober 2021 | Soep, Evenementen

Gisteren mocht ik de Campina fabriek in Aalter bezoeken. De perfecte gelegenheid om mijn allereerste recept ooit voor Campina te herwerken. Deze heerlijke groene aspergeroomsoep.
Lizzylizzblog

Gisteren mocht ik de Campina fabriek in Aalter bezoeken. Dat hun melk exclusief van Belgische koeien komt – koeien die van de lente tot de herfst minimum 120 dagen per jaar minstens 6u per dag in de wei grazen – dat wist ik al. Ook dat ze de boeren een extra premie betalen om hen aan te moedigen hun koeien in de wei te laten grazen.

Benieuwd dus om nu ook eens “het achter de schermen” te zien, hoe de melk in de flessen geraakt en hoe deze flessen vervaardigd worden. 

Wat me onmiddellijk opviel, is dat Campina het zeer nauw neemt met regelgeving en hygiëne. Amai zeg. Dit is een grote fabriek, waar duidelijk instructies ophangen en regels en normen worden gerespecteerd. Ook qua automatisatie trok ik even mijn ogen open als ik het magazijn zag en de semi-automatische opbergsystemen. Impressionant! Hoe de fles wordt vervaardigd, het dopsel bevestigd en het etiket geplakt, dat kom je allemaal te weten. Echt eens de moeite om een kijkje te gaan nemen.                                                      

Mijn eerste Campina gerecht ooit

Naar aanleiding van dit bezoek, dook ik mijn archieven in. Op zoek naar mijn allereerste Campina gerecht dat ik bijna twee jaar geleden maakte. Toen begon het avontuur, wat oorspronkelijk als een 6 maand lange samenwerking werd voorgesteld, is ondertussen uitgegroeid tot een al bijna 2 jaar lange samenwerking. Eentje waar ik me mezelf kan zijn, waar ik gerechten kan ontwikkelen met top producten. Kwaliteitsvolle producten en een ruim assortiment, daar hou ik van.

Ik herwerkte mijn oorspronkelijk recept van de groene aspergeroomsoep. Gemaakt op basis van mijn nummer 1 favoriet Campina product: de culinaire room (20% vet) – mijn trouwe vriend in de alledaagse keuken. Proef en oordeel zelf zou ik zeggen.

Groene Aspergeroomsoep

Course: Soep
Personen

2

personen

Een bedrijfsbezoek aan de Campina fabriek te Aalter is de ideale gelegenheid om mijn allereerste recept ooit voor Campina te herwerken. Het resultaat? Deze heerlijke groene aspergeroomsoep.

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie – 1 ajuin – 1 knoflookteen – 1 aardappel

  • 250 gr groene asperges en 350 ml kippenfond

  • Een flesje lichte culinaire room; peper en zout

  • Afwerking: witte sesamzaadjes en verse muntblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ajuin, de geperste knoflook en de in blokjes gesneden aardappel zachtjes aan in olijfolie.
  • Verwijder de bruine driehoekjes van de steel van de groene asperges, snij het onderste stuk af en voeg deze in stukjes gesneden toe aan je stoofpot. Blus met de kippenfond en laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Haal van het vuur en mix met de staafmixer. Zeef doorheen een puntzeef zodat je de pure smaak van de aspergesoep overhoudt.
  • Kruid af met peper en zout. Bind met de lichte culinaire room (zet dus even terug op het vuur) en werk af met witte sesamzaadjes  en verse muntblaadjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...