Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Flan Karamel

door | 6 september 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Dit dessert kan je makkelijk op voorhand voorbereiden en verdient absoluut een plaatsje op jouw menu. Zowel de groten als de kleintjes zijn er verzot op, flan karamel! De klassieke versie staat hier vandaag op de kaart. Smullen!
Lizzylizzblog

Een lekker dessertje dat altijd smaakt, flan karamel in de kijker vandaag!

De flan maak ik één dag op voorhand zodat die een nachtje in de frigo kan trekken. Je krijgt hierdoor een sublieme smaak. De karamel maak ik de dag zelf wanneer ik de potjes serveer. Je kan dit dessert dus gemakkelijk opnemen in jouw menu wanneer je vrienden op bezoek hebt. Je zal geen tijd in de keuken verliezen en gezellig bij je vrienden aan tafel kunnen vertoeven.

Ik ging vandaag voor de klassieke versie met karamel, er bestaan echter ook een aantal varianten zoals Beau Rivageflan (versierd met slagroom en gekonfijte kers) of Weense flan (met toegevoegd koffie-extract). Altijd leuk om eens te variëren.

Het moeilijkste én gevaarlijkste aan dit dessert is het maken van de karamel. Niet vergeten, je gaat suiker en water laten karamelliseren, dit wordt gloeiend heet! Hou de kinderen uit de keuken, let op wanneer je op het einde water toevoegt om het karamelliseren te stoppen, dit kan spatten en brandwonden veroorzaken. Wil je het helemaal veilig houden, koop dan een kant-en-klare karamel-siroop en voeg deze toe.

Flan Karamel

Course: Zoet
Personen

4

personen

Dit dessert kan je makkelijk op voorhand voorbereiden en verdient absoluut een plaatsje op jouw menu. Zowel de groten als de kleintjes zijn er verzot op, flan karamel! De klassieke versie staat hier vandaag op de kaart. Smullen!

INGREDIËNTEN

  • Voor de flan: 250 ml volle melk en 250 ml volle room, 4 eigelen, 100gr suiker, 1 vanillestokje

  • Voor de karamel: 120gr suiker en 20gr water

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 120°C

  • Snij het vanillestokje in 2, schraap er het vanillemerg uit; meng beide met de melk en de room. Breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, haal je de pot van het vuur.
  • Klop de eigelen en de suiker los. Giet al roerende het warme melk-room mengsel op de eiermassa.
  • Zeef alles en schuim af. Giet in porseleinen flan potjes en laat au bain-marie in de oven gaar pocheren gedurende 40 minuten. Laat de potjes na gaartijd afkoelen op ijs.
  • Maak de karamel. Laat de suiker en het water karamelliseren tot je een mooie bruine kleur krijgt. Blus met wat extra water. Giet de karamel bovenop de flan.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 84 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Sint Jacobsnootjes in witte wijnsaus

    Witte wijnsaus is een licht gebonden saus op basis van witte wijn en visfond. Je kan er eindeloos mee variëren. Enerzijds door deze klassieke witte wijnsaus te serveren bij verschillende vis, schaal- en schelpdier gerechten. Anderzijds door met de ingrediënten van...

    Roodeberg Rosé

    Roodeberg Rosé

    Wie zomer en zon zegt, die zegt ook "een glaasje rosé". Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een...

    Huisgemaakte granola

    Huisgemaakte granola

    Stel me de vraag tien jaar geleden of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik antwoordde toen steevast: "nee jong, geef mij maar een traditionele boterham bij het ontbijt". Stel me de vraag vandaag of ik ooit aan huisgemaakte granola zou beginnen en ik...

    Hoogstraten Glamping

    Hoogstraten Glamping

    Ik was als Hoogstraten Ambassadeur uitgenodigd in de boomgaard van Lu & Els te Merksplas. Genieten van de pure gezelligheid van de Kempen en kennismaken met één van de Hoogstraten telers: dat is wat op het programma stond. Ik vertrok dan ook heel benieuwd en vol...