Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Advocaatmousse

door | 18 april 2022 | Niet gecategoriseerd

Dessert
Lente
Pasen
Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M's eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten.
Lizzylizzblog

Te veel Paas eitjes in huis? Ik heb een oplossing voor jullie.

Je kent het wel, ieder jaar rond Pasen komen de paaseitjes langs alle kanten toe. Je hebt er zoveel in huis dat je ze niet allemaal op krijgt. En toegegeven, na een paar dagen “vollenbak” paaseieren te snoepen heb ik het wel gehad voor een tijdje. Maar weggooien das uit den boze. En chocolademelk op lentedagen vind ik dan weer kantje-boordje. Dus ik ging op zoek naar een andere oplossing.

Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M’s eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect.

De basis is een mascarponemousse die je voor een tiramisu maakt. Ik baseerde me op mijn recept voor de Kerst citroen tiramisu die ik in December maakte. De limoncello vervang ik door advocaat. Ik gebruik hier geen lange vingers, ik ga voor een pure mousse.

(H)eerlijk is (h)eerlijk. Deze mousse is een sublieme variant op de mascarponemousse. Het toevoegen van de advocaat – wat ik op zich eigenlijk niet zo lekker vind – geeft een speciale smaak aan de mousse. Het mildert in zekere zin “de in mijn ogen toch wel straffe smaak van advocaat”. Op deze manier hou ik dan wel van advocaat.

Hoef ik het te zeggen dat de zoetebek hier in huis het een top dessert vindt? Nee hé. Hij wreef de potjes mooi “proper” met zijn vinger en likte die nadien deskundig af. Zoals alleen échte snoepers dat kunnen.

Advocaatmousse met chocolade eitjes

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

4

personen

Maak een advocaatmousse en werk die af met harde, chocolade eitjes. Ik had nog een zak M&M’s eggs liggen en deze zijn hiervoor perfect. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten.

INGREDIËNTEN

  • 250 ml slagroom (40%) – 1 gelatineblaadje – 2 eierdooiers – 100 gr suiker

  • 250 gr mascarpone – 100 ml advocaat – restje chocolade eitjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Week het gelatineblaadje in water. Warm een kleine hoeveelheid van de room op (50 ml) tot net voor het kookpunt, haal de pan van het vuur en los er al roerend het gelatineblaadje in op. Zet even opzij en laat afkoelen.
  • Klop de eierdooiers te samen met de suiker op tot je een mooi witachtig mengsel hebt. Voeg de resterende room toe en klop op tot je stijve pieken hebt.
  • Roer er nu de mascarpone en de advocaat door. Je krijgt een dik mengsel waar je tenslotte het afgekoeld gelatinemengsel mag onder mengen.
  • Serveer de advocaat mousse in glaasje/kommetjes en werk af met verbrokkelde paaseieren. Zet in de frigo en laat een aantal uren afkoelen.

KANTTEKENING

  • Ik ontwikkelde dit recept in het kader van een samenwerking met Campina.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 82 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Gent Jazz

Gent Jazz

Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

Roodeberg Black (rood)

Roodeberg Black (rood)

Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...

Lemoncurd zandtaartjes

Lemoncurd zandtaartjes

Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

Witloof-Kip Ovenschotel

Witloof-Kip Ovenschotel

Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...