Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Flan Karamel

door | 6 september 2021 | Zoet

Dessert
Het hele jaar door
Dit dessert kan je makkelijk op voorhand voorbereiden en verdient absoluut een plaatsje op jouw menu. Zowel de groten als de kleintjes zijn er verzot op, flan karamel! De klassieke versie staat hier vandaag op de kaart. Smullen!
Lizzylizzblog

Een lekker dessertje dat altijd smaakt, flan karamel in de kijker vandaag!

De flan maak ik één dag op voorhand zodat die een nachtje in de frigo kan trekken. Je krijgt hierdoor een sublieme smaak. De karamel maak ik de dag zelf wanneer ik de potjes serveer. Je kan dit dessert dus gemakkelijk opnemen in jouw menu wanneer je vrienden op bezoek hebt. Je zal geen tijd in de keuken verliezen en gezellig bij je vrienden aan tafel kunnen vertoeven.

Ik ging vandaag voor de klassieke versie met karamel, er bestaan echter ook een aantal varianten zoals Beau Rivageflan (versierd met slagroom en gekonfijte kers) of Weense flan (met toegevoegd koffie-extract). Altijd leuk om eens te variëren.

Het moeilijkste én gevaarlijkste aan dit dessert is het maken van de karamel. Niet vergeten, je gaat suiker en water laten karamelliseren, dit wordt gloeiend heet! Hou de kinderen uit de keuken, let op wanneer je op het einde water toevoegt om het karamelliseren te stoppen, dit kan spatten en brandwonden veroorzaken. Wil je het helemaal veilig houden, koop dan een kant-en-klare karamel-siroop en voeg deze toe.

Flan Karamel

Course: Zoet
Personen

4

personen

Dit dessert kan je makkelijk op voorhand voorbereiden en verdient absoluut een plaatsje op jouw menu. Zowel de groten als de kleintjes zijn er verzot op, flan karamel! De klassieke versie staat hier vandaag op de kaart. Smullen!

INGREDIËNTEN

  • Voor de flan: 250 ml volle melk en 250 ml volle room, 4 eigelen, 100gr suiker, 1 vanillestokje

  • Voor de karamel: 120gr suiker en 20gr water

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 120°C

  • Snij het vanillestokje in 2, schraap er het vanillemerg uit; meng beide met de melk en de room. Breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, haal je de pot van het vuur.
  • Klop de eigelen en de suiker los. Giet al roerende het warme melk-room mengsel op de eiermassa.
  • Zeef alles en schuim af. Giet in porseleinen flan potjes en laat au bain-marie in de oven gaar pocheren gedurende 40 minuten. Laat de potjes na gaartijd afkoelen op ijs.
  • Maak de karamel. Laat de suiker en het water karamelliseren tot je een mooie bruine kleur krijgt. Blus met wat extra water. Giet de karamel bovenop de flan.

    0 reacties

    Een reactie versturen

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    hello
    Lizzylizzblog - Lizzy

    Hey, ik ben Lizzy

    Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

    Meer over lizzy

    Lizzy ergens anders

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

    Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

    Voeg je bij 98 andere abonnees

    Populaire berichten

    Nog enkele interessante recepten

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Scampi’s in getomateerde roomsaus

    Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

    Plukbrood

    Plukbrood

    Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Penne met kerstomaten en rode pesto

    Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

    Mosselen mediteranée

    Mosselen mediteranée

    Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...