Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Cheesecake

door | 28 maart 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
De klassieke cheesecake, met speculoosbodem (I love it) en overgoten met frambozencoulis. Ja hoor, ik kom af en zet me neer om te genieten van dit heerlijk stukje gebak. One of my favourites. En niet alleen van mij, want de gasten smulden evenveel en ik hoorde regelmatig "mmm" door de kamer klinken.
Lizzylizzblog

De klassieke cheesecake, met speculoosbodem en frambozencoulis. Makkelijk te maken en smaakt nu eens altijd zie. Je kan er iedereen mee verleiden.

Ik gebruikte een taartvorm van 24cm diameter en we waren slechts met 4 personen om deze heerlijkheid op te eten. Zijn het grote eters of lag het aan deze yummy cheesecake? Ik zou zeggen, bak hem zelf en laat het me weten!

Ik gebruikte de volle verse kaas van Campina. Heerlijk smeuïg en perfect om een cheesecake mee te bakken. Hij kan trouwens ook gebruikt worden voor een no-bake cheesecake. Hij is multifunctioneel 😉

Cheesecake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

De klassieke cheesecake, met speculoosbodem (I love it) en overgoten met frambozencoulis. Ja hoor, ik kom af en zet me neer om te genieten van dit heerlijk stukje gebak. One of my favourites. En niet alleen van mij, want de gasten smulden evenveel en ik hoorde regelmatig “mmm” door de kamer klinken.

INGREDIËNTEN

  • 75 gr ongezouten roomboter en 150 gr fijngemalen speculoos

  • 1 vanillestokje, 150 gr fijne griessuiker en 600 gr verse volle kaas

  • 3 eieren + 3 extra eierdooiers + sap van een halve citroen

  • Afwerking: frambozencoulis (kant-en-klaar gekocht)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 130gr C

  • Smelt de boter op een zacht vuur en roer er de verbrokkelde speculoos onder. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier, giet er de boter-speculoos mengeling in en druk goed plat. Zorg er voor dat de bodem mooi egaal van vorm is. Zet even in de koelkast.
  • Snij het vanillestokje open en schraap er de vanillepuntjes uit. Meng deze tesamen met de verse volle kaas en de suiker. Roer de eieren en het extra eigeel los en roer dit voorzichtig onder het kaasmengsel. Voeg net voor het einde het sap van een halve citroen toe. Giet het cheesecake mengsel in de taartvorm.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm aan de buitenkant met aluminiumfolie (beschermt tegen inlopend water), zet deze in een grote ovenschaal en kook water dat je in de schaal giet tot de taartvorm voor de helft onder water staat; opgelet, heet! Bak de cheesecake af in de oven gedurende 40 minuten. De cheesecake moet stevig aanvoelen, maar wel nog “blubberen” (lichtjes bewegen wanneer je schudt).
  • Haal de cheesecake uit de oven, laat een half uurtje afkoelen voordat je ze uit de taartvorm haalt. Zet ze nadien in de frigo om verder af te koelen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...