Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Groene Aspergeroomsoep

door | 4 oktober 2021 | Soep, Evenementen

Gisteren mocht ik de Campina fabriek in Aalter bezoeken. De perfecte gelegenheid om mijn allereerste recept ooit voor Campina te herwerken. Deze heerlijke groene aspergeroomsoep.
Lizzylizzblog

Gisteren mocht ik de Campina fabriek in Aalter bezoeken. Dat hun melk exclusief van Belgische koeien komt – koeien die van de lente tot de herfst minimum 120 dagen per jaar minstens 6u per dag in de wei grazen – dat wist ik al. Ook dat ze de boeren een extra premie betalen om hen aan te moedigen hun koeien in de wei te laten grazen.

Benieuwd dus om nu ook eens “het achter de schermen” te zien, hoe de melk in de flessen geraakt en hoe deze flessen vervaardigd worden. 

Wat me onmiddellijk opviel, is dat Campina het zeer nauw neemt met regelgeving en hygiëne. Amai zeg. Dit is een grote fabriek, waar duidelijk instructies ophangen en regels en normen worden gerespecteerd. Ook qua automatisatie trok ik even mijn ogen open als ik het magazijn zag en de semi-automatische opbergsystemen. Impressionant! Hoe de fles wordt vervaardigd, het dopsel bevestigd en het etiket geplakt, dat kom je allemaal te weten. Echt eens de moeite om een kijkje te gaan nemen.                                                      

Mijn eerste Campina gerecht ooit

Naar aanleiding van dit bezoek, dook ik mijn archieven in. Op zoek naar mijn allereerste Campina gerecht dat ik bijna twee jaar geleden maakte. Toen begon het avontuur, wat oorspronkelijk als een 6 maand lange samenwerking werd voorgesteld, is ondertussen uitgegroeid tot een al bijna 2 jaar lange samenwerking. Eentje waar ik me mezelf kan zijn, waar ik gerechten kan ontwikkelen met top producten. Kwaliteitsvolle producten en een ruim assortiment, daar hou ik van.

Ik herwerkte mijn oorspronkelijk recept van de groene aspergeroomsoep. Gemaakt op basis van mijn nummer 1 favoriet Campina product: de culinaire room (20% vet) – mijn trouwe vriend in de alledaagse keuken. Proef en oordeel zelf zou ik zeggen.

Groene Aspergeroomsoep

Course: Soep
Personen

2

personen

Een bedrijfsbezoek aan de Campina fabriek te Aalter is de ideale gelegenheid om mijn allereerste recept ooit voor Campina te herwerken. Het resultaat? Deze heerlijke groene aspergeroomsoep.

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie – 1 ajuin – 1 knoflookteen – 1 aardappel

  • 250 gr groene asperges en 350 ml kippenfond

  • Een flesje lichte culinaire room; peper en zout

  • Afwerking: witte sesamzaadjes en verse muntblaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de fijngesnipperde ajuin, de geperste knoflook en de in blokjes gesneden aardappel zachtjes aan in olijfolie.
  • Verwijder de bruine driehoekjes van de steel van de groene asperges, snij het onderste stuk af en voeg deze in stukjes gesneden toe aan je stoofpot. Blus met de kippenfond en laat een 20-tal minuten pruttelen.
  • Haal van het vuur en mix met de staafmixer. Zeef doorheen een puntzeef zodat je de pure smaak van de aspergesoep overhoudt.
  • Kruid af met peper en zout. Bind met de lichte culinaire room (zet dus even terug op het vuur) en werk af met witte sesamzaadjes  en verse muntblaadjes.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...