Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Caesar salade

door | 4 juli 2022 | Lunch, Salades

Salades
Zomer
De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een "snelle" versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!
Lizzylizzblog

Een knapperige Caesar salade, daar gaan we voor! Ik gebruikte voor de dressing de zure room (30% vet) van Campina. Ik hou van zijn lichtzure, frisse toets en vind deze perfect passen in deze salade.

Er zijn heel wat recepten van deze klassieke salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen.

Caesar salade

Course: Lunch
Personen

2

personen

De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!

INGREDIËNTEN

  • 2 stuks Romeinse sla

  • 150 gr fijne plakjes kippefilet (kant-en-klaar)

  • 2 hardgekookte eieren

  • Croutons (kant-en-klaar)

  • Smaakmakers: fijngesnipperde bieslook, Parmezaan schilfers

  • Voor de Caesar dressing: 2 ansjovisfilets, half teentje knoflook, halve citroen, 2 EL mayonaise, 2 EL zure room, 1 KL worcestersaus, draai van de pepermolen

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de sla en dep deze droog. Snij in reepjes.
  • Kook de eieren (10 minuten), spoel af onder koud water en verwijder de schelp.
  • Maak de dressing: meng de geplette ansjovis met het sap van de halve citroen, voeg er wat zeste (= rasp de schil) bij en de fijn geperste knoflook. Meng de mayonaise met de zure room en roer er het ansjovis-mengsel onder. Voeg de Worcestersaus toe en kruid af met wat peper.
  • Verdeel de sla over een grote kom. Leg er de fijne plakjes kippefilet, de in schijfjes gesneden eieren en de croutons bij. Bestrooi met de Parmezaan schilfers en de bieslook. Werk af met de dressing.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Lemoncurd zandtaartjes

    Lemoncurd zandtaartjes

    Deze foodie hier kreeg deze week een hele karton zachtfruit en snackgroenten van Hoogstraten aan huis geleverd en werd uitgedaagd om met de Hoogstraten Belgische Blauwe Bessen aan de slag te gaan. Dat moet je mij uiteraard geen twee keer zeggen. Deze Lemoncurd...

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Witloof-Kip Ovenschotel

    Je hoort er iedereen over klagen en het is toch ook echt niet meer normaal hoor. Dat weer van tegenwoordig vraagt om een hartverwarmende ovenschotel. Sorry geen zomerse salades hier voorlopig. Wel een witloof-kip ovenschotel met een lekker romig sausje op basis van...

    Béarnaisesaus

    Béarnaisesaus

    Geef toe, wat smaakt beter dan een zelfgemaakte béarnaisesaus? Is ze moeilijk te maken? Neen eigenlijk niet. Met een beperkt aantal ingrediënten maak je deze heerlijke saus op basis van verse dragon. Het enige moeilijke eraan is het feit dat je met de "temperatuur"...