Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Cheesecake

door | 28 maart 2022 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
De klassieke cheesecake, met speculoosbodem (I love it) en overgoten met frambozencoulis. Ja hoor, ik kom af en zet me neer om te genieten van dit heerlijk stukje gebak. One of my favourites. En niet alleen van mij, want de gasten smulden evenveel en ik hoorde regelmatig "mmm" door de kamer klinken.
Lizzylizzblog

De klassieke cheesecake, met speculoosbodem en frambozencoulis. Makkelijk te maken en smaakt nu eens altijd zie. Je kan er iedereen mee verleiden.

Ik gebruikte een taartvorm van 24cm diameter en we waren slechts met 4 personen om deze heerlijkheid op te eten. Zijn het grote eters of lag het aan deze yummy cheesecake? Ik zou zeggen, bak hem zelf en laat het me weten!

Ik gebruikte de volle verse kaas van Campina. Heerlijk smeuïg en perfect om een cheesecake mee te bakken. Hij kan trouwens ook gebruikt worden voor een no-bake cheesecake. Hij is multifunctioneel 😉

Cheesecake

Recipe by LizzylizzCourse: Zoet
Personen

6

personen

De klassieke cheesecake, met speculoosbodem (I love it) en overgoten met frambozencoulis. Ja hoor, ik kom af en zet me neer om te genieten van dit heerlijk stukje gebak. One of my favourites. En niet alleen van mij, want de gasten smulden evenveel en ik hoorde regelmatig “mmm” door de kamer klinken.

INGREDIËNTEN

  • 75 gr ongezouten roomboter en 150 gr fijngemalen speculoos

  • 1 vanillestokje, 150 gr fijne griessuiker en 600 gr verse volle kaas

  • 3 eieren + 3 extra eierdooiers + sap van een halve citroen

  • Afwerking: frambozencoulis (kant-en-klaar gekocht)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 130gr C

  • Smelt de boter op een zacht vuur en roer er de verbrokkelde speculoos onder. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier, giet er de boter-speculoos mengeling in en druk goed plat. Zorg er voor dat de bodem mooi egaal van vorm is. Zet even in de koelkast.
  • Snij het vanillestokje open en schraap er de vanillepuntjes uit. Meng deze tesamen met de verse volle kaas en de suiker. Roer de eieren en het extra eigeel los en roer dit voorzichtig onder het kaasmengsel. Voeg net voor het einde het sap van een halve citroen toe. Giet het cheesecake mengsel in de taartvorm.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm aan de buitenkant met aluminiumfolie (beschermt tegen inlopend water), zet deze in een grote ovenschaal en kook water dat je in de schaal giet tot de taartvorm voor de helft onder water staat; opgelet, heet! Bak de cheesecake af in de oven gedurende 40 minuten. De cheesecake moet stevig aanvoelen, maar wel nog “blubberen” (lichtjes bewegen wanneer je schudt).
  • Haal de cheesecake uit de oven, laat een half uurtje afkoelen voordat je ze uit de taartvorm haalt. Zet ze nadien in de frigo om verder af te koelen.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...