Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Caesar salade

door | 4 juli 2022 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een "snelle" versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!
Lizzylizzblog

Een knapperige Caesar salade, daar gaan we voor! Ik gebruikte voor de dressing de zure room (30% vet) van Campina. Ik hou van zijn lichtzure, frisse toets en vind deze perfect passen in deze salade.

Er zijn heel wat recepten van deze klassieke salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen.

Caesar salade

Course: Lunch
Personen

2

personen

De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!

INGREDIËNTEN

  • 2 stuks Romeinse sla

  • 150 gr fijne plakjes kippefilet (kant-en-klaar)

  • 2 hardgekookte eieren

  • Croutons (kant-en-klaar)

  • Smaakmakers: fijngesnipperde bieslook, Parmezaan schilfers

  • Voor de Caesar dressing: 2 ansjovisfilets, half teentje knoflook, halve citroen, 2 EL mayonaise, 2 EL zure room, 1 KL worcestersaus, draai van de pepermolen

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de sla en dep deze droog. Snij in reepjes.
  • Kook de eieren (10 minuten), spoel af onder koud water en verwijder de schelp.
  • Maak de dressing: meng de geplette ansjovis met het sap van de halve citroen, voeg er wat zeste (= rasp de schil) bij en de fijn geperste knoflook. Meng de mayonaise met de zure room en roer er het ansjovis-mengsel onder. Voeg de Worcestersaus toe en kruid af met wat peper.
  • Verdeel de sla over een grote kom. Leg er de fijne plakjes kippefilet, de in schijfjes gesneden eieren en de croutons bij. Bestrooi met de Parmezaan schilfers en de bieslook. Werk af met de dressing.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Zalm op de BBQ

    Zalm op de BBQ

    Eindelijk zijn die zomerse dagen aangebroken en kunnen we de BBQ aansteken. Niets zaliger dan nieuwe gerechten uittesten waaronder deze zalm op de BBQ. Eigenlijk is koken op de BBQ zó eenvoudig en bovendien heb je weinig afwas. Wel wat kuiswerk om de BBQ terug proper...