Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Caesar salade

door | 4 juli 2022 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een "snelle" versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!
Lizzylizzblog

Een knapperige Caesar salade, daar gaan we voor! Ik gebruikte voor de dressing de zure room (30% vet) van Campina. Ik hou van zijn lichtzure, frisse toets en vind deze perfect passen in deze salade.

Er zijn heel wat recepten van deze klassieke salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen.

Caesar salade

Course: Lunch
Personen

2

personen

De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!

INGREDIËNTEN

  • 2 stuks Romeinse sla

  • 150 gr fijne plakjes kippefilet (kant-en-klaar)

  • 2 hardgekookte eieren

  • Croutons (kant-en-klaar)

  • Smaakmakers: fijngesnipperde bieslook, Parmezaan schilfers

  • Voor de Caesar dressing: 2 ansjovisfilets, half teentje knoflook, halve citroen, 2 EL mayonaise, 2 EL zure room, 1 KL worcestersaus, draai van de pepermolen

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de sla en dep deze droog. Snij in reepjes.
  • Kook de eieren (10 minuten), spoel af onder koud water en verwijder de schelp.
  • Maak de dressing: meng de geplette ansjovis met het sap van de halve citroen, voeg er wat zeste (= rasp de schil) bij en de fijn geperste knoflook. Meng de mayonaise met de zure room en roer er het ansjovis-mengsel onder. Voeg de Worcestersaus toe en kruid af met wat peper.
  • Verdeel de sla over een grote kom. Leg er de fijne plakjes kippefilet, de in schijfjes gesneden eieren en de croutons bij. Bestrooi met de Parmezaan schilfers en de bieslook. Werk af met de dressing.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 70 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    3x zomerse hapjes

    3x zomerse hapjes

    Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

    Spirelli Niçoise

    Spirelli Niçoise

    Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Smashed komkommersalade met rundvlees

    Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

    Brioche bollen

    Brioche bollen

    Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...