Te veel Paas eitjes in huis? Ik heb een oplossing voor jullie.
Je kent het wel, ieder jaar rond Pasen komen de paaseitjes langs alle kanten toe. Je hebt er zoveel in huis dat je ze niet allemaal op krijgt. En toegegeven, na een paar dagen “vollenbak” paaseieren te snoepen heb ik het wel gehad voor een tijdje. Maar weggooien das uit den boze. En chocolademelk op lentedagen vind ik dan weer kantje-boordje. Dus ik ging op zoek naar een andere oplossing.
Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M’s eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect.
De basis is een mascarponemousse die je voor een tiramisu maakt. Ik baseerde me op mijn recept voor de Kerst citroen tiramisu die ik in December maakte. De limoncello vervang ik door advocaat. Ik gebruik hier geen lange vingers, ik ga voor een pure mousse.
(H)eerlijk is (h)eerlijk. Deze mousse is een sublieme variant op de mascarponemousse. Het toevoegen van de advocaat – wat ik op zich eigenlijk niet zo lekker vind – geeft een speciale smaak aan de mousse. Het mildert in zekere zin “de in mijn ogen toch wel straffe smaak van advocaat”. Op deze manier hou ik dan wel van advocaat.
Hoef ik het te zeggen dat de zoetebek hier in huis het een top dessert vindt? Nee hé. Hij wreef de potjes mooi “proper” met zijn vinger en likte die nadien deskundig af. Zoals alleen échte snoepers dat kunnen.
Advocaatmousse met chocolade eitjes
Course: Zoet4
personenMaak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M’s eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten.
INGREDIËNTEN
250 ml slagroom (40%) – 1 gelatineblaadje – 2 eierdooiers – 100 gr suiker
250 gr mascarpone – 100 ml advocaat – restje chocolade eitjes
BEREIDINGSWIJZE
- Week het gelatineblaadje in water. Warm een kleine hoeveelheid van de room op (50 ml) tot net voor het kookpunt, haal de pan van het vuur en los er al roerend het gelatineblaadje in op. Zet even opzij en laat afkoelen.
- Klop de eierdooiers te samen met de suiker op tot je een mooi witachtig mengsel hebt. Voeg de resterende room toe en klop op tot je stijve pieken hebt.
- Roer er nu de mascarpone en de advocaat door. Je krijgt een dik mengsel waar je tenslotte het afgekoeld gelatinemengsel mag onder mengen.
- Serveer de advocaat mousse in glaasje/kommetjes en werk af met verbrokkelde paaseieren. Zet in de frigo en laat een aantal uren afkoelen.
KANTTEKENING
- Ik ontwikkelde dit recept in het kader van een samenwerking met Campina.
0 reacties