Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Caesar salade

door | 4 juli 2022 | Lunch, Salades

Subcategorie: Salades
Seizoen: Zomer
De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een "snelle" versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!
Lizzylizzblog

Een knapperige Caesar salade, daar gaan we voor! Ik gebruikte voor de dressing de zure room (30% vet) van Campina. Ik hou van zijn lichtzure, frisse toets en vind deze perfect passen in deze salade.

Er zijn heel wat recepten van deze klassieke salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen.

Caesar salade

Course: Lunch
Personen

2

personen

De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!

INGREDIËNTEN

  • 2 stuks Romeinse sla

  • 150 gr fijne plakjes kippefilet (kant-en-klaar)

  • 2 hardgekookte eieren

  • Croutons (kant-en-klaar)

  • Smaakmakers: fijngesnipperde bieslook, Parmezaan schilfers

  • Voor de Caesar dressing: 2 ansjovisfilets, half teentje knoflook, halve citroen, 2 EL mayonaise, 2 EL zure room, 1 KL worcestersaus, draai van de pepermolen

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de sla en dep deze droog. Snij in reepjes.
  • Kook de eieren (10 minuten), spoel af onder koud water en verwijder de schelp.
  • Maak de dressing: meng de geplette ansjovis met het sap van de halve citroen, voeg er wat zeste (= rasp de schil) bij en de fijn geperste knoflook. Meng de mayonaise met de zure room en roer er het ansjovis-mengsel onder. Voeg de Worcestersaus toe en kruid af met wat peper.
  • Verdeel de sla over een grote kom. Leg er de fijne plakjes kippefilet, de in schijfjes gesneden eieren en de croutons bij. Bestrooi met de Parmezaan schilfers en de bieslook. Werk af met de dressing.

    Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 101 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

    Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes

    Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...