Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Flan Karamel

door | 6 september 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Dit dessert kan je makkelijk op voorhand voorbereiden en verdient absoluut een plaatsje op jouw menu. Zowel de groten als de kleintjes zijn er verzot op, flan karamel! De klassieke versie staat hier vandaag op de kaart. Smullen!
Lizzylizzblog

Een lekker dessertje dat altijd smaakt, flan karamel in de kijker vandaag!

De flan maak ik één dag op voorhand zodat die een nachtje in de frigo kan trekken. Je krijgt hierdoor een sublieme smaak. De karamel maak ik de dag zelf wanneer ik de potjes serveer. Je kan dit dessert dus gemakkelijk opnemen in jouw menu wanneer je vrienden op bezoek hebt. Je zal geen tijd in de keuken verliezen en gezellig bij je vrienden aan tafel kunnen vertoeven.

Ik ging vandaag voor de klassieke versie met karamel, er bestaan echter ook een aantal varianten zoals Beau Rivageflan (versierd met slagroom en gekonfijte kers) of Weense flan (met toegevoegd koffie-extract). Altijd leuk om eens te variëren.

Het moeilijkste én gevaarlijkste aan dit dessert is het maken van de karamel. Niet vergeten, je gaat suiker en water laten karamelliseren, dit wordt gloeiend heet! Hou de kinderen uit de keuken, let op wanneer je op het einde water toevoegt om het karamelliseren te stoppen, dit kan spatten en brandwonden veroorzaken. Wil je het helemaal veilig houden, koop dan een kant-en-klare karamel-siroop en voeg deze toe.

Flan Karamel

Course: Zoet
Personen

4

personen

Dit dessert kan je makkelijk op voorhand voorbereiden en verdient absoluut een plaatsje op jouw menu. Zowel de groten als de kleintjes zijn er verzot op, flan karamel! De klassieke versie staat hier vandaag op de kaart. Smullen!

INGREDIËNTEN

  • Voor de flan: 250 ml volle melk en 250 ml volle room, 4 eigelen, 100gr suiker, 1 vanillestokje

  • Voor de karamel: 120gr suiker en 20gr water

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 120°C

  • Snij het vanillestokje in 2, schraap er het vanillemerg uit; meng beide met de melk en de room. Breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, haal je de pot van het vuur.
  • Klop de eigelen en de suiker los. Giet al roerende het warme melk-room mengsel op de eiermassa.
  • Zeef alles en schuim af. Giet in porseleinen flan potjes en laat au bain-marie in de oven gaar pocheren gedurende 40 minuten. Laat de potjes na gaartijd afkoelen op ijs.
  • Maak de karamel. Laat de suiker en het water karamelliseren tot je een mooie bruine kleur krijgt. Blus met wat extra water. Giet de karamel bovenop de flan.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 82 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Cheesecake glaasjes

    Cheesecake glaasjes

    Ieder jaar wacht ik op het seizoen van de kersen. Het is een kort seizoen, ze zijn beschikbaar tijdens de maanden juni-juli-augustus en daar moet je het vaak mee doen. Dus je kan het al raden, er worden hier dan heel wat kersen verorberd. Ze leken mij bovendien een...

    Gent Jazz

    Gent Jazz

    Vorige week ging ik voor 't eerst eens terug naar een festival: Gent Jazz. Dat was heel lang geleden en jullie weten het of niet, ik heb het niet zo voor festivals. Eén omdat ik niet hou van drukte en duwende mensen, twee omdat ik nogal op hygiëne sta. En daarmee...

    Tomaat-Burrata

    Tomaat-Burrata

    We kennen allemaal de combinatie tomaat-mozzarella, maar ik wil jullie vandaag een variant "next level" voorstellen: tomaat-burrata. Kaas is toch kaas hoor ik je denken. En dan zeker als het over Italiaanse kaas gaat. Awel nee. Er zijn wel degelijk verschilpunten...

    Roodeberg Black (rood)

    Roodeberg Black (rood)

    Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel... ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de...