Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Advocaatmousse

door | 18 april 2022 | Niet gecategoriseerd

Dessert
Lente
Pasen
Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M's eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten.
Lizzylizzblog

Te veel Paas eitjes in huis? Ik heb een oplossing voor jullie.

Je kent het wel, ieder jaar rond Pasen komen de paaseitjes langs alle kanten toe. Je hebt er zoveel in huis dat je ze niet allemaal op krijgt. En toegegeven, na een paar dagen “vollenbak” paaseieren te snoepen heb ik het wel gehad voor een tijdje. Maar weggooien das uit den boze. En chocolademelk op lentedagen vind ik dan weer kantje-boordje. Dus ik ging op zoek naar een andere oplossing.

Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M’s eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect.

De basis is een mascarponemousse die je voor een tiramisu maakt. Ik baseerde me op mijn recept voor de Kerst citroen tiramisu die ik in December maakte. De limoncello vervang ik door advocaat. Ik gebruik hier geen lange vingers, ik ga voor een pure mousse.

(H)eerlijk is (h)eerlijk. Deze mousse is een sublieme variant op de mascarponemousse. Het toevoegen van de advocaat – wat ik op zich eigenlijk niet zo lekker vind – geeft een speciale smaak aan de mousse. Het mildert in zekere zin “de in mijn ogen toch wel straffe smaak van advocaat”. Op deze manier hou ik dan wel van advocaat.

Hoef ik het te zeggen dat de zoetebek hier in huis het een top dessert vindt? Nee hé. Hij wreef de potjes mooi “proper” met zijn vinger en likte die nadien deskundig af. Zoals alleen échte snoepers dat kunnen.

Advocaatmousse met chocolade eitjes

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M’s eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten.

INGREDIËNTEN

  • 250 ml slagroom (40%) – 1 gelatineblaadje – 2 eierdooiers – 100 gr suiker

  • 250 gr mascarpone – 100 ml advocaat – restje chocolade eitjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Week het gelatineblaadje in water. Warm een kleine hoeveelheid van de room op (50 ml) tot net voor het kookpunt, haal de pan van het vuur en los er al roerend het gelatineblaadje in op. Zet even opzij en laat afkoelen.
  • Klop de eierdooiers te samen met de suiker op tot je een mooi witachtig mengsel hebt. Voeg de resterende room toe en klop op tot je stijve pieken hebt.
  • Roer er nu de mascarpone en de advocaat door. Je krijgt een dik mengsel waar je tenslotte het afgekoeld gelatinemengsel mag onder mengen.
  • Serveer de advocaat mousse in glaasje/kommetjes en werk af met verbrokkelde paaseieren. Zet in de frigo en laat een aantal uren afkoelen.

KANTTEKENING

  • Ik ontwikkelde dit recept in het kader van een samenwerking met Campina.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

Wanneer de herfst in 't land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...