Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

De meest eenvoudige appeltaart ooit

door | 10 april 2021 | Zoet

Gebak en koekjes
Het hele jaar door
Appeltaart, appelcake, appelflap,... appels worden massaal gebruikt om gebak mee te maken. Hier alvast het recept voor de meest eenvoudige appeltaart ooit!
Lizzylizzblog

Waarschijnlijk één van de meest klassieke desserts die geserveerd worden in de Belgische huiskamers. Appeltaart, appelcake, appelflap,… noem maar op, met appels wordt er heel wat afgebakken in ons landje.

Het appelseizoen loopt eigenlijk van September t.e.m. Maart, maar je ziet ze inderdaad op elk moment liggen in de grootwarenhuizen en bij de lokale handelaars. Ik kreeg vorige week een hele grote zak appels van een collega die een appelboomgaard thuis heeft. Ze had er zodanig veel dat ze besloot om ze te verdelen onder haar collega’s. Daarmee ging ik dus aan de slag en bakte ik enkele van deze appeltaarten voor op de werkvloer. Of ze gesmuld hebben? Haha wat denk je zelf?

Enkele appeltips

Appels zijn zeer gevoelig aan “stoten” en krijgen snel “bruine” plekken. Zorg er dus voor dat als je ze koopt, ze mooi egaal zijn en je ze op een veilige (lees stootvrije) manier kan vervoeren. Bewaren doe ik in de koelkast, in de groeten/fruitbak onderaan. Ik gebruik ze zowel in warme als in koude bereidingen. En de alom gekende tip wanneer je ze koud bereidt: sprenkel er wat citroensap over, zodat ze niet te snel verkleuren.

Wat heb je nodig om deze appeltaart te maken?

1 rol bladerdeeg

1 pot appelmoes

Wat bruine suiker

3 appels & wat citroensap

1 losgeklopt ei

Poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Een eenvoudig 5-stappenplan

  1. Was de appels, verwijder het klokhuis en schil ze in schijfjes – besprenkel met het citroensap
  2. Bekleed jouw bakvorm met bakpapier en druk er het bladerdeeg goed in aan – prik in de bodem gaatjes met een vork
  3. Bestrijk met eigeel – bestrooi met bruine suiker – lepel er de appelmoes op
  4. Schik de appelschijfjes in de appelmoes
  5. Bak de appeltaart gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 170°C.

Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker alvorens te serveren. Voor de echte lekkerbekken: dit stukje appeltaart past perfect met een bolletje ijs, of wat slagroom, of beide 🙂

De meest eenvoudige appeltaart ooit

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

Spirelli Niçoise

Spirelli Niçoise

Een salade Niçoise kennen we allemaal. Een traditioneel gerecht uit de Franse keuken. Zeer kleurrijk en smaakvol. Ik maakte vandaag mijn eigen versie: een pasta Niçoise met spirelli en een aantal smaakmakers die er volgens mij heel goed bijpassen. Deze salade is...

Smashed komkommersalade met rundvlees

Smashed komkommersalade met rundvlees

Een zomerse salade met een Oosters tintje: deze komkommersalade zal je zeker en vast bekoren. Mijn favoriete keuken is uiteraard de Belgische keuken, de tweede plaats wordt ingenomen door de Italiaanse keuken. Op nummer drie staat de Oosterse keuken omdat deze een...

Brioche bollen

Brioche bollen

Als één van je collega Foodies een nieuw kook- en bakboek uitbrengt, dan moet ik daar uiteraard iets uit maken. Het lot besliste en het werd de briochetoast deluxe. Een tijdje geleden mocht ik het nieuwste kook- en bakboek "Easy & Speedy" van Bart @roeckiesworld...