Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

De meest eenvoudige appeltaart ooit

door | 10 april 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Appeltaart, appelcake, appelflap,... appels worden massaal gebruikt om gebak mee te maken. Hier alvast het recept voor de meest eenvoudige appeltaart ooit!
Lizzylizzblog

Waarschijnlijk één van de meest klassieke desserts die geserveerd worden in de Belgische huiskamers. Appeltaart, appelcake, appelflap,… noem maar op, met appels wordt er heel wat afgebakken in ons landje.

Het appelseizoen loopt eigenlijk van September t.e.m. Maart, maar je ziet ze inderdaad op elk moment liggen in de grootwarenhuizen en bij de lokale handelaars. Ik kreeg vorige week een hele grote zak appels van een collega die een appelboomgaard thuis heeft. Ze had er zodanig veel dat ze besloot om ze te verdelen onder haar collega’s. Daarmee ging ik dus aan de slag en bakte ik enkele van deze appeltaarten voor op de werkvloer. Of ze gesmuld hebben? Haha wat denk je zelf?

Enkele appeltips

Appels zijn zeer gevoelig aan “stoten” en krijgen snel “bruine” plekken. Zorg er dus voor dat als je ze koopt, ze mooi egaal zijn en je ze op een veilige (lees stootvrije) manier kan vervoeren. Bewaren doe ik in de koelkast, in de groeten/fruitbak onderaan. Ik gebruik ze zowel in warme als in koude bereidingen. En de alom gekende tip wanneer je ze koud bereidt: sprenkel er wat citroensap over, zodat ze niet te snel verkleuren.

Wat heb je nodig om deze appeltaart te maken?

1 rol bladerdeeg

1 pot appelmoes

Wat bruine suiker

3 appels & wat citroensap

1 losgeklopt ei

Poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Een eenvoudig 5-stappenplan

  1. Was de appels, verwijder het klokhuis en schil ze in schijfjes – besprenkel met het citroensap
  2. Bekleed jouw bakvorm met bakpapier en druk er het bladerdeeg goed in aan – prik in de bodem gaatjes met een vork
  3. Bestrijk met eigeel – bestrooi met bruine suiker – lepel er de appelmoes op
  4. Schik de appelschijfjes in de appelmoes
  5. Bak de appeltaart gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 170°C.

Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker alvorens te serveren. Voor de echte lekkerbekken: dit stukje appeltaart past perfect met een bolletje ijs, of wat slagroom, of beide 🙂

De meest eenvoudige appeltaart ooit

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 90 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Creatief bakken met je wafelijzer: 8 eenvoudige gerechten

Ik gaf mijn eerste workshop en dat was er dan nog wel eentje over bakken. Zoals jullie weten ben ik meer de foodie die zich smijt in het "koken" dan in het "bakken". Ingewikkelde recepten en veelvuldige technieken zijn niet aan mij besteed, geef mij dus maar...

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...